Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä muksu on kontannut jo 3 kk eikä vieläkään kävele. Kuinka pitkään muilla on mennyt kävelyn oppimiseen? Ennen konttausta ryömi pari viikkoa.Nousee kyllä pystyyn (noussut jo 2 kk) ja osaa kyykistyä alas. Ottaa myös askeleita sohvanreunaa pitkin, muttei tykkää kävelyttämisestä juurikaan. Kyykistyy vaan heti ja konttaa haluamaansa paikkaan. Èi osaa seistä ilman tukea.

Kommentit (8)

Vierailija

Meillä poika ei kontannut ollenkaan. Ryömi kovasti ja siitä nousi pystyyn, tukea vasten käveli aikansa ja "kävelytuolilla", siitä sitten itse oppi kävelemään 9kk iässä. Ja puheen kehitys.. Poika puhuu, puhuu, ja puhuu. Ja kaikki kirjaimet tulevat, paitsi r on kurkku R (ranskalaisittain) Että en tiedä siitä konttausvaiheen vaikutuksesta puheen kehitykseen.

Nyt 3,5v ja hyvin taitava motorisesti edelleen.

Vierailija

Poika nousee kyllä seisomaan ilman tukea, mutta juuri ja juuri saattaa ottaa yhden askeleen keskilattialla. Kyllä se kävely tulee aikanaan, saapahan aivolohkot jumppaa kontatessa, tekee hyvää mm. puheenkehitykselle!

Vierailija

pystyyn nousi, kun ikää oli 8kk. Ja heti käveli puita pitkin ja tuen kanssa. Oli kuitenkin reilu 1v1kk ennen kuin alkoi kävelemään ilman tukea.

Vierailija

helpommalla taitaa vielä konttaavan kanssa päästä...Naapuriin on vaan sattunut näitä vauvoja, jotka oppii konttamaan, seisomaan ja kävelemään kuukauden sisällä...

Vierailija

Ehtii aivolohkot ja motoriikka kehittyä, mikä taas aikanaan sitten edesauttaa oppista koulussa. 3 kk ei kuulosta korvaani ihmeen pitkältä ajalta. Luulen, että meidän tyttö konttaili vähintään yhtä kauan.

Vierailija

ylös noustiin 8 kk iässä ja kävelemään tuetta muksu uskaltautui 1v 3 kk iässä, joten konttausvaihe oli toooodella pitkä!!! Sen jälkeen onkin sitten pääasiassa juostu.. :)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat