Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Seuraavasta linkistä löytyy surullinen huostaanottotapaus, ja kyseisen blogin kirjoittaja olisi varmasti mielissään, jos saisi jonkinnäköistä objektiivista näkökantaa asioihin. Itse en ainakaan ymmärrä millä perusteella lapsi on huostaan otettu, kaikkiin avohuollon tukitoimenpiteisiin on perhe suostunut ja parhaansa yrittänyt.http://ttah.blogit.fi/kemio-osaa-huostaanottaa/

Sivut

Kommentit (219)

Näin pienillä tiedoilla ei voi kommentoida huostaanotosta mitään.En usko että ketään huostaanotetaan yksistään pituuden takia. Lapsen sairaalloinen syömättömyys tai lapsen sairaalloinen lihavuus ovat todella huolestuttavia asioita, ei mitään pikkujuttuja.Yleensä niissä on kysymys myös vanhempien ja lapsen vuorovaikutuksesta. Ruuasta tulee lapsen ja vanhemman välinen taistelu. Monta lasta/teiniä otetaan vuosittain sisään sairaalaan tämän takia. Tappava sairaus hoitamattomana.

mä uskon noista tantoista ihan mitä vaan. Koska ei niitä kiinnosta todellisuus, ne tekee mitä tekee. Ne voi hyvin kokea hyötyvänsä turhista huostaanotoista, ja tekee niitä sen takia. Vaikka myös oman egon pönkittämisen takia. - 119

Yhdyn täydellisesti edelliseen. Täällä kirjoitteli joku "lääkärikin" joten ei voi sanoa kuin voi, voi tuota naiviutta, jos ei läkäritasoinen ihminen tajua, että mitä tämä maailma pitää sisällään.

Lainaus:

miksi et ota lasta itsellesi?


Ottaisin kyllä mielelläni, jos olisin lapseton ja minulla olisi aikaa paneutua riittävästi pojan hoitoon. Vuorokaudessa on vain 24 tuntia ja minulla on omasta takaa 4 alle kouluikäistä lasta. Uskon vahvasti että pojan vanhemmilla olisi enemmän aikaa hoitaa poikaansa kuin minulla, suurperheen äitinä.

Lainaus:

kuitenkin itsekin ymmärtävät miksi on niin toimittu ja ovat yhteistyökykyisiä. Joskus huostaanottoon päädytään ihan yhteisestä päätöksestä.

Ap ei ole suostunut edes kertomaan miksi perhe on aiemmin ollut lastensuojelun asiakas. Kukaan meistä ei tiedä mitä perheessä on tapahtunut ja miksi lasten tilaa on seurattu jo aiemminkin.

ensimmäisenä kehoittaisin kirjoittajaa kertaamaan suomen kielin kielioppisääntöjä. Hänen asiaansa auttaisivat HUOMAttavasti paremmin sellaiset kirjoitukset, jotka olisivat edes luettavia. Joitain yhdyssana- ja pilkkuvirheitä toki sietää missä hyvänsä tekstissä, mutta tuo on oikeasti jo täysin käsittämätöntä. Tuommoista teksiä lukiessa tulee väistämättä mieleen, että kirjoittaja on ns sosiaalitapaus ja ihan syystä.Mehän emme tällä perusteella tiedä, mitä ongelmia/oireita lapsella oikeasti on ollut. Emme myöskään tiedä, ovatko ne tukitoimet, joihin "perhe on suostunut", AUTTANEET - ja "suostumisesta" puhuminen kertoo perheen asenteesta, että se ehkä ei ole hedelmällisin mahdollinen.Huostaanotoissa on ongelmia. Etenkin terveydellisistä syistä tehdyissä. Jotkut Psykiatriset ja hoito- ja kuntoutuslaitokset hoitavat vain huostaanotettuja lapsia, koska silloin maksava taho on selvä. Muuten maksusitoumuksia saa kerjätä kelalta tai kunnalta vuoron perään puolen vuoden välein. Vanhemmilla yleensä ei ole hoitoon varaa, se on kallista. Mutta tämä bloginpitäjä ei nyt onnistu vakuuttamaan lukijaa edes omasta mielenterveydestään, puhumattakaan siitä, että osaisi kuntouttaa lastaan.

ne ovat pitkiä ja vaikeita prosesseja, joiden perusteiksi ei todellakaan kelpaa tuo, mitä blogissa on sanottu. Herää kysymys, mitä kaikkea on jätetty sanomatta, mutta toisaalta en minä, tuikituntematon ihminen, tarvitse sitä tietoa. Ehkä vanhempi tarvitsee blogia sielunsa hoitoon, mutta totuutta sieltä on turha tulla koko kansalle osoittelemaan.terveisin Huostaanotettu, Luojan kiitos

Lainaus:


UMMETUS

Jos oli tehty tutkimuksia, syy löytyy laiskasta suolistosta tai henkisistä syistä. Kasvun pysähtyminen / hidastuminen kertoo myös henkisestä puolesta.


Ummetusta ei ole hoidettu asianmukaisesti pojan ollessa huostassa. Jos poika esim. jouluna on ollut sairaampi kuin koskaan ennen, mitä se kertoo pojan tilasta juuri tällä hetkellä? Eikö se jo yksistään kerro jotain perhekodin kiinnostuksesta pojan terveyttä kohtaan? Kotona ollessaan poika sentään sai asianmukaista hoitoa ummetukseen ja kävi useasti lääkärissä. Nyt ei saa edes sitäkään apua.Lainaus:

ÄIDIN YRITYS

Oliko äiti siis yrittäjänä? Teki pitkiä päiviä? Eikö lapsi ollut päiväkodissa ilman kuntoutuksellista syytä? Yrittäjä ja yksinhuoltaja: Olisiko jäänyt lapsi ilman tarvittavaa rakkautta, vaikka ei äidissä mitään "vikaa".. jos oli äiti hiljainen, ei puhunut, teki vain asioitaan?


Lapsen isä on yrittäjä, ei äiti. Äiti oli kotona. Pojan päiväkotiin laittaminen oli käsittääkseni myös yksi avohuollon tukitoimenpide.

Huostaanotto oli sisäpiiriasia, koska kaikki lausunnonantajat ovat kunnan palkkalistoilla. Kunnalla ei ollut antaa edes perheavustajaa, koska sellaista ei kuulemma ole. Mutta kaikki avohoidontukitoimet on käytetty, poika oli päivähoidossa noin vuoden ajan 8-16 eli hän oli kotona hereillä 4 tuntia; siksi vika on kotona. Uskomaton väite.

[quote]

. Ei kyse ole että joku olisi noin vaan saanut päähänsä huostaanoton, mutta se eteei heidän vaatimuksiinsa täydellisesti alistu voi johtaa siihen...

Kun ilmoitus tehdään, tutkitaan asiaa aina, mutta siihen se sitten jääkin, jos syy on joku naurettava tahra paidassa tms. Usein vaan takana on paljon muutakin, jota tuskin suurelle yleisölle lähdetään kertomaan. Paha vaan, kun niillä sossuilla on vaitiolovelvollisuus....Ilmi tulee vain vanhempien vuodatus, tosiasioita ei välttämättä ikinä.

mutta tässä kirjoituksessa ja tässä ketjussa ei kyllä ollut oikein mitään, mikä olisi saanut vakuuttuneeksi siitä, että näin on tässä tapauksessa käynyt. Vain katkeran sekavaa tajunnanvirtaa, sosiaalitanttojen ja koko kunnan haukkumista, tosiasioita ja tapahtuneeseen johtaneita syitä ei kerrota, kysymyksiin ei vastata, salaliitossa ovat mukana Aivan Kaikki perheen koskaan kohtaamat viranomaiset tai niiden tapaisetkaan, ja kuitenkin käy ilmi, että tämä täysin aiheeton huostaanotto jolle isä ei ole löytänyt kerta kaikkiaan mitään syytä, on ollut vain viimeinen lenkki pitkässä lastensuojelun asiakkuudessa, joka kaiketi on alkanut jostain syystä. Tää on nähty ennenkin.

Kuuleminen ja päätöksen alistaminenSosiaalilautakunnan on ennen päätöstä lapsen huostaanotosta, sijaishuoltoon sijoittamisesta ja huostassapidon lopettamisesta aina, kun se on lapsen ikä ja kehitystaso huomioon ottaen mahdollista, selvitettävä lapsen omat toivomukset ja mielipide esillä olevista ratkaisuista sekä varattava 12 vuotta täyttäneelle lapselle, lapsen vanhemmille, lapsen huoltajille sekä henkilölle, jonka hoidossa ja kasvatuksessa lapsi tällöin on tai on välittömästi ennen asian valmistelua ollut, tilaisuus tulla kuulluksi siten kuin kuulemisesta hallintolain 34 §:ssä säädetään. Henkilölle, jota on edellä mainitulla tavalla kuultava, on myös annettava tiedoksi lapsen huostaanottamista, sijaishuoltoon sijoittamista tai huostassapidon lopettamista koskeva päätös siten kuin hallintolaissa todisteellisesta tiedoksiannosta säädetään. Lautakunnan on lisäksi tarvittaessa kuultava lapsen kasvun ja kehityksen asiantuntijoita. (30.12.2003/1358)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat