miksi Suomessa saa tappaa nälkään ja janoon, mutta eutanasia on kielletty?

Vierailija

kummitätini on sairastaa syöpää joka on levinnyt jokapuolelle ja toivoa ei ole. Hän on huonossa kunnossa ja elinaikaa ei ole paljoa jäljellä. Hän vain makaa sairaalassa tajuttomuudden ja pahojen tuskien rajamailla. Nyt hänelle ei anneta enää nesteitä. Ruokaa hän ei ole pystynyt syömään moneen viikkoon... Miksi ei ihmistä voi päästään tuskistaan... Ei janoon kuoleminen voi olla ihmisarvoista :(...

Kommentit (9)

Kolmonen sanoi sen, mitä itsekin olen ihmetellyt. Jos eläimen annetaan kitumalla kuolla sairauteen, sitä sanotaan eläinrääkkäykseksi. Ihmisen taas on kärsittävä sairautensa loppuun asti, vaikka tiedetään, että toivoa ei ole. Elintestamentin ja hoitotestamentin rinnalle olisi otettava käyttöön eutanasiatestamentti.

Janoon kuoleminen on kivuliasta, mutta palkinto on ikuinen rauha. Se on sen arvoista. Nesteytyksellä elämää suurempi tuska voisi jatkua viikkoja jopa kuukausia.

kitui sitten kolme viikkoa turvonneena ruumiina kun ilmeisesti munuaiset eivät enää nesteitä poistaneet. Eivät edes omaiset voineet enää käydä katsomassa niin hirveältä näytti. Nopeammin olisi päässyt kärsimyksistään ilman nestetiputusta.

Se on oikeasti tuskallinen kuolema kuolla nälkään ja janoon. Ihan hirveätä, kun pitää kiduttaa ihmistä loppuun asti. Eläimet kyllä lopetetaan ja päästetään ajoissa kärsimyksistään.

Äitipuoleni kuoli myös syöpään. Tai siis janoon, kun ei enää kyennyt nielemään vettä. Lähes loppuun asti oli tajuissaan. Vieläkin itkettää hänen kohtalonsa. Olisi varmasti itse valinnut eutanasian siinä vaiheessa kun ei enää kyennyt nielemään ruokaa ja juomaa.

Yleensä terminaalivaiheessa pumpataan lääkkeitä niin ettei potilas kärsi. Jos ja kun tilanne on toivoton parempi on lopettaa nesteytys ja keinotekoisesti jatkaa sitä kärsimystä lisää.

minäkin, että ei anneta ravintoa tiputuksena ja nestettä siis. Se on tappamista ja pitäisi kieltää. En kannata myöskään eutanasiaa, kun sen väärinkäytön mahdollisuus on liian suuri. Kohta alettaisiin katsoa jokaista vanhaa ihmistä vähän sillä silmällä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat