Vierailija

Synnytti viimeviikolla ja nyt tuntuu että joka paikassa tarina.Ja miksi piti laittaa kuolleesta vauvasta kuva tänne nettiin.???Onko tuo sitä surutyötä??Olis kunnioittanut vauvan muistoa ja eikä laittanut kuvaa.......

Sivut

Kommentit (69)

ongelmahan on juuri se, ettei niitä ihmisiä ole läsnä.Lainaus:


Ei se ympäristö saa aikaan turvallisuutta kotona tai sairaalassa vaan asiansa osaavat ihmiset.

Tulipas hienoa ja rakentavaa keskustelua! Tämmöistä luulinkin täällä olevan :) Asioista voidaan ja pitääkin puhua, mutta miten niistä puhutaan onkin sitten eri asia. Tuolla aikaisemmilla sivuilla juttu oli lähtenyt käsistä "kunnianloukkauslinjalle", nyt täällä sen sijaan on tosi fiksua juttua oikeasti.

suomalaisesta kotisynnytyksestä ilmiönä, kun kuvittelet tietäväsi sen ongelmakohdat? Salli minun nauraa *reps*Tilastoista varmaan voi kaivella esille sen, mikä on kuolleisuusprosentti suomalaisissa kotisynnytyksissä, iltasanomiin päätyneiden kotisynnytysjuttujen perusteella sitä tilastoa valitettavasti ei voi tehdä, vaikka se tällä palstalla tuntuukin olevan ainoa tapa muodostaa kokonaiskuvaa asioista. Olette oikein roskalehtiexperttejä, pahemman luokan haaskalintuja.Kyllä tyhmyys taas loistaa läsnäolollaan tällä palstalla, tyhmyys ja tietämättömyys. Huokaus. Ymmärrän nyt tämän keskustelun tason, eihän täällä kukaan järkevä ihminen jaksa viestejä lukea saati kirjoitella kovin montaa päivää, kun tietämyksen taso on tällainen.

kuin lapsen elämä tai terveys. Sillä viivan alla on loppujen lopuksi juuri tämä. Valtaosa kotisynnytyksistäkin menee varmasti hyvin mutta entä jos juuri tämä lapsi saisi muuten normaalin elämän ja nyt äidin oman elämyshakuisuuden takia kuolee tai vammautuu...ei voisi olla itsekkäämpää tekoa, kun kaikki mahdollisuudet on annettu toimia toisinkin.

itselleni olis ainakin painajaista maata jossain vuokrakämpän vessan nurkassa jalat ylhäällä pidättelemässä ponnistustarvetta ja odottamassa kätilöä jolla kestää ja keestää ja kestää ja keeeeestäääääää....ehkä kymppi on mikä tahansa synnytys joka tapahtuu kotona

Lainaus:


Marimma on ainakin näköjään aiemmin ollut tietoinen siitä, että vihreellä värillä pitää mennä sairaalaan (näin ainakin oli maininnut aiemmissa odotuksen aikaisissa viesteissään) Mutta miksi ei sitten siinä vaiheessa soinut hälytyskellot yhtään päässä, kun sen väristä vuotoa alapäästä tulee???

Tuossa vaiheessa vauva olisi ehkä vielä voitu pelastaa...
kuinka vessareissulla paperiin tuli punaista. Siinä vaiheessa hänellä ei ollut vielä kotikätilöä hommattuna joten hän kirjoitti, että synnytys ei saa vielä alkaa. Niinpä Marimma ei uskaltanut käydä enää vessassa, ettei enempää punaista tule (niinhän ne hommat hoituu, poissa silmistä, poissa mielestä...). Hän oli onnellinen, koska Marimman sanoin "Pystyin edelleen välttämään Kys:in"! Siinä mielessähän tavoite oli saavutettu loppuun asti, ellei sitä sairaalareissua kuolleen vauvan kanssa laske enää synnytystapahtumaksi. :-(

Lainaus:

Matalan riskin synnyttäjälle kotisynnytys on tutkitusti yhtä turvallinen kuin sairaalasynnytyskin. Mutta tätähän ei täällä uskota, oli vaikka mitä tutkimustietoa todisteena, niin turha siitäkään alkaa täällä puhua.
Mitäs sitten kun matalasta riskistä huolimatta jotain yllättävää tapahtuu?

mutta syöpä tai joku muu fyysinen kokemus (kun oma keho ei toimikaan halutusti ja ihannoidusti) on huono kokemus ja tuo huonot fibat, joten sellaiset kokemukset täytyy sitten ehkäistä lääketieteen avulla.Eikähän suuri osa kotisynnyttäjistä ole ihan fiksua porukkaan, osa vaan on näitä omassa mielikuvitusmaailmassa eläviä hörhöjä, joiden tapa hahmottaa maailmaa ja asioita on valvaosasta ihmisiä jotenkin outo tai vääristynyt.

suuren yliopistosairaalan sijaan. Tilanne ei ollut mitenkään ennakoitavissa. Olin uudelleensynnyttäjä, jolla aiempi synnytys ja kyseinen raskaus oli sujunut ihan normaalisti. En todellakaan suosittele kotisynnytyksiä kenellekään, koska ei voi tietää sattuuko harvinainen tilanne juuri omalle kohdalle.

Tahtoi sanoa, että kotisynnyttäjät kai pitävät sairaalaa "riskinä" sen takia, että vieras ja stressaava ympäristö vaikuttaa epäsuotuisasti äidin keskittymiseen ja rentoutumiseen ja näin ollen saattaa aiheuttaa joitain komplikaatioita, mitä kotona ei tulisi.

Korjatkaa jos olen aivan väärässä.

synnyttäjä on henkisesti sairas nuori nainen, hänelle on kyllä tarjottu apua, muttei ota sitä vastaan. siis jo ennenkuin tuli raskaaksi. täältä hän saa vain haluamaansa huomiota, luulee nyt olevansa joku maailman pelastaja. sairas ihminen.

Sivut

Thread has been locked.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat