Onko muita lapsiperheitä joissa ei lautapelejä?

Vierailija

Haittaakohan se lasten kehitystä?

Kommentit (9)

Ei kai se varsinaisesti haittaa kehitystä, mutta tukee kyllä. Laskutaito kehittyy, oppii sietämään häviämistä ja oppii odottamaan vuoroaan.

Ja pelaamisen ilo, se on tärkeintä!

Minusta 3-4v on hyvä aika aloittaa ikäkauteen sopivien pelien pelaaminen.

t: eskarinope, joka kyllä huomaa työssään jos lapsi ei ole pelannut pelejä

Vanhemman on toki oltava pelissä mukana ja kun joku kiihtyy, pitää toppuutella, ennenkuin hermo menee totaalisesti. Kyllä jo 5 vuotias osaa melko hyvin pelata ja hillitä itsensä.

mutta ainakin meillä lapset keskenään ja kavereidensa kanssa pelaavat tosi paljon lautapelejä. Onhan se mukavampaa kuin katsoa kun yksi pelaa tietsikkaa. Itsekin tykätään peleistä ja aika monena iltana otetaan joku peli keittiön pöydän ääreen pelattavaksi. Tulee samalla jutusteltua lasten kanssa päivän touhuista. Meillä nuorin jo eskarissa, mutta jo 2-3 vuotias jaksaa pelata helppoja pelejä kun aikuinen vain viitsii ohjailla. Opettaa lasta ainakin odottamaan vuoroa, keskittymään peliin ja häviämäänkin välillä.

Eli asetetaan pelin tavoitteet huomattavasti oikeata versiota helpommiksi. Tai jos pelataan esim. Piikkisiiliä, niin sovitaan vaikka viidestä poikki tms. Pelaamiseen käytetään kerrallaan riittävän lyhyt aika, jotta peli sujuu kaikkien kannalta miellyttävästi. Meillä lapset nyt 2 ja 3, joten vuoden verran on vasta harjoiteltu, eikä tosiaan ole mitkään monopolit tai aliakset vielä käytössä

on aina pelattu, lapset on kerhoissa ja päiväkodeissa tykästyny joihinki peleihin mitä sitte on hankittu kotiinki.

nyt 10 ja 12 vuotiaat pelaa perhepelejä yhdessä vanhempien kanssa ja lapsista saa kyllä kunnon vastuksen, useimmiten voittavat!

pienemmät seuraa monesti vierestä ja pelaavat omia pelejä tai sitte tutustuvat vaikeimpien pelien oheistarvikkeisiin.

tänä jouluna meillä on ykkössuosikki ollu upongo.

aiemmin on pelattu paljon esim. fitziä ym, mitä on kiva itsekkin pelata.

Eikä mitään muitakaan pelejä. Sen kyllä huomasin, kun menin kouluun, oli tosia vaikeaa oppia pelaamaan yhtään mitään. Eikä pelittömyys ollut rahasta kiinni, vaan siitä että äitini inhoa kaikkia pelejä. Nyt joulunakin yritimme pelata koko perheen kesken, mutta ei siitä mitään tullut kun äiti hermoili eikä jaksanut keskittyä... :(

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat