Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Aspergerista tietävät: voiko tällaisella

Vierailija

lapsella on asperger. Eli open arvioin mukaan tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja hyvät käytöstavat. Ongelmia kuitenkin tehtävien teossa itsenäisesti loppuun saakka. Lapsella muutama hyvä kaveri, joita tapaa lähes päivittäin. Ei kuitenkaan mikään ns suosittu lapsi. Ryhmässä sellainen ujo ja hiljainen.

Kommentit (7)

toiminnanohjauksessa. Suurella osalla asperger-ihmisistä on myös näitä ongelmia, mutta niin on monilla muillakin. Noilla tiedoilla lapsellesi voisi yhtä hyvin diagnosoida downin syndrooman kuin aspergerinkin puhumattakaan tarkkaavaisuushäiriöistä tai downin lisäksi mistä tahansa muusta syystä johtuvasta kehitysvammasta. Tai sitten lapsi voi olla täysin syndroomaton. Samalla tavalla kuin jotkut oppivat aiemmin lukemaan tai juoksevat kovempaa ja jotkut oppivat myöhemmin tai ovat hitaampia, on myös toiminnanohjauksen kehtyksessä yksilöllisiä vaihteluita, jotka eivät täytä minkään sairayden tunnusmerkkejä.

tiedät varmaan itsekin, ettei noin heppaisilla tiedoilla diagnoosia tehdä...

Minun mielestäni kuvaamasi voisi liittyä esim. toiminnan ohjautumisen vaikeuteen tai huonoon motivaatioon.

aspergerissa ei välttämättä ole sosiaalisten taitojen puutetta. Olen huomannut myös että lapsellani on vaikea katsoa silmiin vieraita aikuisia. Lisänä se ujous ja hiljaisuus. ap.

Siis tehtävien tekeminen loppuun asti itsenäisesti? Miksi tulit ajatelleeksi, että se olisi asperger eli sosiaalisten taitojen ongelma?Osalla asseista ON oman toiminnan ohjauksen puutteita, mutta se ei ole olennaisin ja keskeisin diagnoosikriteeri.

Mitä sillä diagoosilla muutenkaan on väliä? Kaikki ihmiset ovat erilaisia? Lapsellasi voi olla joitakia piirteitä jotka viittaavat aspergeriin, mutta mitä sitten? Aspergeriäkin on monitasoista.

että osa ymmärsi sen kahdeksikon siinä ketjussa väärin.Hei: hän korosti, ettei kaverien määrästä voi yksioikoisesti päätellä aspergerin olemassaoloa. Kuten ei voikaan!Mutta AINA asperger-ihmisellä on puutteita sosiaalisissa taidoissa. Se voi näkyä vain aika eri tavoin, eikä esim. as-pojilla välttämättä ole puutetta pleikkapelikaverien määrässä.Joten mieti, miten lapsesi on sosiaalisissa tilanteissa. Onko käytös kaavamaista vai osaako lapsesi tulkita, mitä muut haluavat ja toivovat ja aikovat? Ymmärtääkö vitsejä eli tajuaako, että kaikkea ei tarvitse tulkita kirjaimellisesti? Osaako toimia hyvin yllättävissä tilanteissa, vai hämääntyykö ja hermostuuko?Lainaus:

aspergerissa ei välttämättä ole sosiaalisten taitojen puutetta. Olen huomannut myös että lapsellani on vaikea katsoa silmiin vieraita aikuisia. Lisänä se ujous ja hiljaisuus. ap.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat