Ärsyttävää joulurauhan häiriköintiä!

Vierailija

Naapurin lapsi tulee useimpina aamuina klo 9 pimpottamaan ovikelloa ja pyytämään meidän keskimmäistä tyttöä ulos. Ajattelin, ettei varmaan jouluaamuna tule, mutta niin vain siellä pimpotti taas. Oltiin kaikki vielä nukkumassa. Tuo lapsi on vielä niin pieni, ettei ymmärrä kellosta, joten on turha hänelle sanoa, että älä tule niin aikaisin. Hänen äidilleen olen asiasta maininnut, nauraa vaan ja totesi, että meillä kun herätään niin aikaisin.Sunnuntaisin ärsyttää aina erityisesti, kun haluaisin, että koko perhe olisi yhdessä aamusta ihan rauhassa, eikä kukaan pimpottelisi oven takana. Jos sanon tytölleni, että nyt ei vielä näin aikaisin mennä pihalle, niin menee vartti, kun kaveri on uudelleen oven takana pimpottamassa.Kiitos kun sain jakaa tämän kanssanne. Eipä tähän mitään ratkaisua taida olla, täytyy vaan kestää niin kauan kuin lapset on pieniä.

Kommentit (18)

laittoi ulko-oveen sinitarralla punaisen lapun, kun pikkusiskoni nukkui päiväunia eikä ovikelloa saanut soittaa. Kun punaista lappua ei ovessa ollut, kaverini tiesivät, että kelloa saa soittaa.Tämä toimi kuulemma.

Mä ainakin muistan kuinka tärkeetä se oli päästä näyttämään ja katsomaan mitä paketteja kaveri oli saanut.

Meidän tyttö olisi jo aattoiltana mennä kaverilleen, muttei päästetty ; )

Jos nukutte. Sen ovikellon saa pois päältäkin.

Laittakaa se yöksi pois päältä ja laittatte päälle vasta kun olette hereillä ja aamutoimet tehty.

---ps. ole onnellinen ap, kun voit nukkua 9:ään- meillä vain mies nukkkuu niin piiitkäään...tänäänkin- pimputti joku ovikelloa tai ei...ps. jotkut vanhemmat maksaisivat mitä vaan, että lapset olisivat niin sosiaalisia, että heillä on kavereita

Meillä on, ja oli kyllä aika vaikea tilanne. Naapuri ei vaan huomannut tai tajunnut, ettei ole tapana ringotella toisten ovikelloja tai esim odotella ikkunan takana iltakausia. Rautalangasta on pitänyt vanhemmillekin vääntää, että meidän lapset eivät tule ulos illalla kello kahdeksalta eikä aaumulla kello kahdeksalta. Silti aina on joku ihmellinen poikkeus tai ai me aateltiin että oisko kiva... lapsi ei tietenkään voi tajuta, jos vanhempansakaan ei tajua. Meillä helpotti, kun muutimme muista syistä vähän kauemmaksi. Silti helposti soittelee tai menee samaan....

Enkä viitsisi moneen kertaan jankuttaa, pitäisi ymmärtää kerrasta, aikuisen ihmisen. He laittavat lapset pihalle aikaisin aamulla, asutaan muutaman talon päässä heiltä ja tämä heidän lapsensa vaeltaa sitten aina meidän oven taakse. Eivät välitä mihin lapset menee, kunhan ovat vain ulkona. Omaa samanikäistä lastani en päästä silmistäni pois omalta pihalta, mutta näin ei näköjään ole kaikilla.

Ap

Meillä oli pitkään samankaltainen tilanne. Kyse oli kuitenkin 6- ja 8-vuotiaista sisaruksista. Kun tarpeeksi usein sanoin, etteivät meidän lapset tule ulos näin aikaisin/myöhään, lapset tai sitten heidän vanhempansa oppivat.

Nykyään he käyvät sopiviin aikoihin ja mukavan harvakseltaan hakemassa meidän lapsia ulos.

Kaverit ovat tietysti tärkeitä, mutta kohtuus kaikessa.

anivarhain oven takana oli arki tai pyhä.Suosittelen ruuvaamaan kellon irti. Toki on mahdollista että hakkaa nyrkillä ovea siitäkin huolimatta, näin kävi meillä ja kun pidin muksulle puhuttelun loppui hakkaaminen.Pakko oli asettaa naapurin lapselle rajat kun kotonaan ei ymmärretty hyviä tapoja.

joka antoi 3-v tyttönsä huidella ympäri kylää. Eräänkin kerran tuli meidän pihalle leikkimään yksinään :) söi samalla kertaa ne 10 mansikkaakin, joita oltiin lasten kanssa odoteltu kypsyvän...Vastaus tämän tytön äidiltä oli se perinteinen: "EI MEIDÄN LAPSI OLE SITÄ TEHNYT!" :)

Puhuisin useamman kerran lapsen vanhemmille, että meille EI tulla soittelemaan ennen jotain tiettyä kellonaikaa, missään nimessä. Olisin ihan vihainen jos muu ei auttaisi. Voisin myös ottaa ovikellosta patterin pois tai jotain, tehdä sen toimimattomaksi väliaikaisesti kunnes asia menisi perille.

On todellakin pidetty tyttö kavereiden keskuudessa. Ystävinä on poikiakin, jotka tulevat yhtälailla kysymään tyttöäni pihalle.Alkoi vaan eilenaamulla nyppimään tuo joka-aamuinen trafiikki.

Ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat