Tuo Marimma sai ihan järkeviä varoituksia etukäteen (eikä ainoastaan hymistelyjä)

Vierailija

ideastaan synnyttää kotona:http://www.cosmopolitan.fi/keskustelut/synnytystapa-t9815.html"Rasberry kirjoitti:

^ Siis tottakai synnyttäjä joutuu ottamaan täyden vastuun itsestään ja lapsestaan. Sitä en vaan ymmärrä, että koska riskejä on niin monia, niin miksi se on vapaaehtoisesti otettava :Confused: miksi riskeerata lapsen henki omansa lisäksi? Sairaalasynnytyksessä kaikki hoito olisi välittömästi läsnä. Sielläkin voi halutessaan valita vain yhden tai kahden kätilön synnytyksen, jos ei siitä ihmispaljoudesta välitä.Näistä tilanteista juuri keskusteltiin koulussa kätilöliiton luennolla. Think sitä jäi vaan tosissaan miettimään, että kuinka äiti ottaa niin äärettömän suuren riskin lapsensa sekä itsensä terveydestä vain oman tahtonsa vuoksi. Aika suuri panos jos jokin meneekin pieleen :Rolling Eyes:Mutta eipä sitä toisen mietteitä voi ymmärtää, jos ne ovat oikein syvälle juurtuneet. Itse en vaan ikimaailmassa kykenisi ottamaan niin suurta vastuuta harteilleni, että "leikkisin" omalla, saatika lapseni hengellä :Shocked:"Joillekin ei vain mene jakeluun, ikävä kyllä :(Toisaalta, jos tahtoikin sen "enkelinsä", vähän sellainen vaikutelma on tullut.

Kommentit (6)

Kotisynnytykseen valmistautuminen: "Oman kätilön kanssa kannattaa varata aikaa istuntatuokioihin ja käydä läpi toiveet, pelot ym. mieleen tulvahtavat asiat synnytyksestä sekä sopia käytännön asioista. Kätilönkin on turvallisempi ja mukavampi tulla tuttuun kotiin, kun hän tietää ja tuntee perheen."

ja siksi senkin jätti väliin. Täysin vastuuton tyyppi.Kehuskeli maaliskuussa että on puoli vuotta aikaa valmistautua kotisynnytykseen mutta puoli vuottakaan ei sitten riittänyt tutkimaan faktoja hmmmm...

voisi lähettää tuon oman synnytyskertomuksensa Aktiivinen synnytys ry:n kotisivuille, siellä kun näyttää olevan muitakin synnytyskertomuksia. Ai niin, nuo muut kertomukset taitavat ollakin sellaisia, joissa lähinnä hymistellään kotisynnytyksen ihanuutta, vaarat on vallan unohdettu!

Lainaus:

A: on ensisynnyttäjä, B:kätilö on kaukana (eikä edes ole häntä tavannut) ja C:lähin synnytyssairaala on tunnin ajomatkan päässä.
D: ei ole käynyt synnytysvalmennuksessa, E: verenpaineet raskausaikana koholla F: vauva ei ollut kiinnittynyt, ei edes laskeutunut G: mies ei ollut motivoitunut/valmistautunut huolella...

Vaikka oli tutustunut asiaan, niin minusta on kyllä riski lähteä kotisynnytykseen, kun A: on ensisynnyttäjä, B:kätilö on kaukana (eikä edes ole häntä tavannut) ja C:lähin synnytyssairaala on tunnin ajomatkan päässä.

"Meillä kertoi just yksi Tehyn miesesittelijä tapauksen viiden vuoden takaa. Hän oli just valmistunut ensihoitajaksi ja oli kolmatta päivää duunissa, kun tuli hälytys elottomasta ihmisestä. Paikalle mentyään selvisi että kyseessä oli ollut kotisynnytys ja vastasyntynyt vauva. Oli ollut täysin eloton heidän sinne mennessään: yrittivät elvyttää ja kiidättivät sairaalaan. No, vauva todettiin heti sairaalassa kuolleeksi. Napanuora oli kuristanut vauvan synnytyksessä, eikä sitä oltu ponnistusvaiheessa tiedetty.

No, seuraavalla viikolle kyseinen ensihoitaja sai soiton vauvan vanhemmilta, jotka vetivät hänet oikeuteen heidän lapsensa tappamisesta.

Ei kuulemma ollut mitenkään mieltä kohottavan ensimmäiset työvuorot Rolling Eyes(eivät kuitenkaan joutuneet oikeuteen, koska molemmat ensihoitajat olivat merkanneet vauvan elottomaksi jo paikalle päästyään.)Mä olin taas heti itku silmässä siellä Rolling Eyes just tämän syyn takia musta ei tulisi koskaan ensihoitajaa, vaikka sitäkin ammattia aikani mietin."---Näitä on siis ollut enemmänkin, kuinkahan monta lasta onkaan kuollut kotisynnytyksiin, varsinkin kun niitä kuitenkin on niin vähän vuodessa.Tämä Rasberry myös kertoo, että kotisynnytys olisi ensisynnyttäjiltä kielletty. Siksi ihmetyttääkin, miten saivat tämän "kotikätilön" hoitamaan synnytystä.----"Puhuttiin muuten tästä kotisynnytyksestä siskoni kanssa, ja sanoi että hänen muistaakseen ensimmäistä lasta ei saisi synnyttää kotona Think ainakaan eivät kätilöä pestaa niihin hommiin. Sama juttu kun ensisynnyttäjät joutuvat olemaan sairaalassa vähintään yhden yön synnytyksen jälkeen. Kotisynnytys kielletään ensisynnyttäjiltä siksi, koska jokaisella kyseinen tapahtuma on yksilöllinen: ei voida tietää mahtuuko lapsi ensisynnyttäjän lantiosta jne. (ainakaan eivät siis pestaa tutkinnon suorittajia kätilöitä ensisynnyttäjien kotiin päästämään lasta ulos. Jos joku nyt niin kiivaasti haluaa väkisin kotona synnyttää, pitää avuksi ottaa joku muu, vaikka äiti, mies tms.)100% varmuudella en sano, mutta näin me tutkiskeltiin. Ainakin yhdeltä hänen kaveriltaan oltiin kielletty kotisynnytys ensimmäisen raskauden yhdeydessä, ja selitelty että niitä ei suoriteta ensisynnyttäjillä riskiensä vuoksi. Toisen lapsen kanssa ei hän enää edes halunnut kotisynnytystä Wink"

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat