Pöh, lapset käyttäytyvät huonosti ja joululahjoja on hankittu paljon... Ikävä yhtälö!!

Vierailija

Varastossa paljon joululahjoja lapsille (8v, 4v ja 11kk) tulossa ja vanhimmat ovat käyttäytyneet viime aikoina niin huonosti, että melkein tekisi mieli peruuttaa koko joulu!! =(

En tiedä stressaako tämä joulun odotus heitäkin... tuskin niin kovasti kuitenkaan, koska esim vanhimman käytös on ollut aivan kauheaa minua kohtaan koko syksyn!

Tiedostan sen kyllä, etten saisi ottaa itseeni tätä mutta silti kihisen kiukusta kun 8v lässyttää takaisin ja mulkoilee ikävästi ja tönii siskoaan ja väittää vastaan joka asiasta!!

Ja kuitenkin samalla tiedän, että poika on saamassa kivoja lahjoja monen monta.... =/

Kommentit (9)

En muista omasta lapsuudestani, että olisin jännittänyt joulua etukäteen. Toki aattona kävimme kaikki ylikierroksilla. Ehkä tämä nykypäivän joulusta stressaaminen näkyy lapsillakin. Ei osata nauttia kiireettömästi kaikesta vaan hösätään kaikki iltaisin ja vkonloppuisin. Ennen vanhaan kuitenkin monessa perheessä äiti oli kotona ja paljon lapsia, jotka myös osallistuivat joulun valmisteluun.

Lainaus:

Vaan antamisen ja toisen ilahduttamisen ilosta!
Ei sotketa joulua ja kasvattamista toisiinsa ollenkaan. Kaikki muut kyllä näkyy niin tekevän. Joulun jälkeen lapsi pohdiskeli että on kai ollut tosi kiltti kun tuli niin paljon lahjoja. Eli viesti oli menny perille vaikka kotona ei ole puhuttu mitään kiltteysjuttuja.

Lainaus:

Meillä ei edes uhkailla sillä ettei saa joululahjoja jos ei tottele. Joulu on joulu ja silloin saa lahjoja.
Mutta en kyllä ymmärrä näitä että ensin kauhea uhkailu että ei saa lahjoja jos ei käyttäydy, ja sitten kummiskin tulee hillitön lahjavuori vaikka käytös on ollut tosi ala-arvoista.

Älä anna joululahjoja, tai älä ainaskaan kaikkia. Näinhän lapsi oppii että hänen käyttäytymisellään on seurauksia.Nyt jos annat lahjat, hän oppii että ihan sama miten käyttytyy, niin lahjoja tulee joka tapauksessa. Eli ei edes kannata tsempata tätä käyttäytymistä.Vai oletko edes maininut että jos ei käyttäydy ei saa lahjoja?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat