Vierailija

Olenhan halunnut kirkkohäät, lapseni käyvät seurakuinnan kerhossa ja haluan aikanaan tulla haudatuksikin kirkoillisin menoin.

Sivut

Kommentit (26)

Lainaus:

Olisiko vapaa-.ajattelijat silloin huolissaan rahan käytöstäni?
Mikäli kyseessä olisi ns. tavallinen rekisteröity uskontokunta ilman valtion takaamia erityisoikeuksia, niin tällöin se olisi ihan linjassa vapaa-ajattelijoiden tavoitteena olevan vakaumusten tasa-arvon kanssa.Saat tietenkin kustantaa lahkon johtajan makeaa elämää ihan niin paljon kuin haluat, mutta älä tule sanomaan, että rahasi menevät "hyväntekeväisyyteen".

en ymmärrä ketkä eroaa kirkosta rahan takia.. hmm, aika köyhä pitää olla että olevinaan säästää rahaa eroamalla kirkosta. vaikka itsekin KÖYHÄ olen, niin en näe vaivaa tuommoisen rahasumman takia.

Ei kukaan voi olla niin köyhä että rahan takia eroaa kirkosta.Jos eroaisin kirkosta niin se johtuisi ihan muista syistä.Toivoo: tapakristitty

18. Saako pappi siunata kirkosta eronneen vainajan?

Saa, ja valitettavan usein siunaakin. Suomessa on periaatteena "luterilainen kunnes toisin todistetaan". Jos vainaja on eläessään ilmaissut vastustavansa siunausta esimerkiksi hautaustestamentilla, ei pappi saa siunata vainajaa edes omaisten pyynnöstä.Vapaa-ajattelijat toivovat lain muuttuvan siten, että kirkosta eronnut siunattaisiin vain nimenomaisesta pyynnöstä eikä nimenomaisen kiellon puuttuessa.

Lapset jäivät vielä seurakunnan jäseniksi. Itse en kokisi enää mitään yhteisöllisyyttä, kun kuntaliitoksen myötä joutuisin kuulumaan hemmetin isoon seurakuntaan. Eroaisin kunnastakin, jos se olisi mahdollista.

Lainaus:

en halua erota enkä ainakaan tekisi sitä rahan vuoksi. Olen ns. tapakristitty, mutta pidän kirkon arvoja tärkeinä.
Tuolla 761 eurolla saisi esimerkiksi yli 800 lasta tuhkarokkorokotuksen kehitysmaassa (SPR:n kautta). Sinä valitsit kuitenkin omien arvojesi pohjalta, että sama raha käytetään seuraavasti:406e kirkon toimihenkilöiden palkkoihin ja palkkioihin

105e kirkon toimihenkilöiden eläkemaksuihin

16e lähetystyöhön

19e avustuksiin

159e palveluiden ostamiseen

ja loput mm. tarvikkeiden ostoihinKirkon jäsenyys ja sitä kautta kirkollisvero on jokaisen oma valinta, vaikka suurin osa ei sitä valintaa alunperin itse tehnytkään.

Hauska ajatusleikki: kummasta on enemmän hyötyä, maksaa kirkollisveroa vai ostaa samalla rahalla kossua?Kossupullon hinnasta n. 75% on veroa (ALV + alkoholijuomavero), joten tuosta 761e summasta menee 570e valtiolle suoraan veroina.Valtion budjetista kun katsotaan miten rahat käytetään, niin tuosta 570 eurosta menisi (muutamia valikoidakseni)17e lapsilisiin

25e yleissivistävään koulutukseen

19e yliopisto-opetukseen ja tutkimukseen

18e työttömyysturvaan

63e sosiaali- ja terveydenhuollo käyttökustannuksiin

29e valtionvelan korkokustannuksiinValitsetko siis 17e lapsilisiin vai 19e kirkon avustuksiin? 25e koulutukseen vai 16e lähetystyöhön?ps. sitä kossua ei tietty kannata juoda, se ei ole terveellistä :)

Miksi kuulua kirkkoon?Kirkon perustarkoitus on kutsua ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen, tuoda elämään kestävä perusta ja rohkaista välittämään lähimmäisistä ja luomakunnasta.

Käytännössä tämä ilmenee esimerkiksi seuraavissa:Kirkko auttaa

varattomia, syrjäytyneitä

työttömyyden kohdatessa

kriisitilanteissa, esim. kouluissa ja työpaikoillavanhuksia

vammaisia

parisuhteen pulmissa

perheiden vaikeuksissa

päihteiden tai huumeiden kanssa kamppailevia

mielenterveyskuntoutujiaKirkko tarjoaa

kerhoja lapsille ja vanhuksille

nuorisotoimintaa

leiritoimintaa

toimintaa ja tukea erityisryhmille

konsertteja ja musiikkielämyksiä

keskustelua ja kuuntelua

vapaaehtoisille mahdollisuuden auttaa

apua sielulle elämän kipeissä tilanteissa

hengellisiä tilaisuuksia

Kirkko opettaa

hyviä elämänarvoja

suvaitsevaisuutta

yhteiskunnallista tasavertaisuutta

eettisiä elämänvalintoja

lähimmäisenrakkautta

luonnonsuojelua

elämään ihmisiksiKirkko ylläpitää

väestörekisteriä osaltaan

hautausmaita

kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kirkkorakennuksia ja -maita

kirkollisten juhlapyhien perinteitä

yhteisöllisyyttä

inhimillisyyttä yhteiskunnassa

mutta näin laman aikan pitää karsia kaikki turhat palvelut joita ei käytä. Sain diakoniatyöltä viime vuonna takaisin vain 2x40€, eli kirkko veti 23€välistä.En myöskään tue sellaista järjestöä, joka kerää kotimaassa rahat, mutta jakaa niistä suurimman osan avustuksina käkkäräpäiden käännyttäjille samalla kun kotimaan köyhä saa vain rippeet

Lainaus:

JA ps. onkos tämänkin ketjun vapaa-ajattelijat nyt huomioineet, että aika iso osa siitä hyväntekeväisyyteen annetusta rahasta menee ihan yhtälailla toimisto ja muihin kuluihin. Ei sekään lyhentämättömänä perille mene.
SPR ilmoittaa keskimääräiset keräyskulunsa olevan noin 11%. Jos kirkon hyväntekeväisyydeksi lasketaan vain annetut avustukset (ei siis henkilöstömenoja), niin kirkon "keräyskulut" ovat noin 95%. Suomessa on annettu tuomioita sellaisten keräysten järjestäjille, jossa kulut ovat olleet luokkaa 80-98% (http://fi.wikipedia.org/wiki/Simo_Olavi_Laakso)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat