Haave: voi kun joskus vielä olisi niin iso asunto, että

Vierailija

voisi esim. jouluna pyytää meille kaikki läheiset juhlimaan eikä aina tarvitsisi ajella ympäri Suomea isovanhemmalta toiselle!Olisi ihana laittaa omaa joulua, koristella asunto ja leipoa, koska ikääkin on jo suht. reippaasti, ja olisihan se lapsillekin varmasti hauskaa.Mutta ei ainakaan tänä jouluna, taas mennään muiden aikataulujen ja perinteiden mukaan. Ja kiire on seuraavaan kyläpaikkaan. Toisaalta menemättäkään ei voi olla, kun ei koskaan tiedä montako niitä yhteisiä jouluja enää on jäljellä.Kohtalotovereita?

Kommentit (13)

se karseeta ajella pyhät ympäri suomea, mutta ajattele sitä että vanhempasi, appivanhempasi ja muutama sisarus perheineen olisivat teillä. Kaikki varttuisivat valmista, saisit ruokkia neljässä vuorossa viisi ateriaa päivässä, ja väliajat tiskaisit ja pitäisit kaikki serkukset poissa toistensa tukasta. Omien lapsiesi joululahjat olisi rikki leikitty ennen joulupäivän iltaa. Kaikki yli kuusikymppiset olisivat kiukuissaan siitä, että noudatat omaa joulurytmiäsi etkä tanssikaan juuri heidän joulukoreografiansa mukaan. Joku setä kännää aina, ja toisen suvun absolutistit ei voi sietää sitä "joulumieltä" ja urputtavat siitä ääneen koko ajan.kiitos joulusta, ja siitä että on aina kiire seuraavaan paikkaan, niin voi tunteiden kuumetessa pakata lapset autoon ja lähteä itse pois, niin missään ei ehdi tulla peruuttamatonta hihojen palamista ja ikuista sukuvihaa.

saat kyllä odotella. En usko, että kukaan kutsuisi vieraita jouluksi viittä enempää - ja tilanne olisi sama kuin jollakulla aikaisemmin kirjoittaneista: kun veljen vaimon vanhemmat olisivat sitten joulun kahdestaan, niin veli perheineen ei sitten tule jouluksi meille. Harvan joulumieli riittää avioliiton kautta sukulaisten sukulaisten kutsumiseen...

Mutta ei meille enää ketkään vanhimmasta sukupolvesta jaksa tulla. Ne ihmiset, joista on syytä miettiä, montako joulua on jäljellä, ovat niitä, joiden luo ei enää voi mennä joulunviettoon ja jotka eivät enää lähde kenenkään luo. Ovat sairaalassa eivätkä enää koskaan palaa kotiin. Jos ihminen jaksaa vielä asua kotona ja tulee siellä toimeen, hän on niin hyvässä kunnossa, ettei hänestä ole syytä miettiä "montako joulua".Meillä tilanne on tämä, että mietitään vain, kenen suruviesti tulee ensin.

Tosin kaikki asuvat pk-seudulla, joten yömajoitusta ei tarvitse järjestää. Hyvin on aina sovittu tänne meille, nyt jo kuudes joulu täällä.

mutta kukaan ei halua tulla meille. Kavereilla pienet lapset, eli kotijoulu. Miehen sukulaiset eivät jaksa, omistakaan moni ei jaksa, kun joulua vietetään kolme päivää yöpaidassa kinkkua syöden. Harmi, että keksin liian myöhään ideani. Laittaisinko torille lapun, että sinä yksinäinen joka vaan haluat, tule jouluksi meille.

esim. miehen vanhemmat olisivat meillä aaton + yön, sitten ulos. Joulupäivänä mun vanhemmat tilalle yöksi ja tapanina kotiinsa. Lopun tapanin viettäisimme oman perheen kesken.Tai jotenkin muutoin, onhan joulussa aina 3 päivää.Ainoa hyvä puoli tässä nykyisessä systeemissä on, ettei jouluruokiin mene rahaa eikä tartte stressata siivousten yms. kanssa. Toisaalta eipä ole jouluntunnelmaa yhtään ennen kuin aattona vieraan jouluun astuu.

vielä kun lisää isovanhempien uusperheet, veljen vaimon vanhemmat ja muut, joitten puuttuminen latistaa ihmisten tulointoa teille siihen isompaan asuntoon, niin lopputulos on se, ettei teille kuitenkaan tule niitä kaikkia ihmisiä jotka haluaisit, mutta tulee sellaisia, joita et olisi ekaksi edes ajatellutkaan kutsua, muttet nyt sitten kehtaa olla kutsumattakaan.

yöksi olisi jäätävä. Ei oikein hotelliinkaan kehtaa majoittaa näin jouluna....Mutta niin kuin jonkun viestissä olikin, ei kannata valittaa, sillä ovat kaikki sen kuntoisia, että kotonaan vielä asuvat ts. hyvässä kunnossa. Sairaalajoulu ei varmastikaan ole kaikkein "mukavin".

kesällä muutettiin uuteen taloon ja lokakuussa kutsuttiin koko suku meille jouluksi Yllättäen kaikki ottivat kutsun vastaan.Vieraat tulevat huomenna, eikä ajatus tunnukaan enää yhtään niin hyvätlä ..

Kuinka monta tuonne kolmioon pitäisi mahtua? Meitä on ollut parhaimmillaan 7 tuolla meidän kakkoskämpällä (ja yötäkin siis, kun osa on ollut 600 km päästä).

isovanhempien jouluvierailut meni niin, että toisen vanhemmat oli jouluaatosta tapaniin, ja sitten kolmen päivän tauko ja toisen vanhemmat tuli uudeksivuodeksi. Ihan tarpeeksi hyysäämistä, mutta ainakaan kummallekaan ei kai tullut fiilistä rääppiäisistä, kun menyyt ja juhlaohjelmat kotipiirissä oli niin erilaiset.

No miten pieni teidän asunto on?PS. Me juhlitaan joulua meidän kakkosasunnolla eli yksiössä ja sinne tulee sukulaisiakin juhlimaan. Mitään muuta ongelmaa ei ole, mutta jääkaapin kanssa saa hivenen taiteilla, kun ei ole kylmäkellariakaan tms. kuten kotona.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat