Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kaipailisin muiden kokemuksia (jos on vastaavasta) kun meillä on kaksostytöt. Alkuun nukkuivat yöt aika hyvin, kuitenkin noin 3viikon iässä tapahtui muutos huonompaan ja nyt yöt itketään ja suurin osa päivästäkin. Jossain vaiheessa päivää nukkuvat 2-4kertaa 0,5-1,5tuntia, nämäkin kerrat useimmiten sylissä ja jos siirtää sänkyyn ni heräävät. Ite alkaa olla aika väsyny kun nukkuminen on ollu nyt aika vähäistä.Onneksemme sukulaiset/tutut kyllä auttavat mahdollisuuksien mukaan, eniten huolettaa voisko kyse olla jostain vakavammasta vaiko "vaan" esim. koliikista? Mie oon ite ollu vauvana tosi huono nukkumaan, mut se on kuulemma alkanu heti syntymästäni ja meillä tytöt ekan 3viikkoa nukku hyvin, paitsi syömään heräilivät.Kovasti kiitollinen olisin muiden neuvoista tai jos jollain vastaavia kokemuksia.

Kommentit (11)

Eihän teillä kyse mistään allergiaoireilusta voisi olla? Tosin allergian oireina yleensä on muutakin oiretta kuin 'vain' itku (epätavallinen kakan väri ja haju, ihottumat, lehahdukset, peppureiän ympärystän punoitus tai ihon rikkoutuminen jne), mutta teillä tuota itkua tuntuu olevan aika paljon :-( . Minkä ikäisiä tytöt nyt ovat?

Jeps, kantoliinakin on testattu, tuttu ehdotti kun heillä sellainen heillä oli "ylimääräisenä" tai ns. varastossa tulevalle lapselle. No, siitä ei tytöt sit oikeen tykänneet, toinen huus kun syötävä, toinen viihtyy ihan pieniä hetkiä, mutta mieluummin molemmat sylissä on. Oikeestaan tuon takia välistä ovat sitterissä ym, jossa saa heitä heiluteltua kun koko aikaa ei jaksa kantaa.Pitää tosiaan kirjotella ylös. Aikamoinen univelka on, vaikka tutut auttaakin ja välillä saahaan yö nukkua kun tytöt hoidossa.Mut täytyy mennä viel tekee jotain kotitöitä ennen kun kullannuput kotiutuu.

Voi olla kyse "koliikista". Meillä alkoi tytöllä n. 3 vkon iässä masuvaivat ja ovat jatkuneet aina 3 kk:n ikään asti. Käytin tytön lääkärissäkin, koska kyseessä on esikoinen, enkä tiennyt ovatko oireet pelkästään koliikkia. Lääkäri diagnosoi koliikiksi, koska ei tiedetä mistä oireet johtuvat. Oma äitini oli alusta asti sitä mieltä, että kyseessä on ihan normaali kehittymättömän suoliston kipu ja vaikeus sulattaa ravintoa.Tyttö on nukkunut yöt aina hyvin, onneksi. Päivät olivat pitkälti kipuilua ja illat yhtä huutoa. Viihtyi vain ja ainoastaan rinnalla, söi paljon ja hotkien (koki ehkä avuksi kipuun?), joka aiheutti tietenkin lisää kipua. Tämä muodostui oravanpyöräksi, eikä siihen oikein ollut mitään apukeinoa. Lääkäri ehdotti, että pitäisin taukoa aina syöttöjen välillä ja pyrinkin siihen, mutta tyttö hamusi rintaa jatkuvasti. Huono puoli oli myös se, että hän nukahti yleensä aina rinnalle, joten en "viitsinyt" röyhtäyttää häntä. Tämän seurauksena ilma jäi kiusaamaan ja päikkärit keskeytyivät aina. Päivisin hän ei nukkunut kuin 15 min.-45 min. päikkäreitä ja oli iltaisin aina todella väsynyt!Ensi viikolla hän täyttää 3 kk ja on kuin eri vauva :) tykkää nukkua päikkärit liikkuvissa vaunuissa ja myös sitterissä/sängyssä. Käytin ensi alkuun mm. RELA-tippoja (myöhemmin Idoformia) sekä Disflatyl-tippoja ja kanniskelin kantoliinassa. Voin kuitenkin todeta kokomuksen syvällä rintaäänellä, että ainut asia, mikä oikeasti auttaa, on aika. Toki kannattaa kaikki mahdolliset keinot kokeilla, koska eihän sitä tiedä mikä oman lapsen kohdalla auttaa.Tiedän, että tuntuu raskaalta kun ei itse pysty asiaa auttamaan, mutta tunnelin päässä on valoa! Pyydä rohkeasti apua läheisiltä ihmisiltä! Minua on eniten auttanut oma äiti, joka on tarjoutunut ottamaan tyttöä hoitoon, jotta saan omaa aikaa. Olen muutamana päivänä viikossa saanut muutaman tunnin omaa aikaa ja se on ollut kullan arvoista :) jotenkin on jaksanut itkua paremmin kun on tuulettanut päätä.Jos sinua huolettaa tämä tilanne, niin käytä lapset lääkärissä. Minua ainakin auttoi lääkärikäynti, koska hän tutkin tytön läpikotaisin (paineli vatsaa, kokeili refleksit yms.) ja totesi, että hän on erittäin reipas tyttö ja täysin normaaleilta masuvaivoilta kuulostavat oireet.Anna ajan kulua ja lepää aina kun on mahdollista! Toivottavasti oireet helpottavat pian!

kuinka nukutte. Meillä vauvamme itki paljon iltaisin ja herräsi yölläkin. Kunnes otin vauvan viereeni nukkumaan, niin rahoittui. Onko mahdollista nukkua vauvojen kanssa muutama yö vierekkäin isossa sängyssä. On varmasti hankalaa, mutta se äidin läheisyys saattaa auttaa. Koska vauvat ovat varmaan tosi väsyneitä ja osa huudosta saattaa olla väsyitkuakin.Kovasti voimia ja jaksamista.

Tämä on toiminut meillä, toivottavasti olisi avuksi teilläkin! Nukkumaan mennessä laitan vauvan "pesään", eli meillä pieni untuvapeitto toimii "pesänä". Imetän vauvan siinä ja kun on nukahtanut, niin siirrän hänet "pesässä" omaan sänkyyn. Näin ollen alusta pysyy samana ja meillä tyttö ei aina edes herää siirtämiseen :)Kantoliina voi vaatia hieman totuttelua. Meidän typy ei aluksi välittänyt yhtään, mutta sinnikkäästi käytin sitä silloin alussa. Pikkuhiljaa hän tottui siihen ja nukahti joka kerta kun siihen laitoin. Nyt hän on jo niin "iso" tyttö, etten liinaa ole enää käyttänyt. Nyt hän voisi olla siinä pystyasennossa ja tutkailla maailmaa, pitänee kokeilla joku päivä.Tiedän, että tämä on laiha lohtu, mutta aika ainakin auttaa itkuihin, mikäli niihin ei selkeää syytä löydy (allergia tms.). Siinä hetkessä aika tuntuu matelevan, mutta kyllä se päivä vielä koittaa, kun itkut loppuvat, etkä sitten enää edes muista millaista se oli :)Tsemppiä!

Toivottavasti pian helpottaisi. Koita jaksaa kirjoittaa jotain asioita/fiiliksiä ylös näiltä ajoilta, koska voi olla että oot niin väsynyt, että et vuoden päästä muista mitään tästä ajasta.Kantoliinaakin on varmaan jo tarjottu avuksi. Meillä nukahdetaan siihen helposti.Edelleen voimia ja aurinkoisia päiviä.

Koitettiin tytöillä tuota pesään laittoa ja tämä ns. helpommin nukutettava tyttö niin hän nukahtaa siihen hiukan paremmin eikä ole herännyt siirrettäessä, joskin yhä viimeistään puolen tunnin päästä alkaa itku, mutta edistystä tämäkin kun aiemmin ehkä 5-15minuuttia nukkui ja heräs tai sit havahtu jo siirtoon eikä enää nukkunut ja sama rumba edessä. Toiselle tytölle tuosta ei juuri apua ollut, mutta on hänkin nyt parina yönä vähän paremmin nukkunut, vaunuissa kylläkin, mutta siellä sit nukkui saman verran mitä siskokin eli puolisen tuntia ennen kun alko itku. Vielä ei kyllä uskalla toivoa, että nämä pidemmät unipätkät yöllä ois pysyvää kun pari yötä menny näin, mutta ehkäpä joskus vielä nukkuvat pidempiä pätkiä ja jopa koko yön.Nyt ollaan viemässä tyttöjä vyöhyketerapiaan, josko se auttais, RELA-tipat ja Disflatyl on kokeiltu, mutta vastaavaa hyötyä ei ole ollut, ainakaan olla huomattu. Tutun vauvalle auttoi vyöhyketerapia jonkin verran, yöllä alkoi nukkua vartin pätkien ja maksimissaan 1tunti koko yössä ni näiden sijaan noin tunnin pätkiä ja yössä 4-6tuntia, hänellä kyllä sitten myöhemmin todettiin allergioitakin.

Alkuun tytöt oli omissa sängyissään ja vieläkin pääsääntöisesti niin. Miehen vapaapäivinä monesti niin, että toinen tyttö "nukkuu" isin kanssa ns. vierashuoneessa ja toinen miun kanssa. Nukkumisesta ei kyllä pahemmin voi puhua kun lähes koko yön itkevät, joskus saattavat tällä järjestelyllä torkahtaa vartiks tai puoleks tunniks, päivällä sit nukkuvat vähän enemmän, mutta vähän sillonkin. Ja sit taas jos mies yövuorossa niin molemmat tytöt nukkuu miun kanssa sängyssä, tulos on kuitenkin ihan sama eli pääasiassa itkevät. Tuo on kuitenkin helpompaa kun oon yksin lasten kanssa, vaikka välillä onkin tuttumme meillä miehen yövuorojen aikaan. Omissa sängyissä nukkuessaan (nukahtavat siis pääsääntöisesti syliin liikeessä tai sitteriin/vaunuihin kun niitä heiluttaa), mutta jos esim. sylistä koittaa siirtää sänkyyn niin siirtovaiheessa monesti heräävät. Tästä johtuen on koitettu nukuttaa esim. vaunuihinkin ja niissäkin tuntuvat nukkuvan paremmin mitä sängyissä. Nyt ovat olleet pari yötä kummeillaan ja toinen tytöistä oli kuulemma nukkunut yöllä vaunuissa jopa tunnin, kerran oli kyllä tarvinnut heijata uusiks uneen. Toisen tytön nukkuminen ollu kuulemma aika samanlaista mitä kotonakin eli pääsääntöisesti päivällä nukkuu. Mietitty on sitäkin, et jos toistaseks siirrettäis tytöt pysyvästi meidän viereen nukkuu kun siinä ees vähän paremmin nukkuvat. Omat unet on tosi repaleisia.Kiitos tästäkin tiedosta/neuvosta. Eiköhän helpota viimeistään ajan kanssa tämä valvominen

Nälkä tai kylmä!!

Eikun lisäruokaa pullosta kehiin!Meillä siis kuudes lapsi talossa ja jo viikon olen lisä ruokkinut pullolla, vaikka ikää vain se kuusi viikkoa vajaat.

Maitoa ei yksinkertaisesti tule enempää,kiitos siitä sekä huonon syontini vuoksi että rintojen korjausleikkauksen 4 vuotta sitten...Pusut kuonoon.

Käytiin tyttöjen kanssa lääkärissä eikä mitään poikkeavaa ym. löytynyt, paitsi toisella tytöllä iho-oireita ja tästä johtuen lääkäri epäili mahdollista allergiaa hällä. Ja toisella tytöllä kakka on oudon väristä ja hajuista, mutta muuta allergiaan viittaavaa hällä ei ole. Lääkärin mukaan voi siis olla pelkkää koliikkia tai sitten osa itkuista johtuu allergiasta. Testit on edessä molemmilla tytöillä jossain vaiheessa. Itse oon tosi allerginen, samoin molempien suvussa on allergioita eli ei tuo täysin pois suljettu mahdollisuus ole.Kiitokset myös vastauksista, helpottavaa kuulla, ettei meidän tytöt ole ainoita ja lääkärissä käynti myös helpotti kun sai vastauksia. Raskasta silti on, koska yhä tytöt nukkuu yhtä huonosti ja itkevät tosi paljon. Nuo meidän tyttäret ovat noin viikkoa vaille 2kk.

Tytöt saavat jo lisäruokaa, maitoni riitti alkuun toiselle tytöistä hyvin, mutta toinen ei saanut rinnalta imettyä kunnolla, vaikka välillä hänet syötin ensin ja itki nälkäänsä ja lopulta siirryin hänen kanssaan osittain pulloon ja nyt molemmat saa osan maidosta pullosta, joskin tämä jota pidempään oon imettänyt niin ei meinaa aina huolia pulloa. En usko, että on nälkä kun eivät syö vaikka tarjoais ja se heidän itku on erilaista kun ns.nälkäitku. Mutta meidän onneks sukulaiset ja tutut auttaa tyttöjen hoidossa niin saahaan välistä itsekin levätä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat