Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mitä ihmettä tässä voi tehdä, kun 9kk tyttömme yöuni- ja päiväunirytmi on mennyt ihan sekaisin jo n. 1,5kk sitten? Samaan aikaan loppui imetys, mutta en tiedä oliko sillä vaikutusta asiaan.Kun ennen tyttö heräsi n. klo 08 yöunilta ja oli joskus silloin tällöin saanut tissiä n. 05-06, niin nyt hän herää lopullisesti 05.15-05.45 eikä suostu enää nukkumaan, vaikka saisikin maitoa pullosta. Kahdeksan jälkeen hän alkaa olla jo selvästi väsynyt, ja menee ekoille "päivä"unille jo 08.30-09.00. Ekat päikkärit onnistuvat ilman kitinää ja hän nukkuu n. 1-1,5h.Mutta sitten alkavatkin ongelmat, tyttö jaksaa olla hereillä n. kolme - neljä tuntia, käymme tässä välissä ulkoilemassa ja tyttö on ihan hyväntuulinen. Mutta hän ei sitten millään suostu menemään toisille päiväunille n. klo 13 aikoihin. Hän on selvästi väsynyt, hieroo silmiään, haukottelee ja kitisee, mutta sänkyyn laittaminen saa aikaan hillittömän huudon. Olen myös yrittänyt laittaa häntä hieman vähemmän väsyneenäkin nukkumaan, mutta siinä tapauksessa leikkii ja peuhaa sängyssään siihen asti kunnes alkaa taas itkeä ja itkeä ja itkeä... Väsytystaistelun ja itkun jälkeen hän nukahtaa lopulta sänkyyn.

Tokat päikkärit jäävät yleensä vain n. 50min mittaisiksi ja hän herää klo 14 jälkeen.Tästä seuraa sitten se, että hän tarvitsee vielä yhdet päikkärit tai oikeastaan miniunet illalla klo 16 jälkeen, jolloin nukkuu 35-45min.Yöunille hän menee klo 19, on jo täysin väsynyt, ja nukahtaa todella helposti.Ulkoilurytmikin on muuttunut tämän uuden unirytmin johdosta. Kun ennen kävimme aamupalan jälkeen ulkoilemassa noin tunnin, niin nyt talvella ei ole mitään mieltä lähteä aamukuuden jälkeen työntelemään rattaita pimeään. Joten ulos lähdemme ekojen päikkäreitten jälkeen. Olen yrittänyt ratkaista päikkäriongelmaa myös nukuttamalla tyttöä vaunuissa, mutta hän ei enää halua nukahtaa vaunuihin, vaan katselee ennemmin ympärilleen ja alkaa sitten huutaa ja kiukuta, kun on yliväsynyt. Mutta ei vain nukahda!Tuntuu, että arki on nykyään yhtä nukuttamista ja lyhyitä päikkäreitä ja kitinää ja itkua... Eikä nuo 05 jälkeen tapahtuvat heräämisetkään oikein herkkua ole. Aamupäivisin tyttö on tosi pirteä ja hyväntuulinen, oikea ilopilleri, mutta iltapäivästä iltaan hän on aina jotenkin väsyneen oloinen, haukottelee ja kiukkuaa ja kaipaisi selvästi enemmän unta.Millä ihmeellä saisin järkeistettyä rytmin kuntoon?? Olen rauhoittanut päivämme kaikin tavoin, niin ettei olisi mitään ylimääräisiä menoja tai kyläilyjä, jotta päiviin alkaisi tulla rytmiä. Mutta vielä ei ole parannusta näkynyt. Ruokailut, ulkoilu- ja nukkumaanlaittamis rutiinit ovat kunnossa, samoin tytön terveys. Hänellä on maitoallergia joka on hyvässä tasapainossa, ja kävimme kuukausi sitten lääkärillä joka vakuutti että tyttö on täysin terve.Niin, ja sen vielä lisäisin että yöunille menon siirtäminen myöhäisemmäksi ei auta yhtään mitään - vaikka laittaisimme tytön nukkumaan vasta klo 20 jälkeen niin siitä huolimatta hän herää 05-06 välillä ja on päivän sitten aivan yliväsynyt.Olisiko kellään neuvoja tai kokemuksia asiasta???

Kommentit (2)

Kirjoittelinkin tuonne Yökköihin tästä päivärytmi asiasta jonkin aikaa sitten. Eli meille on lastenlääkäri suositellut alla olevaa aikataulua (6-12kk). Meillä noustiin n. 04 ylös konttailemaan ja höpöttämään. Poika oli ihan pirteä silloin. Meillä auttoi kun rytmitettiin päivät uudelleen. Haittapuoli tässä on se että vanhempien oma aika kahdestaan "katoaa" kun poika on hereillä n. 21.30-22.30 asti.08:00- herätys ja aamupala

11:00 - lounas

11:00-13:00 Päikkärit

14:00 välipala

16:00-18:00 Päikkärit

Illallinen

21:00 iltarutiinit + puuro

22:00 nukkumaan

06:00 aamutissi (EI aikaisemmin)

08:00 herätys jne...Eli mitä jos teillä mentäisiin nukkumaan vasta tuolloin iltakymmenen maissa? Silloin riittäisi unta ehkä sinne aamu 7.00 asti?Meillä rytmin muuttaminen ei onnistunut ihan yhdessä päivässä vaan meni muutama päivä-viikko. Nyt tosin joulupyhien takia kaikki on taas ihan sekaisin ;-) Mutta ce la vie!Tsemppiä teille, aamuviiden herätykset voi olla aika rankkoja! Muita vinkkejä/ehdotuksia ei ole.- Aivilo & Jimi 7,5 kk -

vaikka vauva heräisi aamulla mihin aikaan tahansa, anna nukkua aamu päikkäreitä aina saman verran(max30-40min esim.8.30-9.00) siis sen verran vain, että jaksaa valvoa varmasti siitä klo.12.00 asti. Herätät siis aamu unilta, jos ei itse herää. Sitten 12 viimeistään päivä unille ja niitäkään ei mielellään nukkua yli klo15.00. Sitten illalla koittaa saada ilta tirsat max.40min ja nekin ennen klo 18.00. Yöunille koittaa sitten esim.20.30. Itse ainakin olen kokenut vauvani 8kk kohdalla, että jos juuri ne aamu unet venyy tunninkin mittaiseksi, voi loppupäivän unet mennä sekaisin ja ei nuku kunnon päikkäreitä ollenkaan. Joudun siksi herättelemään joskus aamu unilta(mutta nykyään enää harvoin kun on oppinut nukkumaan vain lyhkäset unet aamulla, kun ollaan herätetty häntä jo pidemmän aikaa) Toivottavasti apua tästä ja raskit herätellä nukkuvaa vauvaa;)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat