Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän lapsi ei osaa kun ei ole ollut jäällä kun ainoastaan kerran ja silloinkin suostui seisomaan yhdessä kohtaa vajaan minuutin.Mietin vain, että pitääkö tässä vielä ottaa urakka vuodenvaihteen jälkeen ja alkaa kuljettelemaan luistelupaikoille? Eli oletetaanko koulussa, että lapset osaavat luistella?

Kommentit (9)

joten osaa luistella jo hyvin, vaikkei mitään luistelukoulua olekaan käynyt.

Lisäksi on erittäin innostunut. Isosisko, nyt 8 v. , aloitti aikanaan myös ihan pienenä. :)

Poikamme menee ensi syksynä eskariin eikä tosiaankaan osaa luistella, eikä kyllä stressata asiasta ollenkaan--eikä etenkään poikaa aleta asialla vaivaamaan.Häntä ei luistelu ole kiinnostanut lainkaan, tänä juuri loppuneena talvena kävimme kaksi kertaa jäällä ja hän lähinnä seisoskeli, yrittikin kyllä edetä jonkiverran.

Ei alettu häntä usuttamaan uudestaan ja uudestaan jäälle kun ei häntä innostanut yhtään. Tosin sitten kolme vuotias pikkusisko oli asiasta paljon kiinnostuneempi..Uskon että jokainen oppii nämä tietyt taidot aikanaan ja nimenomaan itselle sopivana ajankohtana.

Ensi talvena (eli eskaritalvena) toivon hänen innostuvan luistelusta, jos niin ei kuitenkaan käy niin sitten hän oppinee ko.asian vasta ekalla luokalla.

Eikä kunnolla hiihtääkkään, kun ei moneen talveen ole kunnolla lunta eikä luistelujäitä ollut. Tekolumilla tai halleissa ei olla käyty..

Luonnonjäitä kun ei viime vuosina tullut. Nyt on tänä syksynä ja talvesta tullut vauhtia enemmän ja varmuuttakin. Luulen, että opettajat koulussa olettavat lapsen edes auttavasti osaavan luistella. Taitoja sitten hiotaan koulussa. Opettajalla ei varmastikaan ole aikaa opettaa yhtä tai akhta oppilasta yksistään .

Luistelukoulu on hyvä vaihtoehto jos ei ulkojäitä ole. Esikoinen aloitti sen 5 v. ja kuopus täytettyään 3 v. Nyt kaksi vuotta käytyään osaavat molemmat jo hyvin luistella. Lisäksi käymme perheen kanssa jäähallien yleisöluisteluvuoroilla.Hiihtämässä käydään aina kun mahdollista, meilläpäin on onneksi yksi tykkilumilatu (maksullinen tosin), jota hyödynnetään. lapset 6 v. ja 4 v. hihtävät jo myös ihan kivasti, teemme n. 5 km lenkin yleensä.Kivointa on kun saa taas itsekin luistella ja hihtää, kun on pakko olla esimerkkinä!

Meillä eskarilainen ja 3-vuotias pikkusisarus luistelevat ja hiihtävät myös, koska asutaan sen verran pohjoisessa, että jäälle ja ladulle pääsee ainakin kuukauden verran talvessa. Mutta täytyy tunnustaa, että noita lajeja harrastetaan ainoastaan sen vuoksi että lapset itse sitä haluavat. Ihan heidän intonsa vuoksi viitsin lähteä sitomaan luistimia.Tuskinpa viitsisin noita taitoja heille opettaa jos pitäisi maksullisille jäille ja laduille lähteä, vaikka kaipa Suomen kouluissa edelleen edellytetään hiihto- ja luistelutaitoa.Olen kyllä erittäin arki-/hyötyliikuntamyönteinen, joten yleisestä ulkoiluvastaisuudesta ei ole kyse.

Meillä 6v poika ja 5v tyttö. Tyttö kahtena talvena opetellut vähän, mutta koska jäitä oli huonosti viimevuonna ei päässyt harjoittelemaan kuin kerran. Poika on osannut luistella kunnolla jo kaksi talvea.

Nyt ovat molemmat olleet koko syksyn luistelukoulussa, ja poika osaa tosi hyvin jo erilaisia juttuja. Tyttökin oppinut paljon, ja osaa nyt luistella kohtalaisesti. Jatkavat vielä keväälläkin. Laitettiin luistelukouluun aivan sen takia, koska jäitä ei ollut viimevuonnakaan missä luistella. On tosi hyvä harrastus.

Meillä eskarissa ollaan ja osaa kylläkin jollainlailla, ei mitenkään kovin hyvin ja on vähän arka ja hitaanpuoleinen, mutta kuitenkin...

Esikoinen oppi eskaritalvena luistelemaan kunnolla, oikealla tekniikalla. Sitä ennen luistelu oli jäällä köpöttelyä. Esikoinen oli vähän arka kokeilemaan luistelua, joten luistelemaan lähteminen vaati paljon rohkaisua. Päiväkodin eskariryhmän kanssa kävivät myös jäällä muutaman kerran. Kun luistelu alkoi sujumaan, kävin esikoisen kanssa luistelemassa useita kertoja viikossa ja taidot kehittyivät nopeasti. Luonnonjääkenttä oli kävelymatkan päässä, tekojääradoilla emme ole käyneet.Lapseni koulussa opettajat toivoivat, että lapsella olisi kouluun tullessaan alkeelliset taidot luistelussa (tämä oli kommentti suoraan opettajalta). Lapseni luokalla muutama ei ollut koskaan luistellut, muutama oli käynyt kerran pari luistelemassa ja lopuilla kohtuullisen hyvät/ hyvät taidot sekä muutama lajin harrastaja. Luistelussa pitää olla kypärä (koululla on muutamia, aika monella on oma). Ekaluokalla opettajalla oli tapana pyytää apua vapaaehtoisilta (vanhemmat, isovanhemmat) apua luistinnauhojen sitomiseen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat