Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauvan sydämestä kuului sivuääni -- jatkotutkimuksiin, mitä siellä tehdään?

Vierailija

Lastenlääkärille saimme siis lähetteen kun 3kk poikamme sydämestä kuului sivuääni ja suun ympäristö sinertää muutaman kerran päivässä. Mitä siellää lääkärillä tapahtuu? Kyselläänkö kuinka tarkasti esim. raskausajan kulusta, synnytyksestä, lapsen kehityksestä ja mitä käytännön tutkimuksia vauvalle tehdään?

Kommentit (7)

Vierailija

meilläkin sellainen kuului ja on täysin normaalia eikä tutkita enempää. itselläni myös ollut aina sivuääni mutta ei haittaa. meillä ei kyselty mitään mut asiaa seurataan. teillä kuulostaa pahemmalta tuon sinertävyyden takia, siis sillä tavalta pahemmalta että pare tutkia tarkemmin.

Vierailija

sydänultraan. Meilläkin pojalla kuului sivuääni ja suu sinersi, valitettavasti vika oli vähän suurempi ja poika leikattiin 8kk iässä.

Vierailija

Meillä kuului esikoiselta sydämestä sivuääni jo laitoksella ja siksi piti käydä jälkikäteen tarkastuksessa. Suomeksi tarkoitti pelkkää utlraääntä, josta katsottiin sydämen veden virtauksia. Meillä syy oli ductus.

Vierailija

Meillä th neuvolasta neuvoi pikaisesti varaamaan ajan lääkärille, kun sanoin suun ympäristön sinertävyydestä (neuvolan lääkärille olisi ollut aika vasta loppiaisen jälkeen). Vauva ei ole ollut kipeänä sydänääniä kuunneltaessa. Tk:n lääkäri kuunteli sydämen ja laittoi sitten lähetteen eteenpäin. Tosi hyvä lääkäri, mutta maahanmuuttaja, jolla aika voimakas korostus puheessa, joten jotkut jutut jäi hieman epäselviksi... (kuten sekin minne lähete laitettiin... :))

Vierailija

että ei multa ainakaan kyselty raskausajasta, tai kysyi vaan että oliko normaali raskaus ja synnytys, onko suvussa sydänvikoja ja sen semmosta. vauvalta saatetaan ottaa myös sydänfilmiä, mitata saturaatioit ja verenpaineet. Kaikki täysin kivuttomia toimenpiteitä :)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat