Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minkä ikäiselle vauvalle/lapselle olette antaneet nuken?

Vierailija

Voi kuulostaa tyhmältä, mutta meidän 9kk tyttö ei oikein osaa suhtautua nukkevauvaan. Meillä on yksi nukke vauva ollut alusta asti ja sekin on ollut ihmettelemisen kohteena aina. Tyttö silittelee vauvaa ja alkaa mölistä sille. Näytettiin tytölle mun omaa vanhaa nukkea, sellaista jolla on hiukset ja tyttö meni ihan omituiseksi. Ei uskalla koske, mölisee vaan :)

Onko mulla ollut vastaavaa?

Kommentit (12)

Vierailija

Riippuu varmaan nuken koosta, että miten "uhkaavalta" se vaikuttaa vauvasta. Tuossa iässähän usein myös vierastetaan. Meillä ollut nukke n.30cm esikoisella hyllyssä ihan alusta asti ja noin vuoden ikäisenä on sitä ruvennut syöttämään ja retuuttamaan mukana. Olen ostanut siskon tytölle ja kummitytölle nuken 1-vuotislahjaksi. Kummityttö oli ainakin aivan innoissaan, ei ollut ennen yrittänyt repiä pakettia sellaisella voimalla auki, vaikka oli just joulu takana. Meillä nukkeja on saanut myös muksia ja heittää, kunhan ei sisaruksia kohtele samalla tavoin, on ollut hyvä purkaa se mustasukkaisuus vauvanukkeen pikkuveljen sijasta :o)

Vierailija

kiva lelu se on, sitä voi heittää...

Eli ei mitään tajua että mikä se on ja mitä sillä tehdään. Kovasti on vaan yritettävä lasta opettaa kuinka nukkea kohdellaan, ei heitellä.

Vierailija

Sellaista nukkea nyt vaan näytettiin lapselle kun mun omista vanhoista sellainen löydettiin ja reaktio ei ollut ihan sellainen kuin luulin. Selvästi lapsi hermostuu vauva nukesta ja mietin että miksi...ap

Vierailija

Kävelemään oppiessa lähes aina raahasi pientä nukkea mukanaan. 1v. synttärilahjaksi sai nuken. Nämä nuket kyllä olivat vauvanukkeja, eivät siis hiuksellisia.

Vierailija

Tökki sitä silmiin ja heitteli nurkkiin. 2-vuotiaana sai pehmeä vartaloisen, mutta vauvan näköisen kunnon nuken (FB) ja on hoitanut ja hellinyt sitä nyt puolitoista vuotta kuin pikkuäiti konsanaan. Sai 3-vuotiaana Baby Bornin, mutta se on liian iso ja raskas.

Vierailija

saattoi olla ennen sitä jo joku mollamaija tmv.

Kanteli lähes heti kaikkea mahdollista nukkeista pehmoleluihin sylissään, kun oppi kävelemään..

Vierailija

Meillä kaksi tyttöä eikä kummallakaan ole koskaan ollut minkään maailman vauvanukkea. Eikä tule jollei todella hartaasti sellaista toivo.

Vierailija

Kaalimaan kakara (tai siis nyk kaalitarhan tenava). Noin vuoden ikäisestä alkoi sitä halailemaan ja riisumaan (pukea ei vielä osaa). Sai eilen - 1,5 vuotiaana - Baby So Real -nuken ja nyt on koko päivän työntänyt sitä vaunuissa ja aina välillä halailee.

Vierailija

meidän 1v 8kk tyttö on hellinyt pehmoleluja, nyt sai ensimmäisen vauvanukkensa joululahjaksi. BB:n pienemmän version, pehmeävartaloisen. Syöttää, nukuttaa, halii, työntää rattaissa, pukee.. oli selkeästi kaikkein rakkain lahja.Alle vuoden ikäinen tuskin pystyy nukella paljon leikkimään tai siitä paljoakaan ymmärtää.

Vierailija

vähän myöhemmin paljon enemmän irti. Toisaalta sittenpähän se nukke on jo vauva-ajalta tuttu ja turvallinen, ehkä sitäkin rakkaampi?

Vierailija

nuolee tietty nukkea :) kattoo ihmeissään kun äiti leikkii nukella, mutta jos yritän ojentaa lapselle nukkea alkaa hän mölistä ja ihmetellä...

Onkohan nuken anto noin pienelle haitallista?ap

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat