Minkä ikäisenä lapsi oppii ymmärtämään ja tottelemaan sanaa "EI"?

Vierailija

Meillä on 1v5kk, joka saattaa välillä (=harvoin) uskoa, mutta unohtaa hyvin nopeasti jos jotain asiaa on kielletty tekemästä. Tuntuu että joudun kieltämään 100000 kertaa päivässä, vaikka kiellänkin vaan kun on oikeasti tarvetta...

Kommentit (3)

lapsesta. Meillä tehosi aika lailla heti. Eli kun alkoi liikkua itsestään ja pääsi uusiin paikkoihin, niin pistettiin heti tiukat eit kehiin. Ja meillä ei ole juurikaan ollut ongelmia niiden alusta asti tiukasti kiellettyjen kohteiden kuten stereot ja kukat kanssa. Eli ei koskaan ole mennyt niitä omin päin räpläämään eikä mitään tarvinnut siirtää pois paikaltaan. Lapsi on kohta neljävuotias.

Totteleminen on eri juttu. Lapset 5v ja 6v, enkä enää odota, että joskus tulisi aika, jolloin he tottelisivat aina ja kaikkialla kieltoja...Varsinkin esikoinen testaa joka kiellon kohdalla ja uusien päiväkoti-ihmisten kanssa, pitääkö sääntö tälläkin kertaa. Vanhemmuuden osa, jonka ulkoistaisin ihan mielelläni, jos olisi mahdollista, mutta tämä taitaa olla sitä vanhemmuuden kovinta ydintä. Rasittavaa on jatkuva eikö voisi - ei voi - no miksei voi - ei vain voi/ sitä että... - vuoropuhelu. Onneksi turvarajat ovat menneet perille eli pysyvät poissa parkkipaikoilta ja leikkivät sovitulla piha-alueella.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat