Lenkkeilijät! Millainen varustus talvella?

Vierailija

ihan tavalliset juoksulenkkaritko? Ohut pipo vai mikä? Käykö pitkikset ja kevyttoppahousut ja "tuulitakki"?

Kommentit (6)

mutta jos on pari astetta pakkasta niin puen urheilukerraston, tavallisen tuulipuvun, pipon, kevyen kaulahuivin ja juoksuhanskat. Kevyttoppa on ehdottomasti liian kuuma.

Siis sellaiset viiden euron irtonastat ajavat asian oikein hyvin, vedetään kengän päälle vain.Minulla on päällä t-paita ja fleece + tuulitakki ja heijastinliivi, tai urheilukerrasto ja tuulitakki. Jalassa pitkät kalsarit ja tuulihousut, jos plusasteita niin pelkät tuulihousut.Pipo on korvien kohdalta paksu, kauluria kaipaan välillä. Alkuun voi olla hiukan viileä, lenkin lopulla on aina liian kuuma muuten, paitsi korvia voi palella.

Suojaan aina kaulan ohuella huivilla. Nolla-aste on minulla rajana, että puen pitkät kalsarit tuulipuvun alle.Pitkähihainen hengittävä paita, lapaset tai hanskat ja pipo. Goretex-kengät olisivat varmaan tosi hyvät, jospa sitä nyt alennusmyynneistä tulisi hankittua.

Pitävät vettä eli voi juosta myös sateessa, kun käytännössähän talvella sataa vettä. Kesälenkkareistani menee kaikki vesi heti läpi. Nastoja en ole tarvinnut toistaiseksi ainakaan. Goretexit pitävät hyvin lumessa ja jäätä ei ole tänä talvena vielä ollut.Vaatetuksena halpa urheilukerrasto ja tavallinen tuulipuku, jos on pakkasta niin yläosassa myös ohut fleece, jossa on korkea kaulus. Pipo on high-tech: siinä on korvallisilla tuultapitävä kerros eikä se kastu sateessa, vaikka hengittää. Maksoi 40 e mutta oli hyvä ostos. Hanskat ovat myös erityiset juoksuhanskat eli neulos lämmittää mutta hengittää.

Ne ei ole niin liukkaat kuin lenkkarit, jotka on ihan älyttömän liukkaat.

Riippuu pakkasen määrästä onko pitkisten päälle vain vuorelliset housut vai kevyttoppahousut. Takki on kevyttoppatakki, jos housutkin on ja ohuempi takki jos ohuemmat housut.

Tai sitten laitan villapuseron tuulitakin alle, jos pakkasta tai kova viima.En oikeasti tiedä miten pitäisi pukeutua. Sain joululahjaksi urheilukerraston, joka siirtää kosteuden pois iholta. Sitä täytyy kokeilla, jos tulee pakkasia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat