Pystyykö maitoa vielä lisäämään vai onko tämä lopun alkua?

Vierailija

Vauva on nyt 2,5kk ja alusta asti on jouduttu olemaan osittaisimetyksellä, kun oma maito ei ole riittänyt. Aluksi lisämaitoa tarvittiin vain vähän mutta se on koko ajan lisääntynyt ja nyt enää öisin olen saanut maidon riittämään (1-2 kertaa imetän yöllä) imetän myöskin aamulla ja päiväunien jälkeen ja illallakin, mutta sen jälkeen joutuu aina antamaan lisämaitoa n.100ml eli ei sieltä tissistä kovin paljoa päivällä tule vaikka aluksi tuntuukin kun alan imettämään että oikein lotina käy kun vauva nieleskelee.Onko kukaan saanut enää tässä vaiheessa maitomäärää lisääntymään vai pitäisikö vaan hyväksyä että kohta se loppuu?

Kommentit (10)

Lainaus:

Mitä enemmän annat maitoa sitä enemmän maidon tulo tyrehtyy, koska rinnat luulevat että tarvetta maidolle ei ole.
Siis mitä enemmän annat maitoa PULLLOSTA sitä enemmän rinnat luulee, että tissimaidolle ei ole tarvetta.Eli tämä homma vaatii pitkäjänteisyyttä! Mä imetin meidän lapsia 1 v ja 1v4kk asti ja ilman korviketta. Välillä oli tiheän imun kausia ja silloin käytännössä oltiin koko päivä tissi lapsen suussa eikä lähdetty kotoa mihinkään. Ja muista juoda itratolkulla!

Ongelmana ei niinkään ollut se maidon määrä vaan vauvan tottuminen pulloon.Vauva huomasi aika pian, että sen maidon saa helpommin pullosta. Joten kun "helpon" maidon tulo rinnoista lakkasi, alkoi huuto. Ei siinä auttanut rinnan vaihdot

ja antaa sen lisämaitona mikäli tarvetta on. Rinnat eivät tyhjene, vaan voit vaihtaa rintaa vaikka kymmenen kertaa saman imetyskerran aikana. Vettä kannattaa juoda paljon, se auttaa todella!

maidon tuloa. Meidän lapset on juoneet tuossa iässä rintamaitoa 2,5-4 tunnin välein eli yötä päivää eli noin 8 kertaa vuorokaudessa.Sä imetät ilmeisesti vaan 5 kertaa päivässä? Tiheämpää imetystä tarvitaan.

kokeile imettää vielä tiheämmin,eli aina kun näyttää siltä että vauva voisi suostua imemään, eiköhän maidon määrä sillä lisäänny, oletko kokeillut rintapumppua?

Tarjonta vastaa kysyntää. Eli laske minkä verran vauvasi saa lisämaitoa ja ala tietoisesti vähentää sen määrää joka päivä. Annat vähemmän ja vähemmän, viimeisen 1dl voi jättää pois kokonaan ja sitten vaan imetät ja imetät. Ja uskot itseesi. Kyllä se maito siinä lisääntyy kun muistat levätä ja syödä ja ennen kaikkea juoda kylliksi. Olen kaksi imettänyt taaperoksi eikä se ole ollut mitenkään helppoa varsinkaan ekan kanssa. En usko että jotkut olis ns. "hyviä" imettämään ja toiset ei. Kyllä se on kiinni siitä miten saa siihen tukea ja apua kun on ongelmia. Tsemppiä, pidä nyt "pesimispäiviä", vietät vauvan kanssa aikaa sängyssä ja ihokontaktissa, vaikka paidat pois molemmilta ja peiton alle. Vesikannu käsille ja hyvää lukemista...Kyllä se siitä! Jos on isompia lapsia niin sitten se ei tietty välttämättä onnistu.

Anna vauvan "tilata" maitoa äläkä työnnä pulloa! Vauva todennäköisesti imee 2-3 päivää 1-2 tunnin välein ja sitten maitoa rupeaa tulemaan oikein kunnolla ja riittävästi. Mitä enemmän annat maitoa sitä enemmän maidon tulo tyrehtyy, koska rinnat luulevat että tarvetta maidolle ei ole.

niinkuin joku jo sanoi niin maitoa tulee sen verran kuin keho tuntee lapsen sitä tarvitsevan joten nyt vauva tissille ja tilaamaan lisää. maito ei lopu kesken.

Tissiä suuhun aina nälän iskiessä. Jatka imetystä toisesta rinnasta, palaa sitten ekaan ja sitten taas tokaan. Näin voit jatkaa niin kauan kunnes vauvan masu on täynnä. Varaudu siihen, että alussa vauva "roikkuu" tississä koko ajan kiinni. Mutta kyllä se siitä helpottuu.Tuon ikäinen juo muuten jo litran päivässä, eli ei 1dl kerrallaan nyt niin hirveesti ole. Toinen taktiikka on lypsää kaikki lisämaidot ja sitten vasta siirtyä kokonaan imetykseen.Pelisi ei kuulosta ollenkaan menetetyltä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat