Miksi elatusavun indeksikorotus pitää merkityttää lastenvalvojalla

Vierailija

elatussopimukseen?Olisi mielenkiintoista pitääkö tämä väite paikkansa. Lastenvalvojillehan tulee hirveä ruuhka jos kaikki ryntäävät sinne vuoden alusta.En saanut viime indeksikorotusta, joten indeksikorotus on meille ensimmäinen kerta. Kokemusta siis käytännöstä ei ole.Poimin tämän väittämän tuosta toisesta ketjusta:"Sinun itsesi tehtävä on ilmoittaa siitä isälle ja merkityttää se elatussopimukseen lastenvalvojalla.".

Kommentit (11)

Lainaus:

Syy on että siksi kun ei ole siihen tehty indeksikorotusta. Aha no miten se tapahtuu? Tulette lapsen isän kanssa uusimaan sopimuksen johon se korotus lasketaan!

Lainaus:

Mä olen kyllä kysynyt lastenvalvojalta miten asia hoidetaan mutta molempien pitää mennä sinne tekemään UUSI sopimus. Mutta kun lapsen isä ei sinne suostu menemään niin minkäs teet. t. se jolle ei ole tullut korotuksia
Jos haluat sopimusta muuten korottaa niin molempien pitää mennä paikalle ja sopia, mutta ei kai indeksikorotuksista? Sehän on ihan laskennallinen juttu.Ota uudestaan yhteyttä lastenvalvojaan.

"IndeksikorotuksetElatusapu ja elatustuki seuraa elinkustannusindeksiä, korotus tehdään aina kun elinkustannusindeksi on noussut täydet 5%. Uuteen elatusapuun korotusta ei kuitenkaan lisätä ensimmäisellä korotuskerralla, vaan vasta seuraavalla. Asiaa voi tiedustella myös sosiaalitoimistosta lastenvalvojalta. Hän myös merkitsee pyydettäessä korotuksen elatussopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen. Elatusapua maksavan pitää maksaa korotus oma-aloitteisesti. Laiminlyöty maksu voidaan ulosmitata samoin kuin muukin laiminlyöty elatusapu."Elatussopimus on siis lainvoimainen paperi, jolla äiti voi laittaa saatavansa ulosottoon, sillon siinä on hyvä virallisesti näkyä indeksikorotukset ym. muutokset.

Syy on että siksi kun ei ole siihen tehty indeksikorotusta. Aha no miten se tapahtuu? Tulette lapsen isän kanssa uusimaan sopimuksen johon se korotus lasketaan!

molempien pitää mennä sinne tekemään UUSI sopimus. Mutta kun lapsen isä ei sinne suostu menemään niin minkäs teet. t. se jolle ei ole tullut korotuksia

Lainaus:
Asiaa voi tiedustella myös sosiaalitoimistosta lastenvalvojalta. Hän myös merkitsee pyydettäessä korotuksen elatussopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen. Elatusapua maksavan pitää maksaa korotus oma-aloitteisesti.
Lastenvalvoja merkitsee pyydettäessä korotuksen elatussopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen.Yksinkertainen homma, pyydät vain lastenvalvojaa tekemään sen.Musta on muuten todella hyvä että elatusasiat siirtyvät Kelan hoidettavaksi. Tulee jotain yhtenäisyyttä hommaan.

ettei äiti voi valehdella ja alkaa periä jo maksettuja indeksikorotuksia jälkikäteen. Indeksikorotus on ulosottokelpoinen vielä usean vuoden päästäkin kun maksun olisi pitänyt alkaa

Niin joko se pitää laittaa oikeuteen (josta tulee kuluja molemmille lastenvalvojan mukaan) tai kituuttaa sillä vanhalla elatusrahalla joka minulla on 118e, eli helvetin vanha.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat