Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tamperelaisessa ip-kerhossa lapsia peloteltiin helvetillä

Vierailija

Aamulehdestä luin, että Tampereella on jossain seurakunnan järjestämässä iltapäiväkerhossa peloteltu lapsia helvetillä: "jos et usko Jumalaan, joudut paikkaan jossa on tosi ikävää eikä saa edes ruokaa". 8-vuotiaan tytön isä oli ottanut asiasta yhteyttä...Piispa Repo selitteli asiaa "ohjaajan taitamattomuudella", mutta eiköhän tuollaiset tarinat oo hiljaisesti hyväksytty kirkon piirissä tähänkin asti. Nyt vain sattui joku vanhempi huomaamaan ja huolestumaan.Pitäisikö näissä seurakunnan kerhoissa sitten puhua vain kristinuskon kivoista puolista ja vaientaa vaikeat kysymykset? Vai kertoa koko paketista totuudenmukaisesti?

Kommentit (4)

Lainaus:

Tärkeintä on oppia luottamaan ja turvautumaan hyvään ja rakastavaan Jumalaan.
Tärkeintä lapselle on oppia ajattelemaan omilla aivoillaan ja kyseenalaistamaan sekä kritisoimaan annettuja totuuksia. Vain sitä kautta tapahtuu kehitystä.

Tärkeintä on oppia luottamaan ja turvautumaan hyvään ja rakastavaan Jumalaan.Samoin pieniä lasten tietoisuuteen ei kuulu kaataa kaikkia maailman hirveyksiä. Kokonaisemman kuvan maailmasta, ihmisestä ja Jumalastakin ehtii saada myöhemmin. Tosin itse en kertoisi koskaan Jumalasta lapsille noin.

mikään kristinuskon perusasia, siis helvetillä pelottelu. Lapsille ei pidä kertoa sellaista, mitä eivät ymmärrä. Mitä järkeä tuollaisen kertomisessa on?Olen luullut, että pelottelulla "opettaminen" ja ahdistuksen aiheuttaminen on ymmärretty huonoksi keinoksi jo vuosikymmeniä sitten, mutta vielä näköjään on kannattajia.Osa srk-ohjaajista on surkeita ammattitaidoltaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat