Minkä ikäiselle vauvalle/lapselle olette antaneet nuken?

Vierailija

Voi kuulostaa tyhmältä, mutta meidän 9kk tyttö ei oikein osaa suhtautua nukkevauvaan. Meillä on yksi nukke vauva ollut alusta asti ja sekin on ollut ihmettelemisen kohteena aina. Tyttö silittelee vauvaa ja alkaa mölistä sille. Näytettiin tytölle mun omaa vanhaa nukkea, sellaista jolla on hiukset ja tyttö meni ihan omituiseksi. Ei uskalla koske, mölisee vaan :)

Onko mulla ollut vastaavaa?

Kommentit (12)

Riippuu varmaan nuken koosta, että miten "uhkaavalta" se vaikuttaa vauvasta. Tuossa iässähän usein myös vierastetaan. Meillä ollut nukke n.30cm esikoisella hyllyssä ihan alusta asti ja noin vuoden ikäisenä on sitä ruvennut syöttämään ja retuuttamaan mukana. Olen ostanut siskon tytölle ja kummitytölle nuken 1-vuotislahjaksi. Kummityttö oli ainakin aivan innoissaan, ei ollut ennen yrittänyt repiä pakettia sellaisella voimalla auki, vaikka oli just joulu takana. Meillä nukkeja on saanut myös muksia ja heittää, kunhan ei sisaruksia kohtele samalla tavoin, on ollut hyvä purkaa se mustasukkaisuus vauvanukkeen pikkuveljen sijasta :o)

kiva lelu se on, sitä voi heittää...

Eli ei mitään tajua että mikä se on ja mitä sillä tehdään. Kovasti on vaan yritettävä lasta opettaa kuinka nukkea kohdellaan, ei heitellä.

Sellaista nukkea nyt vaan näytettiin lapselle kun mun omista vanhoista sellainen löydettiin ja reaktio ei ollut ihan sellainen kuin luulin. Selvästi lapsi hermostuu vauva nukesta ja mietin että miksi...ap

Kävelemään oppiessa lähes aina raahasi pientä nukkea mukanaan. 1v. synttärilahjaksi sai nuken. Nämä nuket kyllä olivat vauvanukkeja, eivät siis hiuksellisia.

Tökki sitä silmiin ja heitteli nurkkiin. 2-vuotiaana sai pehmeä vartaloisen, mutta vauvan näköisen kunnon nuken (FB) ja on hoitanut ja hellinyt sitä nyt puolitoista vuotta kuin pikkuäiti konsanaan. Sai 3-vuotiaana Baby Bornin, mutta se on liian iso ja raskas.

saattoi olla ennen sitä jo joku mollamaija tmv.

Kanteli lähes heti kaikkea mahdollista nukkeista pehmoleluihin sylissään, kun oppi kävelemään..

Kaalimaan kakara (tai siis nyk kaalitarhan tenava). Noin vuoden ikäisestä alkoi sitä halailemaan ja riisumaan (pukea ei vielä osaa). Sai eilen - 1,5 vuotiaana - Baby So Real -nuken ja nyt on koko päivän työntänyt sitä vaunuissa ja aina välillä halailee.

meidän 1v 8kk tyttö on hellinyt pehmoleluja, nyt sai ensimmäisen vauvanukkensa joululahjaksi. BB:n pienemmän version, pehmeävartaloisen. Syöttää, nukuttaa, halii, työntää rattaissa, pukee.. oli selkeästi kaikkein rakkain lahja.Alle vuoden ikäinen tuskin pystyy nukella paljon leikkimään tai siitä paljoakaan ymmärtää.

nuolee tietty nukkea :) kattoo ihmeissään kun äiti leikkii nukella, mutta jos yritän ojentaa lapselle nukkea alkaa hän mölistä ja ihmetellä...

Onkohan nuken anto noin pienelle haitallista?ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat