Onko ketkään käynyt parisuhdeleirillä.

Vierailija

Avioliitossa menee huonosti ja äskön tuli mieleen että jos mentäis parisuhdeleirille.Onko joku ollut? Missä päin? millaista oli ja oliko siitä apua?

Kommentit (18)

siitä, mitä miesten ja naisten "roolit" ja "tarpeet" ovat. TÄstähän on ollut lehdissä, eikä esim namikan ohjaajat ole siitä asenteesta luopuneet, vaikka taustalla olevaa tekstiä olikin pakko korjata.Lainaus:

oppi ihan perusasioita parisuhteen kommunikaatiosta, saatiin keskusteltua paljon sellaista jota ei kahden varmasti oltaisi pystytty setvimään.

Mieheni ei kuulu kirkkoon, joten ei varmaan lähtisi mihinkään, jossa on jotain kristillistä. Tarvetta meillekin olisi saada yhteinen viikonloppu, jossa puhua asiat halki... Paljonkohan maksaisi tällainen viikonloppu? Ja mitä voi odottaa? Mitä ohjattua toimintaa niissä on?

... perusasioilla mm. sitä, että tajutaan, että toinen ei osaa lukea ajatuksia, että toisen tulkinta sanotusta ei välttämättä ole sama kuin mitä puhuja on tarkoittanut, kuinka riidellä loukkaamatta toista jne. Että viesti menee paremmin perille kun sen aloittaa "minä koen..." eikä "kun sä et koskaan...". Näissä ei mielestäni ole mitään stereotyyppistä soopaa. Vaikka oli siellä sitäkin vielä silloin kun me siellä käytiin, olisko ollut v. 2004.Lainaus:

siitä, mitä miesten ja naisten "roolit" ja "tarpeet" ovat. TÄstähän on ollut lehdissä, eikä esim namikan ohjaajat ole siitä asenteesta luopuneet, vaikka taustalla olevaa tekstiä olikin pakko korjata.Lainaus:

oppi ihan perusasioita parisuhteen kommunikaatiosta, saatiin keskusteltua paljon sellaista jota ei kahden varmasti oltaisi pystytty setvimään.

jos meillä olisi se aika ja raha, mikä niille leireille tarvitaan, ei meillä olisi parisuhdeongelmiakaan. Taitaa olla vain luksusta niille, joilla on rahaa ja lapsia hoitavat mummolat.

me ollaan oltu namikan leirillä peräkkäisinä vuosina, ja kyllä sitä opetusta oli uudistettu ihan olennaisesti. Tai riippuu toki ryhmästä. Ekana vuonna meidän ryhmässä oli pariskuntia, joissa mies teki uraa ja nainen hoiti kodin. Meillä taas molemmat käyvät töissä ja hoitavat lapset. Se ei ollut mikään ongelma kuitenkaan, mutta tietyt strereotypiat (mies haluaa seksiä ja nainen paijausta) ärsyttivät.Tokana vuonna, siis tuon kohun jälkeen, noita stereotypioita oli selvästi lievennetty. Ja ryhmämmekin oli hieman heterogeenisempi.Ollaan kyllä molempina vuosina viihdytty, vaikka ihan kaikesta ei samaa mieltä ollakaan.

kävin katsomassa mennään eteenpäin viikonoppu sivuja. Kiinnostuin ja varmaan mieskin kun hänelle kerron. on tyytyväinen kun ei tarvitse ryhmissä keskustella:)Kiitos vielä paljon.Ehkä me tästä selvitään vielä:)t ap

Ensimmäinen leirimme oli myös HNKY:n leiri, tosin Hartolassa. Sen jälkeen olemme olleet muillakin leireillä. Parasta antia on mielestäni ollut mm. se, että huomaa, ettei ne meidän ongelmat olekaan niin uniikkeja: samanlaista se on muillakin. Nykyään olemme itsekin mukana parisuhdetyössä.Suosittelen myös Mennään Eteenpäin-viikonloppua. Siellä ei puhuta omista asioista ollenkaan muiden kanssa, vain oman puolison kanssa.

Ollaan tykätty tosi paljon. Meillä ei ollut mitään ihmeempiä ongelmia, mutta arjessa on vain liian vähän aikaa keskustella, kun on pienet lapset ja molemmilla vaativa työ.Suosittelen todella tuota leiriä tai jotain vastaavaa. Tärkeintä on, että saa puhuttua asiat halki ja sitten jaksaa taas vuoden verran eteenpäin.Tsemppiä!

...kannattaa varautua siihen, että mukana on aika karismaattistakin uskonnollista toimintaa - ainakin tällaisen agnostikon silmin katsottuna. Me olemme miehen kanssa käyneet Pieksämäellä, sen jälkeen yhdellä viikonloppuleirillä ja ME-viikonlopussa. Noiden jälkeen todettiin, että ei enää ikinä mihinkään namikan järjestämään toimintaan. Ollaan jatkettu asioiden puimista seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksen pariterapiassa, siellä ei ole tuputettu uskontoa millään lailla.Mutta jos uskonnollinen puoli ei haittaa tai on itsekin siihen suuntaan kallellaan, niin suosittelen leirejä ihan ehdottomasti! Niistä on olut aivan valtavasti meillekin hyötyä. Ilmapiiri oli todella mukava, oppi ihan perusasioita parisuhteen kommunikaatiosta, saatiin keskusteltua paljon sellaista jota ei kahden varmasti oltaisi pystytty setvimään.

Lainaus:

Miten pystytte käymään tuollaisilla leireillä? Minulle tulisi jotenkin skitso olo,tuollaisessa paikassa. Ihan ystävällisesti siis kysyn.
Me mentiin leirille kun oli hätä avioliiton puolesta. En oikein ymmärrä miten niillä ei pystyisi käymään jos tarve on...?

samassa veneessä-avioliitoleirejä.

Siellä ei tuputeta uskoa, eikä siellä ole mitään hurmahenkisyyttä. Vetäjät ovat toki uskossa, mutta ei siellä ketään väkisin käännytetä. Erittäin hyvä kokemus kesän 2008 leiriltä, vivamosta lohjalla.

Nimenomaan lapsiperheille tarkoitettu leiri oli loistavasti järjestetty!

Lainaus:

Onko mitään ei-uskonnollista yhteisöä, joka tällaisia leirejä järjestäisi? Mieheni ei kuulu kirkkoon, joten ei varmaan lähtisi mihinkään, jossa on jotain kristillistä.

maksetaan varausmaksu 50 e, jolla pääsee jonoon. Sitten kun viikonlopun käy, tarjotaan mahdollisuus maksaa viikonlopun kuluja, mutta se ei ole pakollinen, koska viikonloppu on maksettu etukäteen. Ts. lahjoittaessasi haluamasi summan, tarjoat jollekin seuraavalle parille mahdollisuuden päästä viikonloppuun. Näin mahdollistetaan myös niiden ossallistuminen, joilla ei oikeasti ole varaa maksaa tuota maksua. Kukin saa lahjoittaa oman tunnon mukaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat