Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paljonko ottaisitte käyttörahaa viikon matkalle Kreikkaan?

Vierailija

Meitä isä, äiti ja kaksi tytärtä (7 ja 12). Ajattelin, että oisko 100 euroa/pvä riittävä? Auto ainakin vuokrataan muutamaksi päiväksi. Huoneistohotelli on, joten itsekin tulee varmaan jotain pientä kokkailtua.

Kommentit (10)

Itse olimme viime kesänä - isä, äiti & 7-vuotias tytär. Käytännössä meillä meni 25 euroa päiväruokaan (pastaa, pizzaa, munakasta tms. + juomat), 40e iltaruokaan (aikuisille pihvit + oluet, tytölle lastenruoka ja limsa). Lisäksi aamupalavärkit on yllättävän kalliita - sellaisesta supermarketista kun haet päivittäin tuoretta leipää, maitoa yms. niin kymppi menee kerrallaan helposti, jos jakaa hankinnat koko viikolle (ekana päivänä isompi lasku, kun pitää ostaa voit, juustot, tuoremehut yms.). Sitten vielä ihan pakosta päivän aikana tulee juotua jotain & ehkä syötyä jätskit altaalla. Autovuokra on noin 30e/päivä (halvin mahdollinen auto). Mitä tämä nyt sitten tekee?Meillä: n. 80-100e/päivä pelkkään ruokaan, juomaan & rantasyömiseen... Teillä vielä isommat lapset & heitä on kaksi, joten 100e on ihan alakanttiin arvioitu.

Kaksi aikuista ja kaksi leikki-ikäistä lasta. Päiväruokiin meni 15-25e, illalla 30-45 euroa kun otettiin yhdet oluet ja lapsille toki limua. Lasten ateriat oli 3-5 euroa, tosin annokset aika pieniä eli isommalle voit juotua ostamaan aikuisten listalta. Loppu raha meni sitten aamupalatarvikkeisiin (huoneistohotelli) jätskeihin, limppariin esim altaalla tai rannalla, lasten tuliaisiin ja jotain pientä kotiin tuotiin, sisäänpääsymaksuihin esim eläinpuistoon ja vesipuistoon, muutamaan taksimatkaan ja yksi valmisretki tehtiin. Auto meillä oli vain vuorokauden ja se maksoi 80 euroa (ilmastointi + istuimet lapsille).Jos olisi kokkaillut huoneistossa niin varmana olisi saannut budjettia vähän pienemmäksi, mutta minä en halunnut lomalla laittaa ruokaa. 100 euroa riittää ellette osallistu mihinkään retkiin tms. ja teette perusruokaa hotellilla (peruna, pasta ja kasvikset esim halvempia kuin suomessa)

ruokaan menee noin 20-30/ruokailu (ja sillä ei mitään lukususta saa). Eli jos vaikka ammupalan itse laitatte/kuuluu hintaan niin ruokailuun saa varata helposti sen reilut 50 päivä.

Vanhempani olivat juuri Kreikassa ja söivät tasan kerran ulkona viikon aikana. Muuten löysivät sieltä Lidlin ja ostivat sieltä ruokaa, jota kokkailivat hotellissa. Auton vuokrasivat päiväksi. Ja ovat oikeasti nuukia ihmisiä, eivätkä harrasta mitään terasseilla istuskelua yms. Rahaa meni reilut 400 Euroa silti. (ovat kitupiikkejä ja se on sitten jo toinen tarina) Ruuan voitte saada 5-8 Eurolla/hlö (siis pizzaa tai vastaavaa bulkkiruokaa, kunnon pihvi kalliimpi), päälle juomat ja pienet juomarahat -> alle 50 Euroa/ateria ulkona on tosi vähän neljältä.Meillä meni kolmella hengelle 1200 Euroa Kanarialla viikossa ja yritettiin vielä olla tarkkoja. Hinnat vaan etelässä on nykyään niin kovat ja Kreikka ei juurikaan jää enää muista jälkeen.

Uusimmat

Suosituimmat