Vierailija

millä tavoin on sairas ja miten näkyy/vaikuttaa ympäristöön?

Sivut

Kommentit (20)

Itsellä luonnevika eli sekamuotoinen pers.häiriö, siitä EI voi parantua enää yli 40-vuotiaana eli saan juosta lopun ikääni terapiassa...serkkuni on skitso ja yrittää kuristaa häntä katsomassa käyvät sukulaiset (on siis hoitolaitoksessa). Toinen serkku teki suikkarin, joten sitä rataa.

Nainen sairastaa skitsofreniaa. On yleensä ihan sekaisin... Käskee jättää miehelleen tupakkia pöydälle (mies on kuollut vuosia sitten), haukkuu omaa lastaan äpäräksi ja sanoo että lapsi on saanut alkunsa raiskauksesta... Ei pysty oikeasti huolehtimaan itsestään, asuu yksin omakotitalossa, mutta lasten täytyy käydä hänelle kaupassa, siivota yms.. Mielestäni tämän naisen paikka olisi jossain hoitokodissa, jossa varmistettaisiin että hän ottaa lääkkeensä jne...

Tunnen itseni. Olen kaksisuuntainen. Ei tiettävästi näy juurikaan ulos, ajoittain surumielisyytenä lähinnä. Maaniset jaksot eivät ole pahoja, lähinnä levottomuutta. Vietän tavallista elämää avioliitossa ja opiskellen. Töihin tulen menemään pian normaalisti ja kesätöitä olen tehnyt muutenkin tavalliseen tapaan. Olen kai onnekas kun sairauteni on lievä. Tulevaisuudenhaaveet samat kuin muillakin nuorilla.

Masennukseen ja ahdistukseenhan saattaa liittyä psykoottisia oireita, esim. Laura Honkasalo kuvitteli, että joku on tulossa ryöstämään hänen vauvansa yms. Omaan ahdistukseeni liittyi dissosiatiivisia kokemuksia, eli niiden perusteella olisin sitten mielisairas.

borderline personality = rajatilapersoonallisuus = epävakaa persoonallisuus: on yleisempi naisilla (ei valiportaan johdon mies). Persoonallisuushäiriö syntyy epävakaissa kasvuolosuhteissa, nämä ihmiset ovat siis uhreja!

jotka ovat sairastaneet ja sairastavat masennusta. Ihan normaaleja ovat kaikki.Minusta masennus ja ahdistus ovat vähän kuin henkisen puolen flunssia, niitä tulee ja menee melkein kaikilla.

skitsofrenia 1

kaksisuuntainen mielialahäiriö (bipo) 3

masennus, diagnosoituja 5? en muista useampia

ahdistuneisuushäiriö 2noi muistui mieleen äkksiletään. o henkilöistä ei voisi missään nimessä tietää heidän olevan sairaita tavallisessa kanssakäymisessä.

t sh (ja ei, nuo eivät ole potilaita ;) -jokainen sh tietänee sen, että mielenterveyshäiriöt ovat TODELLA yleisiä, kun tietää potilaiden diagnossit heitä hoitaessa...)

ilman lääkkeitä eivät voi poistua kotoaan.Lisäksi tunnen dementoituneen ihmisen, mutta sehän on neurologiaa eikä psykiatriaa, vaikka vaikutukset psyykkisiäkin ovat.

Lainaus:

Sitten masentuneita tiedän, joidenkin masennusta ihmettelen: tekee ja puuhaa kotona iloisesti ja juttelee puhelimessa iloissaan, mutta kun töihin pitäisi mennä?!?!
Minä olen näitä. Ehkä oikeampi sana olis stressi-invalidi. Paketti pysyy kasassa kotona kun ihmiskontaktit ja vaatimukset on minimissä. On parasta pitää itsensä koko ajan pienessä puuhassa, muuten mieliala rupeaa laskemaan. Pieninkin epäonnistuminen aiheuttaa intensiivistä häpeää, josta toipuminen ottaa koville ja vaatii aikaa. Jos koettaa olla välittämästä ihmisten kanssa toimimisen aiheuttamista ahdistuksen ja pelon tunteista, ne rupeavat pikku hiljaa kasautumaan ja paine kattilassa kasvaa. Sitten kun painetta on tarpeeksi, hengenlähtö rupeaa tuntumaan houkuttelevalta vaihtoehdolta.Ja baitövei, silloin kun on huono päivä, en soittele kenellekään.

eivätkö ne ole mielenterveysongelmia? No, vakava masennus lienee sairaus, mutta eikö varsinaisia mielisairauksia ole skitsofrenia eri ulottuvuuksineen ja kaksisuuntainen? Itse tiedän kaksi skitsofreenikkoa (toinen töissä, toinen kuntoutuksessa) sekä skitsoaffektiivisen henkilön (myös töissä). Näiden lisäksi tiedän yhden kaksisuuntaisen, joka ei hoida lääkitystään - lähtee keskellä työpäivää mökille hakkaamaan puita!! Sitten masentuneita tiedän, joidenkin masennusta ihmettelen: tekee ja puuhaa kotona iloisesti ja juttelee puhelimessa iloissaan, mutta kun töihin pitäisi mennä?!?! Olen nimittäin nähnyt ihan oikeastikin masentuneen ihmisen, sellainen joka yrittää itsemurhaa ja on ihan oikeasti "pystyynkuollut".

Persoonallisuushäiriö on häiriö yksilön persoonassa, Siitä ei voi parantua. Varhaislapsuudessa tapahtunut häiriö minäkuvan syntymisessä ja persoonan muodostumisessa aiheuttaa tätä. Lapsen kotiolot usein huonot tai jotain muuta lapsuudessa.Masennuskaan ei ole mielisairaus.Mielisairauksia ovat kaksisuuntainen mielialahäiriö, skitsofrenia, psyykoosit...niistä ei yleensä parannu, mutta nykylääkitys on niin tehokasta, että useimmat elävät hyvää elämää sairautensa kanssa. Ennen oli toisin....

Naiset on hyvia katkemaan masennuksen ja miehet narsismin/borderline personality disorderin.Masentuneet naiset nassuttaa donitseja salaa, lysahtaa teeveen aareen iltaisin ja kokee ahdistusta jostain kinkun paistamisesta. Sosiopaattiset miehet nousee yrityksen valiportaan johtoon, haukkuu siivoojia, varastaa donitseja kahvihuoneesta ja uhoaa firman pikkujouluissa nousukannissa.Ei oo suurta draamaa mielenterveysongelmien peruskaurassa. Katteles vahan ymparille ja sielta ne tapaukset loytyy. Hyvin vaikea niihin on edes omassa suvussa puuttua.

Mä en laske ainakaan masennusta mielisairaudeksi (tiedä sitten miten virallisesti on), koska siitä voi parantua, toisin kun skitsofreniasta tai biposta...

Syö masennus ja psyykelääkkeitä. Onko mielisairas ? On yrittänyt itsaria. Haukkuu kok ajan itseään ja itsetunto nollassa. Ihme rooli päällä koko ajan kun tekemisissä vähänkin vieraampien kanssa. Luulee, että kaikki haluaa hänelle pahaa ja vihaavat häntä. Ei osaa yhtään olla yksin. Ei kestä pettymyksiä ja pitää saada kaikki nyt ja heti.

Ei kai tuo mielisairautta ole, mutta on se mielisairaalassakin ollut.

kaksikin läheistä ihmistä pahasti sairaita. Toinen laitosasuja (diagnoosi vaihdellut skitsofreniasta moniin muihin, en tiedä, onko oikea selvillä vieläkään). Toinen asuu ja elää kotona, vaikea sivupersoonahäiriö. Kuormittaa ystäviä ja sukulaisia kohtuuttomasti :(. Pahimpina aikoinan 4-5 tuntia päivässä puhelimessa hänen kanssaan ei ole liitoiteltua ja jutut on KARMEITA.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat