Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mies huutaa lapselle aamusta iltaan- onko haitallista?

Vierailija

???

Sivut

Kommentit (18)

työssään pistämään kaiken itsestään, ettei hermostu lapsille/nuorille, ei vaan välttämättä pysty enää kotona. Ihmisen inhimillisyys tulee vastaan: koko ajan pinnistät ja pinnistät. En yhtään ihmettele. Meillä auttaa se, että käyn töistä tullessa lenkillä ja sitten vasta haen lapset hoidosta. Jaksaa taas venyttää pinnaansa paljon paremmin.Työskentelen varhaiskasvatuksessa.

mutta en huuda lapsille (tai siis en huutaisi, ellei mies olisi heitä jo totuttanut siihen...), en töissä, enkä kotona. Mielestäni tämä opettaa lapsille vain huonoja tapoja, siis toiselle huutaminen on töykeää. Meillä mies ei pyydä lapsia tekemään mitään, vaan komentaa näitä huutaen. Siis koko ajan...Totta kait itsellänikin pinna palaa välillä, erityisesti kun lapset eivät enää tottele nätisti pyydäessä...

Luen kummastellen näitä huutamis ketjuja.Itse huudan joskus lapsilleni. En edes päivittäin vaan joskus. Tai oikeastaan huusin. Nykyään saatan tiuskaista kovaan ääneen, mutta en muuta ja sekin on liikaa.Naapurit valitti sossuun.

Ja olen kyllä saanut kuulla kunniani sossuntädiltä ja perhetyöntekijältä, joka alkoi käydä meillä tutkimassa tilannetta. Jos vanhemmat huutaa, on se sen merkki, että ne ei jaksa lapsiaan.

Ylipäätänsä perhetyöntekijä tuomitsee kaiken tunteiden näyttämisen lapsille. Ne hämmentää lasta. Onhan se hirveää jos äiti iloisena nauraa ääneen tai surullisena itkee lasten nähden. Suuttuessaan korotaa ääntään ja jne.

En näytä olevan ainoa hirviöäiti, jolla menee joskus hermot. Siltä kuitenkin tuntuu kun näitä tätejä kuuntelee.

Kertoisivat sitten mitä pitäisi tehdä, jotta lapset tottelee.

Olen nykyään stressaantunut ja ahdistunut, kun ei saa yhtään ääntään korottaa. ja koko ajan pitää miettiä, että toiminkohan nyt oikein.

Vapaus on viety.

Meillä ukko huutaa isoille koululaisille ja sitten jos koululaisilla menee maltti ja huutavat takas, on ukko IHAN että mitä helkuttia. Raivostuttaa tuollainen vanhanaikainen tapa, että isä saa huutaa miten paljon vaan ja lasten pitää vain niellä ja niellä.Pelottaa että alkavat ryypätä tai jotan isompana kun on noin vittumaiset olot.

jos joku huutaisi sinulle koko ajan.

Kyllä se pitkän päälle haitallista on ja ainakin aiheuttaa pahan mielen, pelon ja arvottomuuden tunnetta lapselle. Surullista :(

Ei millään pahalla, kyllä näitä huutajia riittää... Meillä isän huutaminen näkyy lapsissa nykyisin niin, että huutavat takaisin. Oppivat kummasti mallin isälleen, eivätkä enää sitten tottele minua kuin huutamalla, jos silloinkaan.Tällä jatkuvalla huutamisella on seurauksensa, ellei muuta, niin lapset oppivat tämän käytösmallin normaalina kanssakäymisenä muiden kanssa. Meillä mies ei suostu ymmärtämään tätä, hermostuu suunnattomasti, kun lapset huutavat hänelle takaisin...Ja arvatkaapas mieheni ammatti... Hän on opettaja, vieläpä erityispeda erityisosaamisenaan... Eli ei ole meilläkään suutarin lapsilla kenkiä.

voit kuvitella kuinka sairaaksi ihminen tulee, jos jatkuvasti huudetaan. vaikuttaa varmasti psyykkeeseen.

lasten asiantuntijat eivät hyväksy jatkuvaa huutoa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat