Kohta menee hermot, 7v ei anna mun viedä edes roskista, vaan alkaa parkumaan

Vierailija

että tulee mukaan, vienti kestää mulla 30 s.mun pitää siis odottaa että lapsi pukee vaatteensa ja tulee mukaan viemään sitä helvetin roskapussia. Sekunttiakaan ei voi olla kotona yksikseen tai sisaruksen kanssa. Rappukäytävässä meillä on tuuletusparveke, siitäkin alkoi parkumaan etten saa viedä mattoa sinne vaan hän tulee mukaan, siis se parveke on meidän tasanteesta raput ylöspäin, kielsin tulemasta mukaan kun käytävässä ei saa meluta, siinä se oli kokoajan ovensuussa kyttäämässä mitä teenalkaa kohta menemään hermot kun parkuu ihan kokoajan, vaikka tietysti selvästi pelkää olla yksin, mutta 30 SEKUNTTIA menisi sen roskapussin viemisessä

Kommentit (13)

Toi ei ole normaalia 7-vuotiaalta. Monesti 7-vuotias jo haluaakin välillä olla yksikseen ja huomaa sitten että häneen luotetaan.

Sun kannattaa ottaa yhteyttä kouluterveydenhoitajaan ensiksi ja sitä kautta varmaan ohjaavat eteenpäin.

Onko sun lapselle jäänyt traumoja jostakin. Onko nähnyt jonkun tapahtuman mitä ei olisi pitänyt nähdä?

Siellä isommat lapset ryöstävät pienempiä, ala-asteikäiset vievät toisiltaan rahaa. Porukassa on mustalaisia ja maahanmuutajia ainakin. Ootko varma että tytöllesi ei oo tapahtunut jotain kamalaa muualla kun kotona?

täytti just yhdeksän ja nyt jää yksin kotiin esim. vartiksi ihan mielellään, vaikka vähän jännittääkin.

Lapset on erilaisia. Kuopusta ei haittaa vaikka jättäisin yksin kotiin (on nyt neljä) mutta en tietenkään jätä.

KOita kestää, juttele lapsen kanssa onko sillä jotain pelkoja, se ei ehkä kehtaa kertoa. Mutta älä tuomitse "omituiseksi", "sairaaksi" tai "nössöksi". Kuvittele mitä se tekee itsetunnolle.

Onko lapsi jo koulussa?En olisi vihainen lapselle tuossa tilanteessa koska lapsella on selvästi joku hätä tai ongelma. Syvenny siihen mikä aiheuttaa pelkoa, yritä asettua sen pelkäävän lapsesi asemaan.

Jos äiti käy toisessa kerroksessa laittamassa koneeseen vaatetta, kyselee perään. Nyt on ekaluokkalainen ja siis iltapäivisin iltapäiväkerhossa. Aamulla äiti vie kouluun.

Oma lapsi eskarilainen ja on jo opetellut pieniä hetkiä olemaan yksin (max 20 min.) Viihtyy hyvin.

voi lapsikin viedä roskia pelkillä sisävaatteilla, ei ne sinne jäädy. meillä 4v. laittaa vaan kengät jalkaan.

anna olla mukana, jos haluaa. näin varmasti menee paremmin ohi tuo ripustautuminen.

sama homma muissakin asioissa. anna olla mukana ja ota lapsi pieneksi äidin reippaaksi apulaiseksi.

itse en saa tehdä koskaan mitään yksin ilman kuopuksen apua. täyttää poika kohta 5v. ja pojalla adhd epäily.

Minä veisin, anteeksi nyt suora puhe, lapsen jo kovaa vauhtia psykologille tms, sillä epänormaalia takertumistahan tuo on kouluikäiseltä.Monet 7-vuotiaat ovat jo tunteja yksin kotona, esim. koulun jälkeen.Miten lapsesi sitten pärjää koulussa? Ja onko sinulla tosiaan mahdollisuus olla AINA läsnä kotona (esim. aamuisinkin ihan aina ennen kouluun lähtöä?). Kyllä kouluikäisen pitäisi pystyä jo totuttelemaan lyhyisiin yksin oloihin. Esim. puoli tuntia kerrallaan.

oli pimpottanut ovikelloa eikä kukaan tietysti ollut avannut ovea, eikä siinä vaiheessa muistanut sitten niitä avaimiakaan repussa. Käveli takaisi iltikseentuo varmasti ainoa "trauma" joka voisi vaikuttaa, mitään eriskummallista ei ole nähnyt tai kuullut

meillä ei ekaluokalla ollut tuota ongelmaa, mutta nyt ollut pari kuukautta tokaluokkalaisella, ja uskon, että se ohimenevää. En soittelisi terkkareille yms. moisesta jollei se nyt niin kovasti vaivaa, Älä usko kaikkea näiden vastanneiden kommentteja, että lapsesi avun tarpeessa, nämä asiat kuuluu normaaliin kehitykseen ja ei 7-v tarvi olla pikku aikuinen. Kuullostele lapselta mm. kaverisuhteet tms. Tsemppia.

siitä luulenkin tämän johtuvan, ei vain tahdo olla yksin, roskiksen kyllä käy reippaasti YKSIN viemässä, mutta nyt niitä roskiksia oli useampilapset tulivat sitten käytävään mukaan äsken ja alkoi sielläkin pillittämään kun meni se 10 sekunttia kun kävin heittämässä säkit roskiintupakalla saan kyllä partsilla käydä ihan rauhassa, välillä tulee kyllä sinnekkin ja kysyy kestääkö vielä kauannuoremmalla lapsellani ei ole tuollaisia ongelmia, tämä vanhempikin kävelee ihan reippaasti aamuisin YKSIN kouluun, kotona yksinolo vain ei onnistu, ei sitten ollenkaan, olen ihan väsy tuohon parkumiseen ja yritänkin viedä noita roskiksia yms että tottuisi nyt olemaan edes sen hetken yksin. joskus ennen koulua ei ole ollut mitään ongelmia yksinolossa, saanut ihan rauhassa käydä roskiksella ja vaikka kaupassakin

Varmasti koulunaloitus ollut rankkaa ja ehkä menossa ns. pikkumurrosikä, joka on aika haastellinen sekin. Lapsella sisäinen ristiriita siitä, ollako iso vai pieni. Kovasti jo koululaiselta odotetaan kaikenlaista ja jos ei siihen vielä ole aivan valmis, alkaa ahdistaa, joka purkautuu kiukkuna ja takertumisena.Tsemppiä!

Lapsi pelkää selvästi ja ajattele miten ahdistunut hän on kun joutuu vahtimaan äidin läsnäoloa kokoajan.

Onko lähipiirissä sattunut jotain ,hänelle itselleen,onko nähnyt tv,ssä tms. jotakin?

Hermojen menetys ei auta,se on inhimillistä,mutta koeta ihan aluksi keskustella lapsen kanssa,miksi hän haluaa olla äidin kanssa kokoajan,pelkääkö jotakin ja että tilanne ei ole kiva teille kummallekaan.

Jos kotikeskustelut ei ala pian auttaa,ammattiapu on tarpeen.

Voimia teille molemmille.

meillä eroahdistusta oli 7v ikäisellä,kun hän kerran tuli kotiin kylästä 1h sovittua aijemmin,ja me emme olleetkaan vielä kotona.Sen jälkeen meni aika jolloin hän ei halunnut olla ollenkaan yksin ja vahti miedän menemisiä.Asiasta juteltiin ja luottamus palasi pikkuaskelin takaisin,ja lapsi uskalsi olla yksinkin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat