Kohta 5 vuotias ei nuku päiväunia, outoako?

Vierailija

Meidän kohta 4-v nukkuu päiväkodissa ma-pe, koska joutuu heräämään 5.30. Muutoin ei nuku.

Sivut

Kommentit (16)

Eli jos ei olla menossa päiväkotiin, eikä minkään muun asian takia tarvitse herättää, nukkuu 11-12h yöunet, mutta ei päikkäreitä.

Päiväkodissa nukkuu päikkärit, koska arkisin heräämme viideltä.

Meidän 4,5-vuotias jätti päikkärit kokonaan pois 2,5-vuotiaana, mutta pk:ssa tarvitsee vielä lyhyet unet. Pian 3 täyttävä pikkusisko sen sijaan selvästi vielä tarvitsee päikkärit, silti nukkuu melkein 12 tuntia yössä.

eikö pitäisi jutella tarhan tätien kanssa että heräteltäisiin. 23 ei todella ole pienen lapsen nukkumaanmenoaika !Mulle sanottiin jo synnärillä, että päiväunilta saa herättää mutta yöunet pitää saada nukkua niin pitkät kun nukuttaa. Että vanhempien tehtävä on huolehtia että lapsilla on päivärytmi ja että jaksavat.

kokevat ongelmaksi sen että 3-4 vuotiaiden ryhmässä eivät alkuviikosta useinkaan saa muksuja nukahtamaan päiväunille....... Mulle ihan sama kun ei kotonakaan nuku.

Täyttää pian 6. Kotona en ole laittanut nukkumaan,kun saa aamulla nukkua niin pitkään kun haluaa.

Nyt isällään ja tiedän, että tämän vaimo nukuttaa päikkärit jopa pian 8 vuotias joutuu siellä rauhottumaan sänkyyn joksikin aikaa. Ei tarvitse nukahtaa kuitenkaan.Olisiko mitään ideaa, jos anoppilassa pitäisitte tällaisen rauhoitumis tuokion, kun alkaa riehua liikaa ja anopilta meinaa mennä hermo.

Luette vaikka kirjaa sänkyssä ja siis niin, että olet kahdestaan lapsen kanssa vaikka makkarissa. Vaadit, että on oltava hetki paikallaan rauhottumassa.

kaikki olisi tyytyväisiä ja lapsikin ehkä hieman rauhottuisi.

Päiväunet on pois yöunista. illalla ei tule uni silmään, kun joskus 23.00, kun poika nukkuu päikkärit tarhassa ja aamulla vaikea saada ylös.

viikonloppuisin ei nuku päikkäreitä ja lapsen saa ajoissa nukkumaan. normaalimpaa on, kun lapsi nukahtaa 20.00, kuin 23.00.

heidän lapset on joku normi ja kaikkien muidenkin pitää olla samanlaisia.

Uni ja ruoka-asiat on todella yksilöiilsiä !Meidän vanhempi lapsi lopetti päikät 2 vuotiaana. Mikään ei auttanut. Ei varsinkaan kasvatusoppaat. Hän on aina ollut erittäin rauhaisa ja säännöllinen ihminen, joka aina on nukkunut todella hyvät yöunet.Nuorempi lapsi nukkuu nyt 5 vuotiaanakin edelleen silloin tällöin unet. Nuoremmasta mietin että onko se vilkas vai ylivilkas.

kun lapsen unenmäärääkin pyritään ohjailmemaan niin että "mitä vähempi sitä "parempi". Olisi paljon vähemmän ylivilkkaus,-keskittymis-ym ongelmia lapsilla jos saisivat tarpeeksi unta.Meillä 5v8kk nukkuu edelleen joka päivä päiväunet, arkisin pkssa jossa on 6-7h/pvässä heräten aamulla 06.30 aikaan ja viikonloppuisin kotona.

Yöunille menee klo20-20.30

Vaikka päiväkodin tädit ovat (luonnollisestikin) ainakin meidän pk:ssa toista mieltä. Ollaan annettu lasten nukkua rauhassa 7:40 asti, ei ne läheskään aina nuku pk:ssa. Yksi LTO sanoi että pitäisi HERÄTTTÄÄ lapset aikaisemmin että nukkuisivat sitte paremmin päiväkodissa ( =pidempi kahvitauko hänelle.)Sanoin että ai jaa...

Poika täyttää pian viisi, eikä ole puoleentoista vuoteen nukkunut päiväunia. Kun hän täytti kolme, jätimme suosiolla päiväunitaistelun pois ja kaikki tuntuivat voivan paremmin. Viimeinen vuosi on mennyt kivasti, tuntuu että jaksaa päivän oikeasti ilman uniakin ihan hyvin. Vielä kolmevuotiaana saattoi nukahtaa alkuillasta autoon, nykyisin ei enää. En näe pakkonukutuksessa kovinkaan paljon järkeä. Iltaisin nukahtaa rauhallisesti ja nukkuu läpi yön heräten aamulla virkeänä."Ongelmana" on anoppi. Joka ikinen kerta kun olemme siellä kylässä, hän muistaa mainita asiasta, esim. "kyllä näkee että X ei ole nukkunut päiväunia, kun noin riehuu", "jos ne päiväunet nukkuisi, niin jaksaisi paremmin". Viimeisen sukulaisvierailun aikana mainitsi asiasta omille sukulaisilleen 3 kertaa. Olen aina silloin tällöin tyynesti todennut, että poika ei nuku enää päiväunia, mutta kun ei tunnu menevän perille. Totta kai poika riehuu, kun kerran mummolaan pääsee ja kaikki on niin jännittävää. Koskahan tuo oikein loppuu, kun poika menee kouluun? Sanoako pahasti vai edelleen antaa mennä läpi pään ja odotella että loppuu joskus parin-kolmen vuoden sisään? Nukkuvatko muiden viisivuotiaat vielä nätisti päikkärit?

Meidän lapsilta ne jäi pois 2 - 2,5-vuotiaana. Yksikään ei sen jälkeen päiväunia tarvinnut, vaan he nukkuivat riittävän pitkät unet yöllä. Mun hoitolapsista ei ole kukaan 5-vuotias nukkunut päiväunia eikä tulisi mieleenkään pakottaa. Aina uudet 5-vuotiaat hoitolapset ihan kauhuissaan kyselevät, että onko pakko nukkua päiväunia. Helpotuksen näkee kasvoilta, kun sanon, että ei ole.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat