Vierailija

Eli koirallani on ollut jo pitkään ongelma, johon ei ole vastausta löytynyt... Koira on n.4 vuotias pienikokoinen seurakoira narttu.Oireet:

> Juo paljon ja pissii paljon (vaikka rajoittaisin veden juontia minimiin pissii siltikin aivan kohtuuttoman paljon)

> Pissi on väritöntäNämä siis pääoireita.Lisäoireet:

>ajoittaista veriripulia

>tärisee joskus juotuaan

>juoksuvälit pitkittyneet (väli noin vuosi)Muuten koira on normaali oma iloinen itsensä!Koiraa on eläinlääkärissä käytetty useaan otteeseen eikä diagnoosia ole saatu aikaiseksi. On otettu verikokeita, joissa suljettu pois mm. diabetes, munuaisten vajaatoiminta, maksa ongelmat..jne. Siis perusteelliset verikokeet missä ei mitään epäilyttäviä arvoja löytynyt. Lisäksi on tutkittu virtsanäyte ja kohtu ultrattu.. mutta kaikki taas normaalia =(Nyt alkaa jo epätoivo iskeä.. Osaisiko joku täällä auttaa? Mikä koirallani voi olla? Mitä lähteä seuraavaksi tutkimaan?Pliis! Ammattilaiset auttakaa!

Kommentit (15)

Epilepsiaa minäkin veikkaanMyös krooninen tulehdus voi aiheuttaa tuollaisia epilepsian kaltaisia oireita. Onko korvat ok ? Onko mitään pattea missään ?

Tulehdus voi levitä lihaksistoon tai luihin ja tällöin voi tulla tuon tapaisia oireita.

Aristaako selkää ? Pitääkö selkää köyryssä ? Kantaako päätä ylhäällä liikkuessa ? Kokeile takajalkojen refleksejä siten että käännät varpaat nurinpäin eli tassun päällisenKoira ei ole ollut onnettomuudessa koskaan..edes pienemmässäkään. Oireet alkoivat noin vuosi sitten ja ovat välillä vähentyneet ja sitten taas pahentuneet... Koira n. 4 vuotias. Korvat on tällähetkellä ok. Välillä on ollu bakteeritulehduksia, jotka on hoidettu (olen miettinyt sitäkin että tällä koiralla on normaalia enemmän taipumusta tulehduksiin). Selkä ei arista tai ainakaan koira ei sitä näytä (iso kipukynnys). Selkää pitää ihan suorana ja kantaa päätään ylhäällä. Kokeilin kääntää noita varpaita ja kyllä se itse laittaa jalkansa normiasentoon... Noita epilepsian erimuotoja pitääkin ruveta lähemmin tutkimaan...Toivottavasti ei ole cushing! Ei ole karvattomia läikkiä turkissa ei edes pieniä.. Kyseessä rotu jolla ei ole pohjavillaa (villakoira), joten en oikeen pohjavillaa pysty nyppäsemään. Mutta turkista kun nyppäsen niin karvaa ei lähde... Tosin n. vuosi sitten koirallani oli noin 5cmx5cm kokoinen karvaton alue.. nuorempi koirani oli siitä luultavasti repiny.. Vai olisikohan sittenkin johtunut cushingista... sen jälkeen ei kuitenkaan karvattomia alueita ole ilmaantunut..No joka tapauksessa odotan pelolla lisätutkimuksia.. toivon kuitenkin että asia jo selviäisi mahdollisimman nopeasti.. on aika raskasta tämmönen epätietoisuus!Ap Kiittää kaikkia!

Ei voi olla diabetes.. se on tutkittu..Kukkia meillä ei ole... joten ei voi juua kukkaruukuista. Ja vessan lattialtakaan ei voi juua kun vessan ovi on aina kiinni.. sattuneesta syystä =)Ruokaa on vaihettu näiden oireiden aikaan ainakin kolme kertaa, joten en usko sen siitäkään johtuvan.Alkaa vaihtoehdot loppumaan =(

Koira ei syö ollenkaan ihmisten ruokia (tai ehkä kerran viikossa jotain pientä). Syö laadukasta ylläpito ruokaa johon lisään joskus säilykkeitä tai itse tekemääni jauheliha-riisi seosta (joissa ei ollenkaan mausteita). Turvotan ruuan nesteeseen. Sen lisäksi tarjoan koiralle pieniä määriä vettä pari kertaa päivässä. Eli vettä ei ole enää jatkuvasti tarjolla (ollut yli puoleen vuoteen), koska koira juo vettä muuten niin paljon että oksentaa sen ulos. Turkki on hyvässä kunnossa (turkkirotu kyseessä). Asunnossa on mielestäni ennemmin kylmä kuin kuuma.. Lunta se yrittää syödä hullun lailla ulkona mutta estän sen parhaani mukaan. Olen kyllä tarkkaillut koiraa PALJON!Tässä tapauksessa ei mielestäni ole kyse remmin toisesta päästä.. =) minulla on muitakin koiria, jotka eivät oirehdi ollenkaan..

Eläinlääkäri sanoi minulle, että ei oikeen ole enään kuin kaksi vaihtoehtoa. Joko kyse on psyykkisestä ongelmasta tai sitten aivolisäkkeen kasvaimesta/cushingista. Ehdotti sytostaatti hoitoja ilman mitään tutkimuksia =( on kuitenkin niin rankat hoidot etten viitsisi niitä ilman diagnoosia aloittaa! Joten lisätutkimuksia odotellessa ajattelin kysyä täältäkin mielipiteitä, josko olis ollut ammattilaista paikalla..Joka tapauksessa olen tullut siihen tulokseen ettei kyseessä voi olla henkinen ongelma, koska vaikka koirani ei saisikaan vettä niin kusee silti kohtuuttomasti.. esim-> jos annan 2 dl vettä kusee vähintään 2 litraa ja kusi on väritöntä.Helsinkiin meillä on noin 500 kilometrin matka, mutta tullan se tekemään jos oma eläinlääkäri ei ala syytä tähän löytää.. Kiitos vinkistä!

Sitä niin monenlaista ja sen voi aiheuttaa muukin kuin perinnöllinen epilepsia.

Onko ollut onnettomuudessa ? Milloin alkanut ? Minkä ikäinen koira ?Myös krooninen tulehdus voi aiheuttaa tuollaisia epilepsian kaltaisia oireita. Onko korvat ok ? Onko mitään pattea missään ?

Tulehdus voi levitä lihaksistoon tai luihin ja tällöin voi tulla tuon tapaisia oireita.

Aristaako selkää ? Pitääkö selkää köyryssä ? Kantaako päätä ylhäällä liikkuessa ? Kokeile takajalkojen refleksejä siten että käännät varpaat nurinpäin eli tassun päällisen lattiaa vasten. Laitaako itse tassun takaisin oikein?

Kuten ihmisillä, eläimilläkin voi olla krooninen suolitulehdus. Siihen saattaa kuulua veriripuli yhtenä oireena. Ja jos on ripulia, toki sitä nestehukkaa yrittää koira korjata juomalla.En siis ole eläinlääkäri, mutta sairastan itse haavaista paksusuolentulehdusta.

googleta diabetes insipidus eli veistystauti tai meillä ensin epäiltiin feokromosytoosia. Lopulta kissa lopetettiin 5 v sitten. Nyt tietääkseni hoidot parempia. googleta.

liittyy kaljut laikut. Muuten turkki voi olla hyväkuntoinen. Ne voi olla ihan vaan peukalonpäänkokoisiakin. Kokeile nypästä pohjavillaa tukko. Lähteekö helposti irti, niin että jää kalju läikkä. Tässä taudissa koira alkaa lopulta kaljuuntumaan laajoiltakin alueilta. Älä suostu hoitoihin ilman tutkimusta. Ne voi olla koiran loppu. Yleensä jos koiralla on cushingin suosittelen lopettamista. Säde hoidot ovat rankkoja, eikä niistä ole välttämättä apua. Päinvastoin koira voi kuolla niihin hoitoihin.

Kysy ihmeessä toisenkin eläinlääkärin mielipide.

Vaikka olisi kuinka laadukasta voi olla tälle yksilölle ihan väärää.Kyllä tossa juomisessa nyt on jotain hämärää. Antaako joku muu vettä tietämättäsi?

Syökö koira paljon ihmisten ruokia? Suola ja mausteet janottaa. Turvotatko ruuan nesteeseen? Virtsa on siksi väritöntä kun koira juo niin paljon. Millainen turkki? Asunnon lämpötila? Vaikka sinusta kämpässä on sopiva lämpö voi koiralla olla kuuma.

Pääseekö koira juomaan tai syömään lunta niin ettet huomaa?

Kyllä noilla kokeilla pitäisi sairauslöytyä.

Sinuna tarkkailisin koiraa ja sen tekemisiä.Usein ns, mysteerisairauksiin löytyy syy sieltä remmin toisesta päästä. Eräs emäntä juoksi lihavan pikkukoiran kanssa lääkäriltä toiselle kun vikaa ei löytynyt. sanomattakin selvää että rahaa paloi ja rutkasti. Koira oli milloin milläkin eläinlääkärin määräämällä dietillä. "Sairaus" löytyi isännästä joka antoi tolkuttomasti makupaloja salaa ettei saa huutia emännältä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat