Vierailija

3-vuotias oli saanut käsiinsä reseptivapaata resilar-yskänlääkettä ja ehti juomaan sitä noin neljännes-pullon. Kyseessä on 150ml pullo ja pullon kyljessä myös merkintä 3mg/ml. Tällaisen sivun löysin, mutta en osaa siitä oikein mitään päätellä:

http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humspc/1/28201.shtmlAuttakaa...

Kommentit (14)

Meillä on mutuaman kerran viety lapsi suoraan päivystykseen saamaan lääkehiiltä, siellä katsovat että lapsi sen varmasti ottaa eikä tartte kuluttaa aikaa apteekissa juoksenteluun.

Oireiden huipun pitäisi alkaa olla käsillä, eikä lapsesta huomaa mitään erikoista. Innoissaan on kun saa valvoa näin myöhään... ilmeisesti siis lääkehiiltä meni tarpeeksi.Niin ja ei ole mitään turvakorkkia noissa yskänlääke-pulloissa, mikä on sinänsä ihmeellistä.. apteekin täti kertoi miten oli pienenä tyttönä serkkunsa kanssa puoliksi vetäissyt ison pullon Kvillaa. Hyvältähän ne kai maistuu, jos oikein ajattelee. Löysinpä muuten melko mielenkiintoisen artikkelin Resilarista, tämän jälkeen ei kyllä kyseistä mömmöä meillä enää käytetä: http://www.trombit.net/Lehti/Lehti/arkisto/vko14ilmio.htm (rullaa alaspäin niin löytyy)

Dekstrometorfaanin toksisuus on vähäinen. Lääkeaineen arvioitu letaali annos ihmisellä on n. 500 mg. Yliannostustapauksia on lapsilla kuvattu muutamia kymmeniä. Toksiset annokset ovat lapsen iästä riippuen (10 kk-10 v) vaihdelleet välillä 15-600 mg. Yhdessä tapauksessa myrkytys on johtanut kuolemaan (ei Suomessa). Toksisuus on ilmennyt lähinnä kiihtymysoireina. Muita oireita ovat olleet mm. ataksia, nystagmus sekä myös hitaus ja uneliaisuus. Hengitysdepressiota ei ole kuvattu.300 mg dekstrometorfaania on huumeriippuvaisella aikuisella aiheuttanut toksisen psykoosin, johon liittyi hyperaktiivisuutta sekä näkö- ja kuuloharhoja.Myrkytyksen hoidossa on käytetty lääkehiiltä sekä suurehkoja annoksia naloksonia.

Lainaus:

Meillä on mutuaman kerran viety lapsi suoraan päivystykseen saamaan lääkehiiltä, siellä katsovat että lapsi sen varmasti ottaa eikä tartte kuluttaa aikaa apteekissa juoksenteluun.

mitähän tarkoittaa jos "meiltä on muutaman kerran viety lapsi suoraan päivystykseen saamaan lääkehiiltä". Siis onko lapsia paljon, kokonainen kolonna omia ja sijaislapsia ja tukilapsia ja naapureiden lapsia, vai mikä siinä on, etteivät ne lääkkeet ja muut arveluttavat aineet ole joutuneet pois lasten ulottuvilta?

Soitin myrkytystietokeskukseen, josta sanottiin että tuon ikäinen ja kokoinen niin 5rkl lääkehiili-jauhetta pitäisi antaa. No, muksu kainaloon ja lähimpään apteekkiin, oman lääkekaapin hiilivarastot eivät riittäneet. Sain noin puolet hiilestä menemään, sen jälkeen teki stopin.

Soitin päivystykseen, josta sanottiin että loppu hiili on saatava alas tavalla tai toisella, jos ei saada itse niin sitten sinne niin he laittavat jollain konstilla. Syötin sen sitten väkisin, sen lopun hiilen. Silti on vielä epäilys vähän siitä ja tuosta, kuinka paljon se loppujen lopuksi sitä joi, paljonko sitä hiiltä meni alas jne... nyt seuraillaan lasta, mtk:sta sanoivat että oireiden huippu on kahden tunnin kuluttua, siihen on vielä aikaa noin 0,5-1h. Pidetään lapsonen hereillä siis ainakin yhteentoista asti. Pelottaa vieläkin niin vietävästi ja sapettaa oma huolimattomuus. Muksu on ainakin toistaiseksi käyttäytynyt ihan normaalisti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat