Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Opettajat, onko tämä mielestäsi hyvä palkka:

Vierailija

Asun usan itärannikolla ja sain tietää paikallisten opettajien palkan.

Ope saa vuosipalkkaa $65,000. Saa valita haluaako sen 10 kuukautisena vai 12 kuukautisena. Kesälomista ei saa tuloa, koska se on opettajilla 8 viikkoa.

Joten palkka perustuu koulupäiviin.

Terveysvakuutuksen saa tyopaikan kautta, samoin eläkkeen.

Muuten palkka tulee kunnalis veronmaksajien pussista. Ja nyt kun on huono taloudellinen tilanne, niin pyytävät palkankorotusta, mitä eivät ole vuosiin saaneet. Mutta miten saisi verta kviestä? Kun on huono taloudellinen tilanne niin lopulta kunnalla ei olekaan niiiin hirveästi tarjottavana rahaa palkankorotuksiin.Olisisitko sinä noilla palkoilla ja noilla tyoehdoilla valmis tekemään tyotä?Koyhimmissä kouluissa on vähemmän resursseja, oppilaita jotka ovat alemmalla tasolla kuin mitä pitäisi olla voidakseen pärjätä sillä luokalla.

Kommentit (12)

Jos vertaat opettajan palkkoihin Suomessa, se on ok - kuten olet nyt saanut lukea.Jos vertaat jenkkien palkkoihin, on surkea.Mutta - et ehkä tee sitä pelkän palkan takia, vaan motivaatio löytyy muualta, eikö?Merry X-mas!

kesäkuukausilta ei makseta vaan se on jaettu 12 kuukaudelle.Mutta onhan opejen palkat huonoja Jenkeissä, kun vertaa muiden ammattien palkkatasoon. Esim. IT-konsultti tienaa nelinkertaisesti sen mitä Suomessa, tuo opettaja ei edes tuplasti.

Kokenut opettaja saa Suomessakin nykyään aika helposti sen 45 000 Euroa/vuosi. Jotkut lukion opettajat isoilla tuntumäärillä alkaa mennä jo yli 50 000 Euron.Sitten taas otetaan vertailuksi vaikka insinöörit, joiden palkat on Jenkeissä paaaljon paremmat kuin tuon vertailuopen, kun taas Suomessa ero ei ole kauhean iso.Eli tuosta voisi päätellä, että opettajien palkka on suhteessa muuhun koulutettuun väestöön Amerikassa huonompi kuin Suomessa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat