Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Sivut

Kommentit (37)

Nykyisinkin adoptioprosessissa biologisella äidillä on kahden kuukauden harkinta-aika, jonka ajan vähintään vauva elää lastenkodissa tms. paikassa.

Nekin venäläiset ovat lapsia ja arvokkaita! Helevetti. Kuka niitä lapsia pitää sylissä tai kiinalaisia tyttöjä, intialaisia, kolumbialaisia tai ihan virolaisia hylättyjä lapsia?Moni on vammainen, monilla HIV...ym...eivät siis arvokkaita?

Tätä kuulee paljon. "Työntekijät tekee kaiken väärin, ne ei välitä, ne ei hoida mun lasta oikein"

Mutta vaikkei sitä kaikki ymmärräkkään, me työntekijät kuitenkin olemme niitä jotka teemme kuitenkin kaikkemme että lapsella olisi hyvä ja jotta lapsella olisi mahdollisimman hyvä tulevaisuus edessä.

Useimmiten lapsella kuitenkin on parempi olla kyseissä paikassa kuin kotoa josta on lähtöisin tai kotoa jota ei välttämättä ole edes olemassa.

paikka oli ihan ok, mut kaveri ei siel kyl hirveesti viihtynyt... ihan törkeen tiukat säännöt siellä oli.. (teineinäkin siellä piti olla sisällä klo 19 mennessä.).

Ei ole rasite yhteistyö vanhempiin, jotkut vanhemmat vaan ovat rasite. :)

Ne on just niitä joita nkyy seiskassa valittamassa kun aiheetta lapset huostaanotettu, ja naamasta näkyy että sitä viinaaa on otettu jokunen vuosi ja rankasti.On tottakai asiallisia ja normaaleja vanhempia, mutta suurin osa sossutapauksia

Ihanko tosi kotia vastaa. Mieheni kyllä asiasta ihan eri mieltä ja asunut 5v. asti isossa lastenkodissa.

Välittää ne päiväkodin työntekijätkin lapsista. Kuitenkin siellä, niinkuin lastenkodissa hoidetaan ryhmää ja ei ne hoitajat niitä lapsia rakasta.

Lapset tarvitsevat rakkautta.

Normaalia kotia ja rakastavia vanhempia ei korvaa mikään ja sitä ei saa lastenkodissa.

Rakkaus, välittäminen ja henkilökohtaista huolenpitoa ei siellä saa. Itse saa pärjätä aika vahvasti.

Laitos on aina laitos.

Sijaisperheitä on valitettavan vähän tarjolla.

Vastaanottokotihan on lyhytaikaisia sijoituksia varten, mutta niin valittevaa kuin se onkin niin jotkut pienet siellä viettävät kuitenkin paljon paljon enemmän kuin sen 1-3kk elämästään. Vanhemmille annetaan mahdollisuus saada lapsi kotiin, mutta jos he eivät tähän kykene lapselle tietenkin ruvetaan etsimään sijaisperhettä.

Kaikki lapset, joita tuntui olevan useita kymmeniä olivat silloin ulos komennettuina. Hirmu siistiä oli, mutta vähän niinkuin lavasteeksi oli laitettu kaksi n. 5 v. poikaa lukemaan kirjoja sängylle ja heitä sitten ihasteltiin joulolla. Oli todella lavastetun oloista. Vaatteetkin heillä oli puolta paremmat kuin muilla lapsilla. Lopuksi meidät vietiin ostamaan lasten tekemiä koriste-esineitä.

Lainaus:

kummallisen värisiä yöpyjamia, tytöille keltaisia, pojille violetteja
Kyllä ne vaatteensa saa ihan itse valita. Kunta maksaa tietyn summan vuodessa vaaterahaa per lapsi, ja kyllä sitä sillä saa aikalailla valita mitä ( siis lapsi valita ) mitä tarttee ja tahtoo.

Sukulaisen lapsi, oikeastaan teini oli lastenkodissa. Se oli vastarakennettu iso omakotitalo keskellä ei-mitään. Sisustettu kauniisti, ja muutenkin ei-laitosmainen miljöö. Nuorilla oli omat huoneet. Harrastusmahdollisuuksia hyvin, koulu lastenkodin yhteydessä. Tekivät jopa etelänmatkan!

olen töissä pienten lasten vastaanottokodissa jossa lapset ovat iältään vastasyntyneestä n. 7 ikävuoteen.

Pienet tilat lapsimäärään nähden, mutta kodinomainen paikka kylläkin.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat