Taapero kuumeessa kolmatta päivää, koska lääkäriin?

Vierailija

Vieläkö pätee "sääntö", että lääkäriin kolmen kuumepäivän jälkeen. Kova räkätauti pienellä ja kuume sahaa 37-38 asteen välillä. Jaksaa kuitenkin leikkiä jonkun verran, yöt nukkuu varsin huonosti. Kauhea nuha, vähän yskää. Syö huonosti.Pitäisikö huomenna hankkiutua lääkäriin vai katsella vaan tilannetta edelleen?

Kommentit (3)

Noin pienen kuumeen takia ei ole vielä kiire lääkäriin. Meillä poika ollut viisikin päivää paljon kovemmassa kuumeessa ja vielä ovat lääkäristä sanoneet, ettei tarvi tutkituttaa. Mutta niiden korvien takia tietysti voi harkita pian lääkäriin menoa. Toisaalta pelkkä nuha ja kuumekin voi tehdä sen ettei nuku hyvin. Meillä lapsilta on aina menny yöt levottomaksi jo ennen taudin puhkeamista ja kestäneet reilusti sen jälkeenkin vielä kun ovat tervehtyneet.

Mä katsoisin varmaan viikon päivätkin, jos kuume on noin alhainen lääkitsemättä ja lapsi jotain jaksaa touhuilla. Lääkäriin veisin jos

- kuume jatkuvasti yli 39 tai ei laske lääkkeellä

- jos on kova nuha, mutta räkää ei tule ulos ja henki ei kertakaikkiaan kulje

- kova yskä ja hengitys rohisee

- lakkaa juomasta

- yleiskunto huomattavan heikko

- viitteitä korvatulehduksesta (tai useita tulehduksia aiemmin)öitä voit helpottaa antamalla iltaisin höyryhengitystä (lämmin kylpy, lämpöinen, ei kuuma sauna, kattilan yllä pyyhe pään päällä jos lapsi osaa jo pitää kätensä pois vedestä (kerroskattila ritilällä toimii hyvin niin ei sormia saa veteen)) ja panadolia sekä laittamalla huoneen viileäksi ja sängyn pääpään reilusti koholleen.

Toki ei tauti lääkärissä käymällä varmaan pahenekaan, mutta meillä ollaan sillä linjalla ettei siellä yhtenään rampata eikä turhia lääkekuureja varmuuden vuoksi syödä. Näissä lämpötiloissa kuume ei minusta estä ulkoiluakaan, vaunulenkeille ja pihalla keinumaan voi hyvin mennä jos neljä seinää alkaa ahdistaa.

Enpä ole minäkään kyseistä sääntöä noudattanut. Mutta siis kyllä veisin sinänsä lääkäriin jo, koska kun on räkätauti ja nukkuu yöt huonosti niin todennäköisesti on korvatulehdus! Kuumeella ei sinänsä ole merkitystä, on sitä yli tai ali 3 päivää. varsinaisesta kuumeesta olisin huolissani vain jos lapsi on vetämätön, ei jaksa leikkiä eikä syödä ja kuume on huomattavan korkea. Mutta siis korvatulehduksissa ei välttämättä ole kuumetta ollenkaan ja silti vaativat hoitoa. Altistavat hoitamattomina liimakorvalle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat