Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos asuntosi hinta laskisi 5 v. aikana esim. 50% miten se vaikuttaisi talouteenne?

Vierailija

Jäisikö lainaa enemmän kuin millä hinnalla ostitte?

Sivut

Kommentit (31)

Normaaleilla keskituloislla duunareillakin saattaa olla sen verran velkaa.Ja viime vuosien tapaan, moni on ostanut asunnon ilman omarahoitusta, joten mikään poikkeus te ette todellakaan ole! Näihin ketjuihin vain yleensä valikoituu vain ne, joilla asiat on hyvin. Jos av: n perusteella pitäisi tehdä jotain tutkimusta suomalaisesta lapsiperheestä, niin

- jokaisen perheen keskitulot on väh. 10 000€/ kk

- kaikki asuvat omakotitalossa, minkä arvo on väh 300 000€

- kaikilla on varaa matkustaa väh kerran vuodessa kaukomaillet. toinen, joka olisi myös kusessa jos asunnon arvo laskisi 50% (vaikka asuntoa ei olekaan rahoitettu 100% lainarahalla eikä laina ole ylisuuri)Lainaus:

Oltaisiin kusessa, ilman muuta. Maksettu tästä vuonna 2006 170 000. Jos arvo laskisi 85 000, meille jäisi ihan tuhottomasti lainaa. Nyt lainaa jäljellä 168 00, lainaa otettiin aikanaan 175 00e. Viiden vuoden päästä lainaa n vajaat 160 000.Jeesjees.

Oltaisiin kusessa, ilman muuta. Maksettu tästä vuonna 2006 170 000. Jos arvo laskisi 85 000, meille jäisi ihan tuhottomasti lainaa. Nyt lainaa jäljellä 168 00, lainaa otettiin aikanaan 175 00e. Viiden vuoden päästä lainaa n vajaat 160 000.Jeesjees.

ei sellaista talousneroa olekaan, jolla se ei vaikuttaisi. Sen sijaan kun ei olep akko myydä, se ei vaikuta mitään. Meille ei jäisi lainaa vaikka talon arvo putoaosi kahdeskymmenesosaan nykyisetä (puhumtaakaan puolen vuoden takaisesta)Mitä tulee siihen hintakuplaan niin kiinteistöt eivät ole autoja.10 vuotta vanhasta autosta ei kukaan maksa mitään (tosin 100 vuotta vanhasta jo maksaakin taas!), mutta 10 vuotta vanhan asunnon käyttöarvo -eikä sijoitusarvo - ei ole vähentynyt lainkaan.

vaan kodin, jota emme ole myymässä. Arvon lasku ei siis vaikuta varsinaisesti. Tottakai sitä ostais mahd halvalla asunnon itselleen mutta esim kun asuu pienemmällä paikkakunnalla niin asuntojen hinnan laskun myötä tuntuu ettei asuntoja ole enää tullut myyntiin. Ollaan kuiteskin tyytyväisiä tähän kauppaan mikä tehtiin syksyllä.

Rakennettiin talo itse, lainaa alunperin 150.000€ ja tällä hetkellä tällä alueella maksaa talot n. 300.000€, eikä meillä ole tarkoitus tätä taloa koskaan myydä, on rakennettu minulle niin tärkeälle paikalle

Meille tapahtuisi myös samoin. Ilmeisesti meille tapahtuu näin ensivuonna, vaikka ei 50 % putoaisikaan. Meille riittää sellainen 30 % pudotuskin ihan kivasti, kun on tarvetta isommalle asunnolle ja laittaa nykyinen pienempi asunto vuokralle, eli sijoitusasunnoksi.Lisämenoihinkin on varattu sellainen 2000 €/kk, joka nyt menee säästöön.Toisaalta, jos asunnot laskee 50 %, niin siitä seuraa että lähivuosien aikana sekä asunnot että pörssikurssit nousevat ja kurssinousulla kattaa ne lisämenot. Pääomaa kun on sen verran odottamassa korkekorkoisilla.Tervetuloa suuret hinnan pudotukset.

Lainaus:

Jos tippuisi noin paljon, niin luultavasti tulisi meille talouteen lisämenoja, kun ostaisimme sijoitusasunnon ja tarvitsisi ottaa lainaa.

Ja eipä nuo hinnat ole ikinä tuolla lailla laskeneet, ainakaan näillä tavallisilla alueilla. Kun eivät ole niin hurjasti myöskään nousseet.Myymässä emme ole.

103 000e otettiin, nyt jäljellä 100 000e.Tosin olemme remontoineet taloa niin paljon että hinta on noussut n. 20 000e eli meille jäisi asunnon arvoksi 50% pudotuksen jälkeen n. 60 000e.

Jäljelle jäisi velkaa 40 000e mutta pahan paikan tullen voisin myydä pienen asunto-osakkeen puolikkaani (vuokratuloasunto) ja vähentää siitä 40 000e:sta 10 000e.Velkaa jäisi siis noin 30 000e.

Koska jos tosiaan yleinen hintataso laskisi 50% niin sehän olisi taloudellisesti meille erittäin hyvä uutinen. Koska olemme vaihtamassa isompaan ja muutenkin parempaan asuntoon niin häviäisimme tämän hinnassa paljon vähemmän kuin voittaisimme sen uuden hinnassa.Jos taas pitäisi ajatella että meidän asunto on ainoa jonka hinta puolittuu (esim. talo palaisi osittain, eikä meillä olisi vakuutusta?) niin sitten meillä ei olisi mahdollisuutta vaihtaa isompaan.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat