Mä jo odotin että milloin tuosta kotisynnytyksestä tulee juttu iltasanomiin.

Vierailija

Niin nyt tänään siitä sitten olikin...

Kommentit (3)

Eli tilanne oli periaatteessa sellainen että lapsi olisi todennäköisesti syntynyt kuolleena vaikka synnytys olisi tapahtunut sairaalassa.

Luulen että tässä nostetaan juttu otsikoihin koska kotisynnytys on niin ennakkoluuloja keräävä aihe ja tällaisella saadaan lisää vettä myllyyn.Harvoin on juttuja joissa uutisoitaisiin: "Lapsi syntyi kuolleena sairaalassa!"---Tässä juttu:Lapsi syntyi kuolleena kotona

22.12.2008 06:24Pohjois-Savossa asuva 20-vuotias nainen synnytti kuolleen poikalapsen suunnitellussa kotisynnytyksessä viime maanantaina. IS:n eri lähteistä saamien tietojen mukaan lapsi ei ollut syntyessään elossa. Lapsi syntyi tavallisesti ns. alatiesynnytyksenä. Laskettu aika oli joulukuun puolivälissä.Paikalla oli kotikätilö, joka pyysi hälyttämään ambulanssin. Äiti ja pienokainen vietiin sairaalaan, jossa lapsen kuolema vahvistettiin. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.Nainen oli käynyt normaalissa neuvolaseurannassa, mutta tehnyt päätöksen, että synnyttää luonnonmukaisesti kotona.Nainen kertoi menetyksestään nettipäiväkirjassaan vain kaksi päivää lapsen kuoleman jälkeen. Hän muun muassa kirjoittaa lääkäreiden sanoneen, että lapsi oli todennäköisesti päiviä ilman tarpeellista vesimäärää, ja että se oli syntynyt "ruskeasta lapsivedestä, jonka menoa ei kukaan tiennyt."Nainen kertoo kohdanneensa myös syyttelyä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat