Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko piáikalla ketään kuka olisi valittanut toimeentulotukiasioista?

Vierailija

Tai yrittänyt vaihtaa sosiaalityöntekijää? Kaipaisin neuvoja!

Kommentit (14)

Vierailija

Sosiaaliasiamies on käsitykseni mukaan samassa puljussa sosiaalityöntekijäni kanssa, joten hehän voivat yhdessä sitten tehdä elämästämme oikein vaikeaa. Ymmärrän kyllä, etteivät he mielellään "ilmaista" rahaa jaa, mutta ihmettelen silti stt:ni asennetta, koska ei kai hän omiaan anna..AP

Vierailija

ja kysäisen sosiaalityöntekijältäni, että missä rahat viipyy ja vien asian eteenpäin jos vittuilu jatkuu. Kiitoksia rohkaisusta!

Vierailija

Olen marraskuun puolenvälinjälkeen jättänyt hakemuksen eikä päätöstä kuulunut joulukuun alussa vielä, joten soitin sinne. No sosiaalityöntekijäni kertoi minulle ettei ehdi nyt päätöstä tekemään.. Hakemus oli kuulemma hävinnyt tai se ei ollut tullut perille. Menin sitten samana päivänä käymään ja stt löysi hakemukseni ja lupasi hoitaa asian. Odotin 1½ viikkoa eikä päätöstä kuulunut. Soitin taas ja stt kertoi että ei ehdi vieläkään. Menin taas käymään, koska halusin vuokra laskulappuni, jotta pääsen maksamaan vuokran joka oli jo yli kaksiviikkoa myöhässä. Päätös olikin sitten syntynyt. Minulle myönnettiin reilu satanen rahaa ja maksupäivä oli 23.12. Mutta eipä rahaa näy tilillä! Ja sosiaalityöntekijäni on todella töykeä. Voikohan johonkin valittaa tai ehkäpä anoa stt:n vaihtoa?

Vierailija

Viivyttely ja kohtelu. Päätöksen on tultava lain mukaan 2vko sisällä, kiireellisissä tapauksissa vieläkin nopeammin. Ja kohtelun pitää olla hyvää.

Ota yhteyttä sosiaaliasiamieheen. Hän auttaa sinua kaikessa ja ilmaiseksi.

Mitään sääntöä, että toimeentulotukihakemuksen pitäisi olla johonkin tiettyyn päivään mennessä jossan tietyssä paikassa (10:n vastaus) ei ole olemassakaan. Toimeentulotuki on viimesijainen tukimuoto ja sitä haetaan silloin, ja vain silloin, kun tarve on! Ei minään tiettynä päivänä kuussa.

Ja ap, totta kai sinulla on oikeus pitää puolesi!!!2

Vierailija

kun päätöksessä oli ihan selvä virhe, 80 euron tulo jota ei oikeasti enää edes ollut, pahoitteli ja laittoi tuon 80 e tilillenisun tapauksesta en osaa sanoa, kannattaa uudestaan soittaa ja kysyä maanantaina

Vierailija

- tehdä päätöksestä oikaisuvaatimuksen kunnan sosiaaliasioista vastaavalle lautakunnalle (yleensä sosiaali- tai sosiaali-ja terveyslautakunta). Se tulee tehdä 14 vrk päätöksen saatuasi kirjallisesti ja se viedään sosiaalitoimistoon.

- voit kannella vaikka sosiaaliasiamiehen vältyksellä sosiaalityöntekijästä tai/ja päätöksen viipymisestä eduskunnan oikeusasiamiehelle. Tähän ei käsittääkseni ole aikajaa. Sosiaalityöntekijän käytöksestä voit myös ottaa yhteyttä hänen esimieheensä, jonka velvollisuus on tutkia asiaa.t: sossu

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat