Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

mitähän kuluja sellaisesta on?

Sivut

Kommentit (19)

miehen vanhemilta saataisiin, varmasti käytäisiin viikonloppuisin ja kesällä oltaisiin ehkä enemmän?seinät ja katto on vähän aikaa sitten laitettu, sisältä olisi kiva remontoida vähän oman näköisekseenmökki on ehkä 40-50neliötä ja eillä on puuhella keittiössä, takka olohuoneessa ja joku puulla toimiva pömpeli makkarinnurkassapihalla on aika uusi pikkumökki - siis vain huoneen kokoinen makuuaitta ja rannassa pikkuruinen saunaen tiedä rauhallisuudesta, kun ei olla paljon mökillä käyty... sijainti muuten olisi hyvä

Jos mökki on peruskunnossa se ei vei paljonkaan. Teillä ei ole mitään putkiremontteja tms, kun ei ole putkiakaan. Mutta mä en tiedä, missä kunnossa sen mökin katto ja seinät on, tai lattiakaan, jos niikseen tulee. Jos ne on kunnossa, mökki ei vie juuri mitään - jos ne ei ole kunnossa, niiden reontoiminen on kallista.Usein kun mökki vaihtaa omistajaa, uusi omistaja haluaa muuttaa yhtä jos toista ihan siksi, että toiveet on eri kuin edellisellä omistajalla. Siihen menee rahaa. TOisaalta se on ihan vapaaehtoista ja itsestä kiinni. Toiset haluaa panna 50 000 euroa parkettiin ja uusiin ikkunoihin ja saman verran veteen ja viemäröintiin, toiset selviää satasen kompostiastialla...

vesikin pitää kai tuoda muualta, viemäröintiä ei siis ole kai ollankaan, jonkulainen huussi siellä pihan perällä taitaa nököttääpaljonkohan kiinteistövero yms jätemaksut on, siis kymppejä satoja vai tuhansia?kiitos muuten avusta=)

Meille matka on juuri sopiva. Voimme käydä siellä iltasaunassa, tai jäädä yöksi. Eli on helppoa lähteä mökille. En valitettavasti muista veroa, lainhuutoja, tiemaksuja...Meillä on käytössä aurinkosähkö. Huussilla pärjää mainiosti.Sekava selitys, mutta kannattaa varmaan miettiä, mitä mahdollista remonttia joudutte nyt tekemään, tuleeko lämmityskuluja talvella, onko sijainti tarpeitanne vastaava ja tietenkin mökin ympäristö ts. saako siellä on "rauhassa".

kiinteistövero ja jätemaksu ovat pakollisetkotivakuutus on useimmiten viisasta.Sitten riippuu, onko/käytetäänkö siellä sähköä, muuta lämmitystä, vettä ja jätevettä? Pitääkö jätevesitankki tyhjentää? Pitääkö/haluaako sitä remontoida ja jos, niin kuinka paljon? Näissä voi panna menemään niin paljon kuin huvittaa,tai selvitä aika vähälläkin.

rahasta kyselemään... =)täällä just mietitään olisiko meistä mökkiläisiksi, kun aina ennen ollaan vaan vierailtu muiden mökeillä - toisaalta ajatus viehättää kovasti!

Eiköhän ne miehen vanhemmat osaa kertoa verojen ja tiemaksujen määrän. Jos ei ole talvilämmin, niin eiköhän siitä kolminumeroisella summalla selviä.Ja luultavasti voisitte vielä saada sitten jonkun lahjaveron päälle?

meidän huonokuntoisehkon mökin kiinteistövero Tampereella on 300 euroa vuodessa. Aluejätemaksu, joka kesämökkeilijöiltä kerätään on 50 euroa vuodessa.

Jos se on tuollaisella paikalla, niin jo tontilla on arvoa ihan sijoitusmielessä.Kunnossapitokustannukset riippuvat tietenkin vaatimustasosta - kaivot, vesijohdot sun muut nielee kymmeniä tuhansia, maalaukset satasia.Pakolliset maksut kannattaa selvittää ja miettiä nuo lahjaveroasiat kuntoon.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat