Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Parhaat vinkkinne karjalanpaistin valmistamiseen??

Vierailija

Kannattaako lihanpalat esim. pyöräyttää pannulla ennen uuniin laittoa tms.

Kommentit (8)

Mä ostaisin naudasta paistia ja possusta lapaa tai etuselkää. Kannattaa kypsentää pitkään. Periaatteessa sillä ei ole hirveästi väliä, että mitä lihaa käyttää, mutta nauta on kuin purukumia, jos sitä ei hauduta riittävän pitkään.

muttta kaada vesi kiehuvana lihojen päälle. tämä sulkee syyt ja tekee lihasta mureamman.porkkanoita, sipulia, suolaa ja pippuria mausteeksi:) Nam!

Riittävän pitkä haudutusaika vaan ja hyvät lihat. Jos on ripaus lammasta/karitsaa, niin aina vaan parempaa. Joulupöytään ei kaipaa muuta kuin ne perinteiset sipuli, porkkana, suola, maustepippuri, laakerinlehti, mutta variaatiot on arjessa kivoja.Muuloin kyllä hyvin toimii tuolla yllä mainitun lihaliemellä, itse teen usein kasvisliemellä ja lisään sekaan perunoita, papuja, paprikaa, lanttua, naurista jne ja on hyvää.

Ja minusta tulee paremman makuista niin. Mun karjalainen pappa neuvoi kevyesti ruskistamaan. Nesteeksi vain vettä, mausteeksi suolaa ja maustepippuria. Lihaliemikuutio ei kuulu karjalanpaistiin. Olen kuullut, että jotkut niitäkin käyttävät.

Lisäkysymys: tietääkö kukaan mitä noi on englanniksi? Asutaan ulkomailla enkä oikein tiedä mistä löytäisin nuo lihat. Kait on sen verran tavallisia, että löytyy tavallisista kaupoista? Asutaan USA:ssa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat