Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minkäikäisenä aloititte vellit ja puurot ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olisi mukava kuulla mielipiteitä. Tuntuu että ihmiset jakautuvat moneen leiriin, toiset aloittavat velleillä 2-3kk ikäisenä ja toiset menevät sinne 6kk pelkällä rintamaidolla. Mielipiteitä puolesta ja vastaan ?

Meillä tyttö on osittais-imetyksellä ja mietin kovasti helpottaisko nukkumista ja heräilyä esim. korvikemaito ja vellisekoitus ? Millä vellillä kannattaa aloittaa ? Pitäisikö aloittaa pienellä määrällä maidon sekaan vai voiko ensin antaa suoraan pelkkää velliä?Sadeorkidea + typy 2kk

Kommentit (3)

Meillä poika oli kanssa osittais imetyksellä kun rintamaito ei yksistään riittänyt, piti antaa korviketta lisäksi. Velleihin tutustuttiin kuitenkin vasta 4kk iässä kun oli vatsavaivainen niin en uskaltanut kiusata kehittymätöntä suolistoa aikaisemmin. Meillä korvike meni aina ennen nukkumaanmenoa ja se vähän pidensi yöunia rintamaitoon verrattuna.Ymmärsin että se miksi vauvan soseissakin on siirrytty 3kk-4kk niin kyse olisi nimenomaan suoliston kehityksestä. Kun periaatteessa vauvalle kehityksen kannalta riittää maito 6kk asti, mutta jos tuntuu että on tarvetta kiinteille niin 4kk eteenpäin suolisto olisi jo vähän kehittyneempi niitä kokeilemaan.Meillä siirryttiin 4kk maistelemaan niitä vellejä ja alotin maissivellillä. Sitten kokeiltiin viikko peruna sosetta ja toinen viikko porkkana sosetta ja kun ne ei aiheuttaneet mitään niin kokeiltiin peruna-porkkana velliä. Molemmat sopivat. Pari kuukautta meni sitten velliä iltaisin ja 5-6kk iässä aloin kokeilla kaurapuuroa ja nyt siis menee sitä.Vellejä aloitin ensin korvikkeeseen sekotettuna. Eka iltana 20mil. velliä loput maitoa, seuraavana 30 mil, loput maitoa. Näin menin eteenpäin kunnes meni 100mil velliä. sitten en enää miksaillut.Mä en kyllä huomannut selkeää eroa yöuniin vellin ja korvikkeen välillä, meillä ei mitään ihmettä tapahtunut, pikemminkin 4,5kk alkoi yö hulinat jotka jatkuu edelleen.Se siis puuroista ja velleistä! Toiv. vähän sait apua. Sinuna en vielä tarjoaisi muuta kun maitoa ettei huutaisi sitten vatsanpuruja, mutta toki teet niin kuin parhaaksi näet!

Möyri08

Kiitos vastauksesta !Vatsanpuruja olen itsekin miettinyt. Tyttö ei ole kuin kerran huutanut masuaan ja sen muistan vieläkin ! Eli en todellakaan halua itse aiheuttaa niitä... varmasti pärjääkin korvikkeella vielä parisen kk :)Kyselen vaan uteliaisuuttani :)

Meillä aloitettiin 4 kk ikäisenä Nestlen maissivellillä (muut aiheutti vatsanpuruja). Auttoi yöheräilyihin muutaman viikon ajan, mutta ei enään sen jälkeen.Me ei kanssa huomattu mitään erikoisen suurta eroa vellin & korvikkeen kanssa. Rintamaidolla mentiin 5 kk saakka (jos oikein muistan). Sitten hyvin pikkuhiljaa alettiin maistelemaan soseita.Aivilo & Jimi 7kk

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat