Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

- alle 3 kuukauden ikäisellä lapsella on kuumetta

- lapsen hengitys vaikeutuu

- lapsi saa ensimmäisen kuumekouristuksen

- lapsi on sekava

- lapsella on korkea kuume, yli 40,5 °C

- kuumeinen lapsi itkee kovasti, eikä rauhoitu sylissäkään kuumetta alentavaa lääkettä saatuaan

- lapsi tuntuu sairaammalta kuin tavalliseen kuumetautiin kuuluu

- kuumeisen lapsen iholle nousee pistemäistä ihottumaa, ns. verenpurkaumia (eli petekkia), mikä on vakavan yleisinfektion merkki

- kuumeinen lapsi valittaa päänsärkyä, joka ei hellitä kuumeen laskiessa

- kuumeinen lapsi valittaa kipuja rinnassa tai virtsatessa

- lapsi juo ja syö hyvin vähän ja/tai virtsaa harvoin (merkkejä neste- tasapainon häiriöistä)

- kuume on kestänyt yli 3 - 4 päivää tai mikäli yleistila heikkenee.

Lainaus:

en jaksais viedä turhiin kokeisiin. viimeksikin jouduttiin yliopistolliseen sairaalaan ja mahan läpi otettiin pissakoe yms. kamalaa ja turhaan.
Ei tuo mielestäni kuulosta turhalta kokeelta. Onni vaan ettei mitään löytynyt.

Kommentit (6)

Näin opetettiin joskus lääkiksessä, vaikken ole lapsia 15 vuoteen työssäni hoitanutkaan (paitsi omia joskus kotona). Tietenkin jos se leikkimättömyys liittyy kuumeen nousuun, niin on normaalia. Mutta jos on ihan koko ajan väsähtänyt ja/tai velttona, niin ei ole normaalia.

Joulu on tulossa ja sitten on kaikki muu paitsi sairaalapäivystys loppuviikon kiinni. Saat itsellesikin rauhallisemman joulun kun käytte huomenna lääkärissä.Hyvää joulua ja terveenpää uutta vuotta toivottaen.

eli siksi niin varpaisillaan olen kun kuulin lapsesta joka kuoli keuhkokuumeeseen kun vanhemmat vei liian myöhään lääkäriin. eli eilen oli kova kuume ja näköjään taas nyt illalla nousi. kova nuha on, sitä ollut nyt koko syksyn lukuunottamatta muutamaa tervettä päivää flunssien välissä. Kun siis päivällä on "terve" niin onko mitään hätää. nukahti syliin vaikka musat soi lujaa. normaalisti ei nukahda kun ihan hiljaisessa ympäristössä. voi reppanaa. en jaksais viedä turhiin kokeisiin. viimeksikin jouduttiin yliopistolliseen sairaalaan ja mahan läpi otettiin pissakoe yms. kamalaa ja turhaan.

eli jos lapsi ei jaksa leikkiä, on erityisen väsynyt, ei syö, juon jne niin sitten ehdottomasti lääkäriin! Ja toki jos kuume ollut monta päivää korkealla eikä kuumelääkkeillä saa laskemaan, niin myös siinä tapauksessa lääkäriin! Jos kuume on vasta päivän ollut ja lapsi virkeä jne niin sitten voit varmaankin tilannetta seurata. Itse tunnet oman lapsesi parhaiten ja osaat sanoa mikä on hänelle normaalia ja mikä ei. Kannattaa siis tarkkailla ja toimia lapsen yleisvoinnin mukaan! Ja mitä pienemmästä lapsesta kysymys, niin aina herkemmin näytille. Mielestäni lääkäri käyntejä ei varsinaisesti voi turhiksi sanoa vaikkei mitään vakavaa löytyisikään, vaikka tiedän omasta kokemuksesta että se on hieman turhauttavaa kun lapselta otetaan paljon kokeita jne..Muista myös että pyhät tulossa, joten jos nyt tuntuu että lääkärin pitäs tarkastaa keuhkot yms niin mee ihmeessä ennen joulua!Toivottavasti ei ole pahempaa!T. hoitsu ja kahden lapsen äippä

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat