onko muita joiden lapsi/lapset inhoaa jouluruokia?

Vierailija

mitä tarjoilette heille? Oma poikani ei voi sietää mitään jouluruokaa, enkä viitsisi pakottaa häntä syömään niitä!

Kommentit (10)

Meillä sitä syödään Tapaninpäivänä, en tiedä että miksi alunperin, mutta tapa siitä tuli :).Ps. 1,4-vuotias syö mitä vaan. Vaikka ei söisi, en alkaisi niin runsaaseen kuin JOULUPÖYTÄÄN tekemään enää vaihtoehtoruokia! Keittäkää perunoita ja juuri niitä babyporkkanoita+herneita niin eiköhän maistu edes jokin.

Meillä lapset tykkää hirveästi savustetusta kalasta ja sitä on sen vuoksi joulupöydässä runsaasti (ainakin savusiikaa ja lämminsavulohta). Lisäksi keitän lapsille perunoita. Lisukkeeksi on myös keitettyjä pikkuporkkanoita ja herneitä, jotka maistuvat lapsillekin. Kinkkua saattavat myös maistaa siivun, mutta laatikot jää kyllä lapsilta syömättä. Mutta tuleehan tuosta jo ihan täysipainoinen ateria lapsillekin.

pojat eivät tykkää kinkusta eivätkä muista laatikoista, mutta maksalaatikko on herkkua ja lohi ja hirvenpaisti uppoaa ja niitä onkin pöydässä. lapset 6 ja 5

mieleisiä ruokia perinteisistä jouluherkuista, porkkanalaatikko ja imellytetty perunalaatikko ovatkin yhtäkkiä kuulema ihania, vaikka tähän asti ovat olleet ihan yök. Pienemmille laitan makaronilaatikkoa ja lihapullia, maistelevat sitten siinä rinnalla muutakin mitä pöydässä on tarjolla.

Niinhän se kaikissa ruuissa menee lapsilla, että pitää usemamman kerran maistaa kunnes oppii tykkämään ja ei kaikesta ole pakko oppiakaan pitämään.Kakkoselle: meille aikuiset pitävät kovasti kaikista perinteisitä jouluruuista, kunhan ne on itse valmistettu oman maun mukaan. Kaupan valmiit laatikot ym. eivät maistu meillekään.

Itse söin lapsena joulupöydässä kinkkua+sinappia, perunaa ja herneitä. Rosolliin en koskenut, kalaan en oikein vieläkään. Laatikot haisivat mielestäni kuvottavalle.

Sittemmin olen oppinut syömään melkein kaikkia jouluherkkuja, ja tykkäänkin niistä. Mutta siihen meni melkein 25 vuotta!

Omalle lapselle laittanen tarjolle nakkeja tms jotain mistä tykkää. Maistamispakko kyllä on =)

kyllä 5, 3 ja 1,5 vuotiaat löytävät syömistä joulupöydästä. Meillä tuo kuopus syö ihan kaikkea mitä vaan keksii antaa. 5- ja 3-vuotiaat syövät ainakin karjalanpaistia, perunaa, pikkuporkkanoita, herneitä, porkkanalaatikkoa, kalkkunaa ja kinkkua. Tänä vuonna 5 vuotias uhosi maistavansa ihan kaikkea kun kerran kuopuskin syö. Voihan sitä tehdä lapsille joulupöytään vaikka makaronilaatikkoa kuten anoppi kälyn nirsoille lapsille.

Kinkku taisi olla ainoa mitä syön. Mutta mitä vanhemmaksi tullut, sitä paremmalta ne maistuvat. Ei tosiaan kannata pakottaa, ei siitä jää kuuin traumat ( Terveisin nimimerkki "vieläkään en syö tiettyjä ruokia")Meidän reilu 1v varmasti maistelee ihan kaikkea, 3.5v on alkanut nirsoilemaan,Lihapullia tein jouluksi, ja sainpa idean tehdä makaronilaatikkoakin. Onpahan lapsilla syötävää jouluna.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat