kuinka tärkeätä on että lapsi menee nukkumaan "ajoissa" näin pyhinä jos esim vieraita?

Vierailija

kyllä täällä tyttö 5v oli hereillä klo 23 asti aattona kun teinitkin olivat (no ne meni vasta 02 nukkumaan). Normaalisti hän menee nukkumaan n klo 21. Nyt uutena vuotena tulee vieraita joilla samanikäinen lapsi (jäävät yökylään) ja olen ajatellut että tottahan toki saavat valvoa 24 asti jos jaksavat. Miten teillä?

Kommentit (9)

Meillä lapsille tulee lomaa tarkalleen 2 viikkoa ja ollaan oltu aika lepsuja. Joulua edeltävinä päivinä menivät normaalisti nukkumaan, eli klo 20.30 jotta jaksaisivat aaton hässäkän. Jouluaattona 3-vuotias väsähti klo 21.30 ja isommat saivat luvan kanssa valvoa klo 23 asti. Nukutaan myös koko porukka pitkään, tänään nuorimmainen tuli herättelemään kymmenen maissa.Me ollaan muutenkin aika rytmittömiä, eli tilanteen mukaan mennään, kunhan perusasioista pidetään kiinni, eli ruokailut silleen säännöllisesti ettei ehdi tulla kiljuva nälkä ja kiukku - mutta tässäkään ei ole mitään kellontarkkaa rytmiä. Samoin nukkumiset seuraavan aamun ohjelman mukaan.Meillä lasten kanssa on helppo mm. matkustaa ja liikkua, kun ei ole niin tarkkaa. Ymmärrän kyllä tiukkaan rytmiinkin sidottuja perheitä - kukin tekee tavallaan, en itse varmaan pystyisi sellaiseen tiukkaan rytmitykseen ja lapset on sitten solahtaneet samanlaiseen tapaan olla :)

Jouluaattona 3v:n laittelin nukkumaan kun vieraat lähtivät eli n. klo 24 ja eilen oltiin sitten vierailulla ja poika nukahti n. 01. Nyt sitten pikkuhiljaa aikaistellaan nukkumaanmenoja. Ei nuku päiväunia kuin vahingossa eli on yleensä iltaisin väsynyt joten ei tuottane ongelmia. Sitkeä sissi on kyllä valvomaan jos on menoja.

Viime yönäkin 4 v valvoi isoveljien kanssa yö kahteen asti. Tarha aamua edeltävinä öinä mennään nukkumaan noin klo 23. Herätys on 5-8 välillä aamuisin.Olen tällainen vapaan kasvatuksen äiti ja en muuksi muutu.

on minuuttipeliä ja menee sekaisin heti jos poiketaan rutiinista minuutillakin. Tosin en ole koskaan saanut selville kummalla sekoaa pahemmin, äideillä vai lapsilla;DMeillä valvotaan tilanteen mukaan, jos on vieraita lapset on hereillä niin pitkään kuin haluavat. Sunnuntaille ei tosin edes järjestetä iltavisiittejä että päästään kohtuulliseen aikaan nukkumaan ja aamulla töihin/tarhaan. Uutenavuonna 6v valvoo varmasti 01 kuten jo parina vuonna aiemminkin.

Nyt jouluna on jo ollu helvetti irti, kun normirytmit yms ovat menneet sekaisin. En jaksa heti uutena vuotena samaa. Toisaalta, viisivuotiaan kanssa voi olla jo hieman eri meininki...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat