Vierailija

Asumme ensimmäistä joulua kerrostaloasunnossamme ja hieman ihmettelin viime yönä, kun yläkerran lapsiperhe juhli aamukolmeen. Korkokengillä kipsuteltiin ympäriinsä, siirreltiin huonekaluja, naurettiin ja otettiin pitkiä suihkuja. Meidän perheellemme joulu on hiljentymisen aikaa ja olen tottunut jouluyönä menemään nukkumaan hiljaisuudessa kynttilöitä tuijotellen. Olemme asuneet kerrostaloissa ja rivitalossa eikä ikinä ole sattunut naapureita, jotka juhlivat joulua kuin uuttavuotta. Mitä mieltä olette? Yläkerrassamme ei ole ollut vielä tähän mennessä aamuyöhön ulottuvia juhlia ja olemme asuneet tässä talossa jo puoli vuotta, joten mikään kesto-ongelma tämä ei ole. Mietin vaan jo etukäteen minne pakenemme ensi jouluna, jotta ei mene joulupäivä ihan torkuksissa..Mielipiteitä?

Sivut

Kommentit (18)

eikä itsekään olla ihan hiljaisimmasta päästä, mutta minusta tuo kuulostaa ihan asialliselta. Ei tuollaisesta todellakaan voi naapureille huomauttaa, saatikka isännöitsijälle. Kannattaa joko muuttaa jonnekin mummoalueelle tai pois kerrostalosta. Kerrotalossa aina kuuluu jotain elämän ääniä.

Ihan tyhmää väittää että pitäisi sietää meteliä keskellä yötä vain siksi että asuu kerrostalossa. Meidänkin talo on 2001 rakennettu mutta äänieristys olematon.

sen sijaan naapureiden halloween-bileiden aikaan ei todellakaan nukuttu koska ilmeisesti porukkaa oli niin paljon etta juhlinta tapahtui myos porrastasanteella, silloin otti paahan. ja aanet ei todellakaan ollu mitaan korkokengilla kapsuttelua vaan todella kova-aanista humalaista laulua ym. en menny valittamaan naapurisovun nimissa, olis kylla tehyny mieli mutta jos pari kertaa vuodessa niin olkoon.

Talomme on 60-luvulla rakennettu kivitalo. Harmi, että jossain vaiheessa eivät tajunneet äänieristyksien päälle mitään. Nykyään uusissa taloissa otetaan taas huomioon se, ettei ole kiva kuunnella toiten elämän ääniä.

Onneksi olemme uudenvuoden poissa. Ihan tolkku lapsiperhe asuu yläkerrassa, monikulttuurinen perhe. Emme tunne vielä kovin hyvin. Kaipa heillä on hieman eri tapa viettää joulua.. En usko, että kyse on mistään ryypiskelystä tms., vaan ihan perusbileistä, jollaisia itse en ole pitänyt lasten syntymän jälkeen.ap

juhlia ja leikkiä uusilla pukin tuomilla leluilla iha niin kauan kunnes väsähtävät. olisiko sinusta hauskaa jos saisit sen mitä olet pitkään toivonut ja sitten käsketäänkin menemään nukkumaan ja tai olemaan hiljaa. kyllä meilläkin eilen poika leikki 1 asti yöllä, rivarissa asutaan. ja tuskinpa nuo naapurit siitä suuttuu. joulu on vaan kerran vuodessa... sun ei ehkä olisi kannattanut muuttaa kerrostaloon jos et yhtä iltaa vuodessa kestä sitä että naapurissa pidetään hauskaa........

Mennä nyt nukkumaan kynttilöitä tuijottaen, omituista!

Ja löysää vähään sitä tonttulakkiasi, jouluhan jatkuu vielä. Ei se ole vain se aattoilta, kuten monet tuntuvat ajattelevan.

Suomalainen joulu on ihan hölmö, täällä kun koko joulunvietto huipentuu muutamaan aattoillan tuntiin, hirveäv raatamisen jälkeen..

Meillä on onneksi v. 2000 jälkeen rakennettu krstalo, jona vuonna eristyskriteerit ovat tiukentuneet huomattavasti eikä naapurista kuulu juuri mitään. Joskus kuuluu pianonsoittoa tai huonekalujen siirtelystä tulee ääniä, siinä kaikki.Monissa muissa maissa joulua juhlitaan railakkaammin kuin meillä ja myös pitkään. Jokaiselle se sallittakoon, tietenkin sellaisissa rajoissa että naapureille jää jonkinnäköinen yörauha ja saa nukuttua muutaman tunnin edes.Ns. normaalien esim. tupareiden, mahd. vähän railakkaampien juhlien yhteydessä on useimmilla naapureillamme ollut tapana laittaa rapun infotaululle lappu, jossa kertovat tulevasta häppeningistä ja pyytävät jo etukäteen anteeksi häiriötä. Hyvä tapa mielestäni, koska silloin voivat herkkäuniset lähteä "pakoon" vaikkapa sukulaisille tai maalle tuona viikonloppuna.Suihkun käytöstä minun on kyllä sanottava, että sitä ei voi rajoittaa kerrostalossakaan. Ihmisten on saatava käydä suihkussa esim. raskaasta työvuorosta tullessaan hikisenä ja likaisena oli se sitten vaikka keskellä yötä. Käyn myös itse suihkussa vaikka puolenkin yön aikaan, jos en ole sitä ennen kertakaikkiaan ehtinyt tai päässyt sekä esim. ravintolaillan päätteeksi, kun on tullut tanssittua ja aiemmin oleskeltua tupakansavussa. Myös oksennustaudissa olleiden lasten likaisia patjoja on pesty suihkun alla ja lapsiakin, keskellä yötäkin, vaikka siitä voivat naapurit häiriintyä. Korvatulpatkin on keksitty jos pienestä suihkun suhinasta herää...Hyviä joulunpyhiä kaikille ja rauhallista sekä suvaitsevaista mieltä!

kai joulu on joillekin juhla, siis sellainen illanviettojuhla, kyllähän jotkut ryyppäävätkin läpi joulun, enemmän se varmaan rasittaisi kuunnella aatonaatosta reilusti uudenvuodenpuolelle öykkäröintiä..

Ainahan voi soittaa poliisin hiljentämään juhlat, jos niin häiritsee ja varsinkin tuollaisessa tapauksessa pelottaa mennä niiden mokujen oven taa kolkuttaa, heh...

Tuossahan oli kyse ensimmäisestä tapauksesta, joulun juhlista, puoleen vuoteen, hui kauheaa!Meidän talossa ollut myös käytäntö,että naapurit laittaa lapun rappuun jos juhlat tulossa ja myös kännykän numeron,että voi soittaa jos meteli menee liian häiritseväksi ettei tarvii turhaan vaivata poliisia.Lainaus:

Ihan tyhmää väittää että pitäisi sietää meteliä keskellä yötä vain siksi että asuu kerrostalossa. Meidänkin talo on 2001 rakennettu mutta äänieristys olematon.

Lainaus:

Suomalainen joulu on ihan hölmö, täällä kun koko joulunvietto huipentuu muutamaan aattoillan tuntiin, hirveäv raatamisen jälkeen..

No, ensinnäkin ei kannata mennä nukkumaan kynttilöitä tuijottaen ellei halua sytyttää koko kerrostaloa palamaan. Siinä veden laskeminen ja kopsuttelu yläkerrassa jää aika pieneksi pahaksi jos muut katselee teitä ja ajattelee että nuo on ne uudet asukit jotka sytytti talon palamaan.Meillä asuu yläkerrassa ulkomaalainen perhe. Siellä mesotaan joka yö läpi vuoden. Illalla yhdeksän aikaan alkaa meteli ja kestää aamuyöhön saakka. Siellä sahataan, nikkaroidaan, siirrellään huonekaluja (äänistä päätellen), lapset kirkuu vielä puolen yön aikaan, ukko mörisee ja puhiseen ja ties mitä ääniä, nainen komentaa... Joulunakaan ei olut poikkeusta.Meillä taas lapsilla kova uhmaikä ja kirkuvat ja riitelevät ja raivoavat päivisin, joskus enemmän joskus taas ei ollenkaan.Naapurin kaksosilla koliikki.Toisessa seinänaapurissa bänditreenit harva se ilta.Tällaista se on kerrostalossa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat