Pottua pakkaseen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Muistelen lukeneeni jostain, että perunasosetta (ensisoseena) ei kannattaisi pakastaa, koska perunan maku ja rakenne kärsivät...

Osaisikohan joku teistä valaista, muistanko ihan väärin vai onko tuo totta? Oletteko pakastaneet peruna-rintamaito-sosetta?



2 yötä jouluun, tunnelma nousussa!

Mukavaa joulua ihan jokaiselle perheineen!



T: F

Kommentit (3)

Vierailija

Kyllä perunan rakenne tosiaan hiukan muuttuu pakastettaessa, mutta eroja on eri perunalajikkeiden välillä paljonkin. Jauhoiset perunat kestävät paremmin pakastamista. Ja sulattamisen jälkeen lämmittäminen korjaa asiaa hiukan.



Meillä pottusose on mennyt hyvin jakeluun, kun sen sekaan on sulattamisen jälkeen sekoitettu jotakin muuta, esim. porkkanaa, parsakaalia tai kesäkurpitsaa. Silloin se perunan outo rakenne häviää sinne sekaan.



Sen rintamaidonhan voi lisätä soseeseen sulattamisen jälkeen.

Vierailija

muistan jostain lukeneeni että peruna säilyy pakkasessa parhaiten kun sen paistaa jonkun muun kanssa (esim porkkanaa, kukkakaalia yms).



Jostain olen myös lukenut että kaupan pakastelaatikosta löytyisi ihan valmista 100% perunaa soseutettuna (tyyliin perunamuussina). Olisiko ollut Apetit-merkkinen. Eli se on kuulemma ihan loistava kun ei tosiaan sisällä mitään muuta aineesta kuin perunaa.



Itse lisään pakastettuihin vihannessoseisiin usein mikron jälkeen vähän velliä niin saan juoksevampaa. Varsinkin jos kyseessä on ollut "uusi tuttavuus" niin velli tuo "tuttua makua" ;-)



- Aivilo & jimi 7 kk -

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat