Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Käsi sydämelle: hankitko/saitko Kiinasta roudattua roskaa vai komeiliko joululahjoissa kotimainen avainlippu- tai peräti joutsenmerkkitunnus?Illalla lasten lahjoja avatessa olin onnellinen, että joukosta löytyi mm. Plaston leluja ulkomaisten, helposti rikkimenevien sijaan.Miehen kanssa sijoitettiin joululahjarahat uusiin huonekaluihin jotka valittiin nimenomaan kotimaisia tällä kertaa. Kyllä kannatti!

Kommentit (10)

aina kerro kaikkea totuutta. Myös jakelukanava on tärkeä. Osasta muuallakin tehtyä tavaraa syntyy katetta Suomeen. Jos esim. ostaa tavaran pikkuliikkeestä tulee siitä kaupanpitäjälle Suomeen verotettavaa tuloa. Kirja on aina hyvä lahja, siinähän jo (ulkomaisessa kirjassa suomentajan) ja kustantajan ja kirjakauppiaan osuus tulee Suomeen. Ja kirjakaupat ovat täynnnä hyviä suomalaisten kirjailijoiden kirjoittamia kirjoja. Nokian kännykkä ei taida olla kovin suomalainen lahja.

Miehelle oli Kiinassa tehty pehmolelu, mutta se ei ollut mikään kahden euron krääsäversio vaan harrastukseen liittyvä, harvinaisempi tuote.Lapsi sai vaikka mitä kotimaista, juuri Plastoa meilläkin.

"Käsi sydämelle: hankitko/saitko Kiinasta roudattua roskaa vai komeiliko joululahjoissa kotimainen avainlippu- tai peräti joutsenmerkkitunnus?"Käsittääkseni joutsen- ja avainlippu ovat samanveroisia merkkejä. Niissä tunnuksen käyttöoikeuden myöntävä järjestö on eri. Yleensä tuotteelle kait haetaan vain jompaakumpaa, koska tunnuksen käytöstä pitää maksaa jäsenmaksua myöntäjäyhdistykselle. Taitaa näitä olla muitakin merkkejä.

avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu nimenomaan Suomessa.

Joutsenlippu taas kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa JA myös materiaalit ovat kotoisin Suomesta.Valistakaa, jos olen väärässä?ap

Meillä vietettiin oikein ympäristöystävällistä joulua ja kotimaisuus oli nimenomaan hankinnoissa yksi tärkeä kriteeri, myös luomu, kierrätys yms.Pojat saivat Plastoa, Emekiä, Karhun tasapainolaudan, kirpputorikirjoja ja vauva-dubloja, suomirahastoa, itse kotimaisia myös, kalevalakorua, kaupunkiatlasta, Pentikin ja Arabian astioita. Myös meiltä lähteneet lahjat kestävät eettisemmänkin tarkastelun: leffalippuja, reilun kaupan suklaata, luomuvaatteita, kotimaisia astioita, kotimaista hunajaa, Porvoon vahaliidut jne.Ihana idea, jota varmaan jatkossakin noudatetaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat