Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

millä raskausviikolla on se lääkärinkäynti, jossa arvioidaan synnytystä?

Vierailija

.

Kommentit (14)

vauva mahdu syntymään alateitse. Ja tottakai tehdään myöhäisillä viikoilla, itselläni rv38, koska vasta silloinhan tarkemmin voidaan arvioida vauvan koko.

Lainaus:

vauva mahdu syntymään alateitse. Ja tottakai tehdään myöhäisillä viikoilla, itselläni rv38, koska vasta silloinhan tarkemmin voidaan arvioida vauvan koko.
Käytännössä se tarkoittaa sitä, että viimeisellä neuvolan lääkärikäynnillä lääkäri kokeilee lantion tilavuutta sisätutkimuksen yhteydessä. Jos siinä vaiheessa herää epäily lantion suhteellisesta ahtaudesta tai sikiön virheasennosta, lähetetään eteenpäin äitiyspoliklinikalle jatkotutkimuksiin.

Ei silloin voi mitään arvioita vielä tehdä.Yliaikaiskontrollissa sitten tehtiin tuo synnytystapa-arvio, mutta se oli siis reilusti la:n jälkeen ja synnytyssairaalassa, mulla Jorvissa.

En tiedä Espoon käytännöistä, mutta viimeistään synnyttämään mennessä synnytystapa arvioidaan. Uskoisin kuitenkin, että se on tehty myös Espoossa jossain vaiheessa, mutta siitä ei välttämättä ole puhuttu synnytystapa-arviona.

Arvioon kuuluu sisätutkimus, ultraus sekä lantion rtg-kuvaus. Tehdään ä-polilla. Tottakai neuvolassa lääkäri arvioi, mutta ei se ole se varsinainen synnytystapa-arvio.

Neuvolassa tietysti seurataan tilannetta, ja jos on syytä epäillä vaikeuksia synnytyksessä, niin lähetetään synnytystapa-arvioon äippäpolille, jossa synnytyslääkäri päättää synnytystavasta.

no en päässyt ja tuloksena hätäsektio ja lääkärin epäily ahtaasta lantiosta...Lainaus:

äidilläni kaikki lapset syntyneet sektiolla ja vauvan koko arvioitiin isoksi.t. se jolle tehtiin rv 37
pituutta mulla 159 cm

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat