Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Metrossa oli Jamie Oliverin resepti lihapataan mitä haudutettiin oluessa... ohje hukassa

Vierailija

olisiko sinulla sitä?

Kommentit (1)

Vierailija

4-6 hengelle

3 tuoretta tai kuivattua laakerinlehteä

500 g paloiteltua naudanlihaa

500 ml olutta

3 sellerinvartta

2 keskikokoista sipulia

2 porkkanaa

oliiviöljyä

1 ruokalusikallinen vehnäjauhoa

600 g pilkottua tomaattia

merisuolaa

mustaa pippuria myllystä

Valmistus:

1. Jos kypsennät lihapadan

uunissa, esilämmitä uuni 180

asteeseen.

2. Poista sellerien päät ja pilko

varret. Kuori ja pilko sipulit sekä

porkkanat. Palojen ei tarvitse

olla kovin pieniä.

3. Lämmitä kattila ja laita sinne

oliiviöljyn kera vihannekset sekä

laakerinlehdet. Paista noin

10 minuuttia.

4. Lisää lihat ja jauhot. Kaada

joukkoon olut ja pilkotut tomaatit.

5. Sekoita kunnolla ja lisää teelusikallinen

merisuolaa (pöytäsuolaa

hieman vähemmän)

sekä hieman pippuria.

6. Lämmitä kiehumispisteeseen

ja laita kansi päälle.

Hauduta hitaasti keittolevyllä

tai kypsytä uunissa 3 tunnin

ajan.

7. Lisää kypsytyksen viimeisen

puolen tunnin aikana vettä,

jos neste näyttää huvenneen

liiaksi.

8. Muista poistaa laakerinlehdet

ennen tarjoilua. Tarkista

vielä suolan ja pippurin määrä

maistamalla.

Uusimmat

Suosituimmat