Siskoni on ammatiltaan ala-asteen opettaja ja hän sanoi, että

Vierailija

.

Sivut

Kommentit (112)

koska ovat koulunsa käyneet - mitä väliä, vaikka esim. opetussuunnitelmat ovat menneet uusiksi moneen kertaan sitten vuoden kivi...ja uudet opettajapolvet astuneet remmiin. Kehukaa kotonanne niitä kersojanne nyt oikein olan takaa, niin me maikat lokoillaan lomallamme...jaksetaan sitten taas kestää nicopetterijessicajannikan erinomaisuutta kesälomaan asti.

Töihin kykenemättömät ns. ajattelijat ovat suojatyöpaikoissa toki nytkin jo. Geenitutkijat ja rokotteidenkeksijät taas eivät ole sillä lailla rajoittuneita, etteivät pystyisi systemaattiseen toimintaan, mitä tutkimus vaatii. Nämä ihmisryhmät ovat keskenään eri porukkaa.

Lainaus:
TÄllä keinolla me saadaan niitä tyyppejä, jotka lopulta keksii hiilidioksidinielun ja rokotteen hiv:hen ja ja yhteyden jumaliin. Olisi hölmöä panna ne ojankaivuuseen vain siksi, että ne ajattelevat eri tavalla, kun juuri siitä voi olla enemmän hyötyä kuin keskivertokellokalleista.Asiatiedon puutteethan ei tietenkään mene arvioinnista läpi. Niitä ei anteeksi anneta. Mutta kaikki muut vammat on tasoitettava pois arvioinnista. Sellainen laki meillä onneksi on.

Lainaus:

Peruskoulunopettajilla onjoku kumma kuvitelma siitä, että aikuisina kaikkien lasten on sovittava samaan muottiin. Se ei oikeasti pidä paikkaansa.
Jaa on vai?Kai muistatte arvon vanhemmat joka aamu haukkua sen lapsenne alakoulun opettajan, he kun tuntuvat olevan aika tyhmää ja turhaa sakkia.

Myönnä pois, että itsekin pidät toisista oppilaistasi enemmän kuin toisista. Tuskin lienee yllätys että joku kollegasi voi antaa tämän näkyä myös arvioinnissaan.Ja tottakai se on vanhempien tehtävä lastaan kehua ja kannustaa, kun sitä pos. palautetta ei aina koulusta saa.Lainaus:

Kehukaa kotonanne niitä kersojanne nyt oikein olan takaa, niin me maikat lokoillaan lomallamme...jaksetaan sitten taas kestää nicopetterijessicajannikan erinomaisuutta kesälomaan asti.

yksi opettaja, joka juuri antoi ekaluokkalaiselle arvion hyvä, vaikka kokeista tyttö saa aina melkein täysiä pisteitä. Tämä tyttö tarvitsee paljon tukea ja apua tunnilla ja joskus kokeessakin, ja on todella hidas tekemään tehtäviään. Olen kyllä kertonut tämän vanhemmille vanhempainvartissa, joten tässä tapauksessa arvio ei varmasti tullut yllätyksenä - koenumeroista huolimatta.Ehkäpä teidänkin opettajalla on perusteensa...Hyviä joulun jatkoja, annetaan opettajienkin viettää lomaansa rauhassa, haukutaan mieluummin vaikka telkkariohjelmia, jos jotain on pakko haukkua!

Lainaus:

Numero voi olla 8 eli hyvä, vaikka kokeet olisivatkin kymppejä.Perusteluna tälle, lapsi ei osallistu tunnilla ja hänellä on läksyt usein tekemättä, kirjat ja/tai vihot kotona.
Jos suoritus on kympin arvoinen, pitää siitä saada kymppi arvosanaksi. Muu on väärin. Tuntiosallistuminen, ujous, reippaus ja se viekö opelle omenan arvioitakoon käyttäytymisen arvosanassa.Hyviä tuloksia saavuttavat tyypit, jotka eivät viitsi lipoa opettajia, kärsivät aivan liikaa siitä, kun joka helevetin aineessa arvioidaan osallistumista ja ryhmätyötaitoja ja voltinheittoja.

että jos lapsi tarvitsee tunnilla erityisen paljon apua ja opastusta, niin opettajan tulisi hankkia hänen tuekseen kouluavustaja. Näin lapsen erityistarpeet eivät rasita opettajaa, eikä niistä tarvitse rankaista numerossa. Eihän todellakaan ole lapsen vika, jos opettajan opetustyyli ei pure häneen. Ja jos siis tuen avulla saa kuitenkin kokeista hyvät arvosanat, niin eikö osaaminen lopulta ole hyvä, ja se kuuluu näkyä numerossa.Kannattaa selvittää ne perusteet arviointiin, jotta vanhemmat tietää missä mennään. Mutta ne tosiaan ehtii sitten koulun alettuakin, ei kannata häiritä opettajaa lomalla, niin yhteistyö säilyy hedelmällisempänä.

Lainaus:


On todella vaarallista antaa peruskoululaiselle mielikuva, että hän on aivan valtavan erinomainen jossain aineessa! Se johtaa helposti laiskistumiseen tai epärealistiseen kuvaa omista taidoista.
Sanon myös opettajakokemuksen perusteella, tosin en ala-asteen opettajana, että ihan yhtä vaarallista on antaa lapsille tai nuorille tai aikuisillekaan opiskelijoille sellainen kuva, että millään yrittämiseällä he eivät voi yltää "täydelliseen" suoritukseen. He saattavat turhautuessaan lakata kokonaan yrittämästä ja he saattavat alka pitämään itseään epärealistisen huonoina, huonompina kuin olisi eduksi kenellekään.EIkä kympin arvosana oikeastan ole "täydellinen". Täydellisyys on mahdotonta, mutta on olemassa "kympin arvoinen epätäydellinen."

Ja opettajat olivat kieltäneet lapsia kertomasta mitään, mitä tapahtuu koulussa.

Eli kiusaamisia ja hakkaamisia ei saa kertoa kotona.

Eräs opettaja oli haukkunut lapsen huutamalla "jumalauta xxxx". Kun lapsi kertoi kotona, jopa rehtori oli ottanut lapun eteen ja näyttänyt lapselle ja äidille, ettei jumalauta ole kirosana. Sehän tarkoittaa, että jumala auta.Opettajat totesivat vanhempainillassa, että lapsia ei kannata uskoa, koska ala-asteen oppilaat ovat valehtelevia murkkuja.Jos joku vanhempi yrittää pitää lapsensa puolta, vanhempi haukutaan luokassa nimeltä ja lapsi myös muille oppilaille. Ja tästä juuri tuli se kohu kun lapset olivat kertoneet sen kotona. Heille oli aamunavauksessa sanottu, että eivät saa kertoa kiusaamisista, opettajien sanomisista ja muista kotona tai siitä tulee vaikeuksia heille.Ja tämä on totisinta totta 2000 luvun suomessa.

jonnekkin kun heidän lastaan kohdeltiin täysin epäoikeudenmukaisesti. NO eipä tietenkään kun opettajia pidettiin virheettöminä lähes jumalolentoina, joiden sana on laki. Huvittaa kun jotkut pitää opettajia yhä tuollaisina. Ja vanhemmat eivät saisi ihmetellä esim arvosanoja tai puolustaa lastaan!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat