Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En halua kehuskella, mutta meillä kinkku painaa 13,8 kiloa raakana. Paneeko joku paremmaksi?

Vierailija

Iitistä Benjamin lihatorilta kinkkurulla, joka on tehty kahdesta fileestä. On nyt vielä suolaantumassa, mutta tänään otan valumaan ja huomenna paistan.

Sivut

Kommentit (30)

muutaman suklaakonvehdin! Ei kukaan kinkusta liho, ottakaa selvää asioista!

Kaikella muulla kyllä lihoaa. Läskit voi jättää aina syömättä siitä kinkusta.

Mua huvittaa niin kun kaikki luulee että se kinkku lihottaa ja sitten mättää suklaata ja torttuja ihan mielissään...

En todella ota noin isoa jääkaappiin märäntymään. 4 kg olisi sopiva kuudelle aikuiselle. Meillä ei kinkkua haluta syödä kuin jouluaattona ja joulupäivällä aterioilla ja iltapalana. Tuon kokoinen olisi juuri sopiva. Ei vain tahdo löytyä!

4kgEi riitä syöjillä into tuhota sen suurempaa. Tusta menee usein jo jämät roskiin. Max 2 päivää jaksaa syödä juoluruokia, sitten perus kotiruokaa taas.

1,5 kg:n kinkku ja sekin valmiiksi paistettuna =D

En ole ollenkaan kateellinen ap:lle, miksi olisin. Meillä ei kinkkua syö muut kuin mies ja 2 pientä lasta. Loput perheestä ei siihen koske, ei myöskään jouluvieraamme :)

Oltaisiin pulassa noin suuren kinkun kanssa.

kauhulla muistelen sitä parin vuoden takaista joulua, kun mies voitti työpaikalta 10kg kinkun. Ihan hyvälaatuinen kinkku sinänsä, mutta ihan tolkuttoman iso. Millä ihmeellä sellaisen määrän lihaa saa syötyä? Meillä meni kilokaupalla sitä kinkkua roskiin. Itselleni kyllä aattona maistuu kinkku ja jotenkuten vielä joulupäivänäkin, mutta tapanina viimeistään on saatava jotain muuta. Ja aattonakin kuluu enemmän kaloja jne kuin kinkkua.

jos antaisin sinulle ukkoni niin sitten teillä olisi sika sohvalla ja nauta pöydälläLainaus:

Ei ikinä oo olut kinkkua joulupöydässä.

Naudan sisäpaisti kyllä kuuluu meillä joulupöytään.

meillä on 4 henkeä syömässä ja pieni kalkkunarulla on vaan ostettu. no meillä ei oo mitään perinteistä jouluruokaa muutenkaan pöydässä. kattaus on vaan vähän hienompi...

Meillä ilmeisesti pienempi uuni. Kinkku kilon pienempi ja senkin mahtuvuus piti tarkistaa. Juuri ja juuri mahtuu.Meillä kinkkua menee paitsi ruokapöydässä niin myös leivän päällä koko joulun. Luusta ja jämistä keitetään sitten hernerokka välipäivinä.Syöjiä omasta takaa kuusi (joista kaksi tosin vielä kovin pieniruokaista) ja vieraita käy jouluna jonkin verran.Lainaus:

Kateellisille ilkeilijöille voin vastata jo etukäteen: kyllä, on varmistettu että mahtuu uuniin.

Kuule ap, tuliko mieleen, että osa ei tykkää kinkusta ihan noin paljon...;-D

PS: kinkkua menee just ja just kahtena päivänä, sitten se alkaa tökkiä pahasti.

Että on se kinkku hyvää ja viime vuonna loppui kesken (toivat valmiiksi paistetun pikkukinkun), niin eikös appivanhemmat eilen kantaneet tänne 11.5kg sian persusta! Että eipähän hetkeen lopu kesken joo.... (meillä 4 henkeä, minä, mies ja lapset 2.5v ja 9kk. mies ei kinkusta juuri perusta eli jää aikamoinen urakka meikäläisen harteille)Mahtui jotenkuten uuniin ja menetin myös kinkunpaistoneitsyyteni! Ikinä ennen en ole kinkkurullaa kummoisempaa kärtsännyt mutta taisin jopa onnistuakin työssäni, mikäli tälläisellä ylpeillä saa.Hyvää ja kinkuntuoksuista joulua vaan :)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat