Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kaveri tönäisi lapsen kumoon, ja etuhampaat katkesivat

Vierailija

Meidän lapselta katkesivat pysyvät etuhampaat kun kaveri tönäisi nurin. Hampaissa on nyt muoviset "lisäosat". Pitäisikö asiasta tehdä rikosilmoitus, ja olisiko meisän lapsi oikeutettu saamaan rahallista korvasta kaatajalta? Haitta on kuitenkin pysyvä. Pysyviä implantteja ei voi asentaa kuin aikaisintaan kymmenen vuoden päästä, ja ei silloinkaan kannata laittaa, mikäli jatkaa urheiluharrastusta. Tapaturmavakuutus käsittääkseni maksaa hoitokulut, mutta saako siitä muuta korvausta asiasta?

Sivut

Kommentit (16)

Lupasivat maksaa osan tuosta ensimmäisestä laskusta, mutta tulevaisuudessa tuo hammas vasta tulee maksamaan, silloin kun implanttia asennettaisiin. Ja tuskin silloin enää asiaa edes muistavat.

Tönäisy oli tahallinen, mutta tuo kaveri ei myönnä asiaa. Sanoo liukastuneensa, ja hänen äitinsä uskoo pyhästi omaan lapseensa. Meidän lapsi sanoo, että tunsi miten tuo toinen työnsi selästä käsillään. Ja tönäisyn on ollut oltava kova, että kaatuu niin pahasti.

Toivottavasti meidänkin pojalla pysyy yhtä kauan.

Lääkäriin mentiin heti, ja tehtiin ilmoitus vakuutusyhtiölle. Mitään vastausta ei ole vielä tullut.

Lapset/nuoret kun vaan eivät tajua aina tekonsa seurauksia, varsinkaan kun eivät tarkoittaneet nimenomaan katkaista kenenkään hamapaita, korkeintaan kaataa kumoon..

En keksi mitään rangaistusta tuolle tönijälle, täytyy vain toivoa, että säikähti ja poteen huonoa omatuntoa.Omalle lapsellesi on ehkä parasta opettaa anteeksi antoa kun jäädä peräämään korvauksia, niitä kun ei taida saada.Noiden muovihampaiden kanssa voi elellä ihan normaalisti, tosin lähtevät herkästi irti, mutta niitä sitten rakennetaan ihan kertakäynnillä usiat. kokemusta on oman pojan kohdalla

Ja sinä luotat oman lapsesi sanaan, mutta tuon toisen luottaa taas omansa. Ei voi oikeasti sanoa, kuka on rehellinen.Vähän asian sivusta: mun isä on paukattanut lapsena hampaat kaveriltaan kurkkuun. Ei kuulemma tullut isompaa meteliä ja kaveri menetti etuhampaansa siinä. No, se oli sitä aikaa, kun rippilahjaksi sai tekarit muutenkin...:(

Onpa harmi tapaus. Mutta lisään noihin edellisiin kommetteihin sen, että itsellni ovat "muovijatkokset" pysyneet suussa 15 vuotta ilman irtoamisia.

tai ainakin riittävän yksityiskohtaisia tietoja kirjattuna sairaskertomukseen vakuutusyhtiölle menevää lääkärinlausuntoa varten ja jos ei siinä heti hoidon alkuvaiheessa ole oltu yhteydessä vakuutusyhtiöön, voi olla aika paha jälkikäteen hakea mitään korvauksia. Vakuutushan voi olla joko oma tapaturmavakuutus (joista osa kyllä sulkee hammastapaturmat pois) tai sitten kaverin perheen kotivakuutus ja siihen liittyvä vastuuvakuutus.

vedettiin hampaita niin ,että viereinen hammas siirtyi siihen eteen, hammasta isonnettiin muovilla. tapahtuneesta on 16v. eikä se muovi ole koskaan irronnut.

Hampaita on korjattu useaan otteeseen mm. toiseen juurikanavaan sitkeästi uusineen tulehduksen takia. Mikään vakuutus ei korvannut, eikä perheeni kehdannut päälleni vahingossa kaatuneen lapsen perheeltä pyytää rahaa. Osittain tämä johtui myös siitä, että aluksi hampaisiin laitettiin muovijatketta ilmaiseksi kunnallisella puolella, eikä kuluja tullut. Kun niitä vuosien päästä alkoi tulla, ei olisi enää oikein kehdannut ottaa asiaa esiin.

YTHS hoitaa edullisesti, joten isommat remontit voi jättää opiskeluvuosiin, jos vakuutus ei korvaa. Tein itse näin.

Lisäksi joissakin työpaikoissa (isot, kansainväliset firmat) saattaa saada vakuutuksen, joka korvaa hampaiden korjausta jopa vanhojen onnettomuuksien jäljiltä. Itselläni kävi myös tällainen tuuri, kun nastahammas lopulta jouduttiin vaihtamaan implanttiin.

Etuhampaat ovat kyllä varsin hienot ja täydelliset, paremmat varmaan kuin ne omat :-)

laittaa ylös, miten tapahtui. Niinkin vanha tapaus kuin noin 30v sitten sattunut 'elää' edelleen. Kaveria huitaisi samanluokkalainen poika varomattomuuttaan repulla tai jollain ja katkenneita hampaita tai siis noita jatkoja on jouduttu uusimaan siitä lähtien muutaman vuoden välein. Tuon pojan perheen silloinen kotivakuutus maksaa edelleen ja ko. perheen kanssa asia sovittiin ihan hyvässä hengessä ja nämä kaveruksetkin ovat yhä kavereita keskenään.

Luin huonosti alkuperäisen... ei tuossa kertomassani tapauksessa kukaan minkään korvauksen perään ollut, vaan hoitokulujen ja siltä osin tapaus ok, mutta ehkä sitten erilainen kuin ap:n...

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat