Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko muita joilla on kaikki joululahjat vielä ostamatta?

Vierailija

Itselläni lisäksi myös siivous tekemättä.

Juuri kotiuduin töistä ja nyt alkaa jouluvalmistelut. Meille aattokin on valmistelujen ja hääräämisen aikaa, monessa perheessä taas tuntuu että silloin pitää kaikki olla jo valmiina.

Kommentit (7)

Vierailija

ja aika kalliiksikin vielä, koska olen tehnyt osan itse halvoin kustannuksin. Kyllä meillä aattona pitää olla kaikki valmiina, se on rauhoittumisen aikaa, saunotaan, syödään ja käydään kirkossa. Sitten avataan lahjat. Kauheaa olisi, jos siinä vielä jossain välissä kävisin kaupoissa ja imuroisin.

Vierailija

Me on toki tehty kaikki valmistelut yhdessä lasten kanssa, siivottu, koristeltu, leivottu, tehty laatikot jne. Eli toki yhdessä tekeminen kuuluu jouluun, meillä nuo vaan on jo tehy!Huomenna ei tehdä enää mitään valmisteluja, huomenna juhlitaan! Syödään koko perhe pitkän kaavan mukaan aamupalaa, katsotaan lastenohjelmia, kuunellaan tontun ääniä... Käydään saunassa, syödään riisipuuroa lounaaksi. Pelaillaan (pienempi ottaa päiväunet) ja ehkä ulkoillaan, riippuu säästä. Lauletaan joululauluja, luetaan joulukirjoja ja tarinoita. Valmistellaan jouluateriaa (katetaan pöytää jne.), syödään hyvin ja sitten jaetaan lahjat illan hämärtyessä...t. 4

Vierailija

Lahjat ostettu, mutta nyt saa aika edullisesti kaikkea, kun paljon aleja joka marketissa. Joulu tulee, vaikkei kauheasti sählääkään:)

Vierailija

meillä ne vain on aattoon mennessä tehty. Huomenna päivä menee sitten saunoessa, hautausmaalla käydessä, kirkossa, ruokaillessa ja lahjojen parissa.

Vierailija

Tai siis ainakin meillä, kukin juhlii tavallaan. Aattona meillä tehdään vain pakolliset ruokajutut, eli aamulla keitän rusinasopan, päivällä riisipuuron ja myöhemmin laitan raakana pakastetut laatikot sekä kinkun uuniin. Niin ja teen kinkulle kastikkeen. Muuten kaikki on valmiina, tänään illalla viimeistelen esim. jälkkärin.Lahjat on hankittu aikoja sitten, koti on koristeltu, samoin kuusi... Kynttilät palaa ja joululaulut soi. Meillä on siis jo joulu :)

Vierailija

Mun mielestä se kuuluu jouluun, että lasten kanssa yhdessä puuhaillaan niiden jouluvalmistelujen parissa. Mutta kukin siis tavallaan.Huomenna aamulla vielä haetaan kuusi, koristellaan se, tänä iltana paketoin viimeisiä lahjoja, huomenna aamusta paistetaan kinkkku, lahjoja jaetaan vasta huomisesta alkaen, osa koristelusta tehdään huomenna, huomenna myös leivotaan joulutorttuja ja pipareita vielä. Aamusta käydään kaupassa hakemassa ainakin maitoa, margariinia, suklaata ja ehkä jotain kivaa vielä mitä löytyy! Saattaa löytyä vielä viime hetken lahjojakin.Tänään yritän saada pyykit ja imuroinnin hoideltua, mutta en ota paniikkia, vaan nää jää sit huomiselle, jos en tänään ehdi.Meillä aatto on puuhakas päivä ja kaksi varsinaista joulupäivää on sitten sitä rentotumista ja oleilua.Eikö teillä tuu lapsillakin aika tylsäksi aattona jos silloin jo vaan ollaan eikä lahjoa ole vielä edes saatu?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat